Jumătate au dispărut

Mesaje primite

Spyro Limneos – Avaaz Dezabonează-te

08:01 (acum 3 ore)

către eu

 

SIGN HERE

Jumătate din pădurile de pe Pământ au dispărut.

În fiecare secundă, 476 de copaci sunt doborâți pentru a face loc vitelor, uleiului de palmier și multor altor lucruri pe care le cumpărăm zilnic. Însă Europa ia acum în calcul o lege nouă pentru a interzice produsele care distrug pădurile, și asta ar putea transforma lanțul global de aprovizionare. Hai să promovăm legislația. Dă clic pentru a susține consultarea publică oficială UE înainte de termenul limită. Fiecare semnătură va ajuta legislatorii să conceapă cea mai ambițioasă legislație posibilă pentru a proteja pădurile. Hai să ne facem vocile auzite!

SEMNEAZĂ AICI

Dragi prieteni și prietene,

Jumătate din pădurile de pe Pământ au dispărut.

15 MILIARDE de arbori sunt tăiați în fiecare an, 476 în fiecare secundă. Pădurile tropicale, jungla și zonele împădurite sunt decimate pentru a face loc pentru tot mai multe vite, culturi de soia și ulei de palmier.

Dar astăzi avem o ocazie unică să schimbăm asta.

În prezent, UE are în vedere o nouă lege care să interzică toate produsele provenite din defrișări. Dacă legea va fi adoptată, UE este o piață de consum atât de imensă, încât ar putea forța cele mai mari companii din lume să se schimbe, transformând lanțul global de aprovizionare și contribuind la salvarea pădurilor, deltelor și mangrovelor.

Pământul are nevoie de această lege, hai să ne asigurăm că trece!

Aceasta nu este o petiție obișnuită. Vei semna o consultare oficială a UE. Fiecare voce contează. Fiecare semnătură întărește hotărârea parlamentarilor de a adopta cea mai ambițioasă lege posibilă de protejare a pădurilor. Hai să ne facem auziți. Dă clic pentru a-ți adăuga vocea și distribuie mai departe tuturor.

Susțin legea care salvează pădurile

Defrișarea era o problemă serioasă acum 10 ani. Acum este o urgență planetară. Pădurile ne furnizează oxigen, protejează clima și găzduiesc 80% din viața terestră. Și totuși sunt complet decimate.

Dar acum am putea avea, în sfârșit, o lege pentru a salva copacii!

Acest nou proiect de lege ar putea interzice la nivel european vânzarea de produse care distrug pădurile, reducând profiturile uriașe obținute din decimarea pădurilor, a pădurilor tropicale și a tuturor copacilor seculari impunători și creând un precedent la nivel global.

Deci, hai să câștigăm! Pentru jungle, jaguari, urangutani, gorile, pentru milioane de oameni care trăiesc în pădurile lumii și pentru fiecare moment în care te-ai oprit să admiri măreția unui copac, adaugă-ți acum numele la consultația oficială:

Susțin legea care salvează pădurile

Împreună, mișcarea noastră a condus cursa pentru salvarea ultimelor păduri neprețuite ale Pământului, de la a susține comunitățile din Amazon care luptă pentru a-și proteja casa de crescătorii ilegali de vite, până la finanțarea colectivă a achiziționării unei păduri tropicale în Indonezia. Acum hai să ne unim din nou și să ajutăm la ruperea lanțului consumerist de aprovizionare care distruge ultimele păduri de pe Pământ.

Cu speranță și hotărâre de nestrămutat,

Spyro, Mike, Nana K, Nick, Martyna, Anneke, Adela, Luis și întreaga echipă Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII

(EN) Campania Together4Forests
https://together4forests.eu/

(EN) Cele mai mari branduri de mâncare „nu-și respectă obiectivele de interzicere a defrișărilor conectate cu uleiul de palmier” (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2020/jan/17/biggest-food-brands-failing-goals-to-banish-palm-oil-deforestation

(EN) Nestle, P&G declară că nu-și vor atinge obiectivele legate de defrișare pentru 2020 (Reuters)
https://uk.reuters.com/article/us-consumer-goods-deforestation/nestle-pg-say-they-will-miss-2020-deforestation-goals-idUKKBN1WC1WC

(EN) Pământul și-a pierdut jumătate din copaci pentru oameni (Live Science)
https://www.livescience.com/52070-global-tree-census-human-impacts.html

(EN) Abordarea defrișărilor tropicale: nevoia de leadership european (Euractiv)
https://www.euractiv.com/section/biomass/opinion/tackling-tropical-deforestation-the-need-for-eu-leadership/

(EN) Plantarea copacilor e o treabă bună. Eliminarea defrișărilor e și mai bună (Mother Jones)
https://www.motherjones.com/environment/2019/08/planting-trees-is-good-eliminating-deforestation-is-better/