Henry Kissinger: „Sperăm că, dacă totul merge bine, jumătate din Orientul Mijlociu va apartine Israelului.”
No issue detected

surena16 hours ago
icannen@yahoo.com79.116.82.241
Omul bate câmpii și aș puneo pe seama vârstei. Nu toți oamenii sunt precum vinul, cu cât e mai vechi cu atât e mai bun. Realitatea este alta acum în Orient. Mă gândesc că declarația nu e recentă ci imediat după destabilizarea Siriei și crearea Statului islamic o creație a CIA scăpată ca și Al Qaeda de sub control. Rusia nu numai că a scăpat Siria de la colaps, dar a și ajutat cu armament (elicoptere de atac și rachete) Irakul când islamiști se aflau la mai puțin de 100 km de Bagdad. SUA încasase în avans banii și uitase să livreze armamentul,rușii le-au acordat irakienilor armamentul cu posibilitatea ca Irakul achite după situația economică ii permite și în rate. Acesta este și motivul pentru care armata irakiana a cooperat foarte bine cu sibienii în ciuda opoziției americanilor. Vicepremierul irakian Maliki a intuit exact jocul murdar american în problema kurda și a invitat Rusia militar în Irak spunând că Rusia e un factor de echilibru. Rusia a mediat pe lângă Iran ca să uite de conflictul cu irakienii și să colaboreze în lupta cu islamiști. Încercarea Israelului de a crea un stat independent kurda în Nord Estul Siriei și Nordul Irakului cu tendința de a destabiliza și Turcia (ieșită din sfera americană grație Rusiei) și Iranul a fost repede înăbușita de colaborarea irakiano-iraniana (milițiile prosiite) și kurzii riscând să-și piardă și autonomia au „inghetat” referendumul privind independența și cer negocieri cu irakienii sub patronajul Rusiei. Întoarcerea cu 360° a Turciei, vizita regelui Arabiei Saudite în Rusia, vizitele premierului , a ministrului apărării și a șefii serviciilor secrete din Israel în Rusia dovedesc cine este actorul principal în Orientul Mijlociu.
Coreea de Nord aliata tradițională a Chinei nu numai că face demonstrații de forță, dar ii și amenință pe „cretinii americani” Cu distrugerea lor și a aliaților din Extremul Orient, în special Coreea de Sud și Japonia. Aceste state au exclus măsură militară și cer americanilor să rezolve tensiunile pe cale diplomatică. China este în acest moment cea mai mare putere economica, are o armată imensă di bine înzestrată, nu este considerată o superputere militara cu toate că este.
SUA după 28 de ani de invazii și războaie continue este uzată militar iar soldații obosiți fizic și psihic, cu o economie bazată preponderent pe capitalul speculativ și nu productiv (ceea ce o face vulnerabilă la crize), cu orașe decăzute și năpădite de conflicte rasiale, cu megascandalul implicării rușilor în alegerea lui Trump scârțâie din toate încheieturile. În cazul unui conflict SUA nu poate lupta concomitent cu Rusia în Europa, cu Rusia și Iran în Orient și cu China în Extremul Orient. Cererile SUA privind respectarea angajamentelor NATO de țările membre este dovada clară că SUA nu mai poate susține majoritar NATO (nu era cazul Turciei și M. B). SUA rămâne datorită armatei principala superputere, dar nu mai este Jandarmul mondial și are nevoie de un respiro atât militar cât și economic.
Kissinger dă dovadă de copilărie (noi avem vorba bătrâneasca a dat bătrânul în mintea copilului) afirmând că tinerii americani sunt bine instruiți pentru că s-au jucat pe calculator. Lăsând la o parte faptul că cele mai bune pc pentru jocuri sunt Made China și Taiwan, majoritatea câștigătorilor la competițiile dedicate acestor jocuri sunt asiatici și aproape deloc americani. Ca să nu mai vorbim că orice joc de război pe pc, oricât de realist ar fi el nu se compara cu războiul real. În Bătălia de la Pharsala dintre Cezar și Pompei, ultimul a pierdut bătălia și Roma tocmai datorita unor tineri cavalerești (avea o superioritate de 10 la 1 la cavalerie) învățați după cum spunea Plutarh cu jocul de a războiul și nu cu războiul, când au fost față în față cu veterani și militari adevărați au fugit și au demoralizat toată armata.
Kissinger se înșală amarnic când își închipuie că tinerii efeminizati din UE o să fie soldați adevărați, aceștia nu vor fi în stare să lupte împotriva femeilor din armata nord-coreeana, darămite în fața chinezilor. Aroganța occidentală în luptele împotriva galbejitilor s-a terminat întotdeauna prost pentru occidentali.
Israelul nu gândește precum Kissinger, dacă ar gândi așa ar dispărea imediat. Israelul se bazează doar pe banii americanilor, nu și pe armata lor. Oricum Israelul, raportat la teritoriu și populație, are cea mai puternică armată