Vittorio Sgarbi, deputat italian: 96,3% din cei declarați morți de covid în Italia nu au murit din cauza Coronavirusului

FacebookTwitterg+EmailDE ANDREI NICOLAE / EXTERNE / Publicat: Joi, 07 mai 2020, 17:17 / Actualizat: Joi, 07 mai 2020, 21:35 / 8 comentarii

ARTICOLE RELAȚIONATE
Relaxarea se întoarce: Italia și Spania revin treptat la viață. În Ungaria se va deschide aproape tot, inclusiv ștrandurile Relaxarea se întoarce: Italia și Spania revin treptat la viață. În Ungaria se va deschide aproape tot, inclusiv ștrandurile

Deputații din Italia se revoltă după decretele premierului Conte privind iziolarea populației: „Am fost spionați, subjugați, tratați ca niște infractori de un guvern care în două luni ne-a distrus drepturile fundamentale și constituționale! Deputații din Italia se revoltă după decretele premierului Conte privind iziolarea populației: „Am fost spionați, subjugați, tratați ca niște infractori de un guvern care în două luni ne-a distrus drepturile fundamentale și constituționale!
Scandal în Camera Deputaților din Parlamentul Italian, după ce deputatul Vittorio Sgarbi a declarat în plen că numerele victimelor vehiculate oficial sunt „false și au menirea de a-i teroriza pe italieni”.

Discursul a avut loc pe 24 Aprilie cu ocazia dezbaterilor asupra decretului lege „Tratament Italia”.

„Să spunem adevărul, în contra ipocriziei și minciunii, împotriva numerelor false care sunt vehiculate pentru a-i teroriza pe italieni. Cei 25.000 de morți (declarați de covid-19 – n.r) au decedat de infarct, de cancer, să nu-i folosim pentru a umili Italia, pentru a le da cetățenilor informații false”, a tunat parlamentarul Alianței de Centru, o formațiune de centru dreapta.

„Se spune că au murit în Italia 25.000 de oameni de coronavirus: nu e adevărat, e un mod de a-i teroriza pe italieni și a impune o dictatură a consensului”, a continuat deputatul.

„Datele Institutului Superior de Sănătate arată că 96,3% dintre victime sunt morți din cauza altor comorbidități”, a explodat el.

Sgarbi, un reputat critic de artă, a mai spus că nu se pot impune măsuri uniforme peste tot în condițiile în care răspândirea virusului nu a fost aceeași.

La această oră, autoritățile italiene dau peste 26.000 de persoane ca victime ale covid-19.