SISTEMELE PATRIOT AMERICANE N-AU REUȘIT SĂ SE PROTEJEZE ÎN UCRAINA: GENERALUL RUS
de INTEL-DROP 5 iulie 2024
Sistemele de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune MIM-104 Patriot de fabricație americană furnizate Ucrainei nu au reușit nici măcar să se protejeze, a declarat comandantul forțelor ruse de apărare aeriană și antirachetă, general-locotenent Andrey Semyonov, într-un articol publicat de agenția de presă TASS pe 5 iulie.
Semyonov, care este și comandantul șef adjunct al Forțelor Aerospațiale Ruse, a declarat în articolul său că, în cursul operațiunii militare speciale, sistemele rusești de apărare aeriană și-au confirmat potențialul de a respinge loviturile de către toate tipurile de capacități de atac aerian inamice.
„Acest lucru contrastează cu mult lăudatul sisteme de apărare aeriană Patriot, care au fost furnizate Ucrainei de țările NATO și, după cum a arătat experiența operațiunii militare speciale, s-au dovedit incapabile nu numai să protejeze locurile desemnate, ci și să contracareze mijloacele rusești moderne. de distrugere, adică de a se proteja”, a scris generalul rus.
Anul trecut, Ucraina a primit două sisteme Patriot și două lansatoare din Germania și un alt sistem din Statele Unite cu două lansatoare suplimentare donate de Olanda.
Sistemele furnizate Kievului ar fi fost un amestec de rachete active PAC-3 hit-to-kill pentru a intercepta rachete balistice, cu o rază de acțiune de numai 30-60 de kilometri, și rachete semi-active PAC-2 cu focoase cu fragmentare a exploziei pentru a contracara amenințările avioanelor. cu o rază de acțiune de până la 160 de kilometri.
Un sistem Patriot costă în jur de 1,1 miliarde de dolari. O singură rachetă PAC-3 costă aproximativ 7 milioane de dolari, iar o rachetă PAC-2 ar putea costa până la 4 milioane de dolari, în funcție de versiune.
Armata rusă a distrus deja majoritatea sistemelor Patriot ale Ucrainei, utilizând în principal rachete balistice tactice la sol Iskander-M și rachete balistice hipersonice lansate de aer Kh-47M2 Kinzhal.
Pe fundalul acestor pierderi, regimul de la Kiev și-a implorat aliații pentru mai multe sisteme. Ca răspuns, SUA, Germania și România au promis fiecare că vor furniza un sistem Ucrainei. Alte țări precum Țările de Jos, Danemarca, Norvegia și Spania au spus că vor furniza rachete suplimentare.
În plus, SUA, Israelul și Ucraina sunt în discuții pentru a oferi forțelor de la Kiev până la opt sisteme Patriot deținute și utilizate în prezent de armata israeliană.
Soarta acestor sisteme costisitoare de apărare aeriană va fi probabil foarte asemănătoare cu cele furnizate Ucrainei de susținătorii săi anul trecut.
În timp ce cele mai recente sisteme de apărare aeriană din Occident au funcționat destul de slab în Ucraina, apărarea antiaeriană rusă și-a dovedit valoarea acolo.
În articolul său, locotenentul general Semyonov a dezvăluit că forțele ruse de apărare aeriană au distrus un total de peste 42.000 de ținte aeriene de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina. Aceasta include peste 550 de avioane, peste 180 de elicoptere și peste 27.000 de drone. .
Peste 5.500 de militari ai forțelor de apărare aeriană au primit decorații guvernamentale pentru forța și vitejia lor, iar șapte dintre ei au primit înaltul titlu de Erou al Federației Ruse, a spus generalul.
El a adăugat că zece unități și formațiuni de apărare aeriană au primit titlul onorific de Gărzi pentru eroism masiv și vitejie, forță și vitejie pe care le-au arătat în operațiunile de luptă pentru „apărarea Patriei și a intereselor țării”.
Comenteaza