Coloane de autoturisme care se formează pentru protestul „istoric” din Washington

30 decembrie 2020 Actualizat: 30 decembrie 2020
mai mare mai mic

Robin, în vârstă de șaizeci de ani, un comerciant cu amănuntul din Virginia rurală, nu a vizitat capitala națiunii de mai bine de două decenii sau nu a participat vreodată la organizarea unui eveniment politic, deși s-a grăbit să se ofere voluntar pentru a gestiona o oprire pentru unul dintre patru rulote de vehicule s-au îndreptat spre Washington pentru ceea ce mulți numesc un protest istoric pe 6 ianuarie 2021.

Într-o cerere fără precedent, președintele Donald Trump a cerut susținătorilor săi să se deplaseze la Washington pentru un „mare protest” pe 6 ianuarie, când va avea loc o sesiune comună a Congresului, în timpul căreia parlamentarii vor examina voturile Colegiului Electoral exprimate cu trei săptămâni înainte.

O serie de republicani din Cameră s-au angajat să conteste listele de alegători din șase state în care președintele a contestat validitatea rezultatului alegerilor.

„Fii acolo, va fi sălbatic!” președintele a scris pe Twitter pe 19 decembrie. O săptămână mai târziu, a adăugat : „Ne vedem la Washington, DC, pe 6 ianuarie. Nu ratați. Informații de urmat! ”

Un bărbat din Michigan care poartă numele de doctor ENOCH pe Twitter organizează efortul mai mare de rulotă, care cuprinde 20 de orașe de-a lungul a patru rute. El a declarat pentru The Epoch Times că, având în vedere mărimea celor două evenimente Trump post-electorale anterioare de la Washington – pe care președintele nu le-a cerut și nu le-a aprobat din timp – evenimentul din 6 ianuarie este pe ritm pentru a deveni cel mai mare miting Trump departe.

„Există două lucruri pe care Trump ni le-a cerut vreodată să facem. Unul urma să-l voteze și acum, celălalt să fie în DC pe data de 6 ”, a spus Enoch. „De aceea am început să organizez acest lucru.”

Enoh se va alătura traseului care traversează Michigan. El a spus că organizatorii pentru fiecare stație sunt responsabili pentru a găsi o ieșire convenabilă din autostradă, cu suficiente locuri de parcare și pompe de benzinărie pentru a găzdui un volum mare de mașini.

Cel puțin trei grupuri pro-Trump care organizează proteste la Washington pe 6 ianuarie – MAGA Million, March for Trump și Stop the Steal – s-au întins pentru a sprijini și promova caravanele.

„Ar putea fi una dintre cele mai mari rulote pe care le-am avut vreodată aici în America”, a spus Enoch.

Provocările electorale ale președintelui din Pennsylvania, Georgia, Michigan, Wisconsin, Arizona, Nevada și New Mexico nu au dat până acum nici un rod. Cu fiecare zi care trece fără progrese în instanțe, 6 ianuarie a devenit din ce în ce mai semnificativă. În mai mult de o duzină de interviuri cu organizatorii pentru diferitele opriri ale caravanei, susținătorii președintelui au descris ziua drept o ultimă poziție istorică pentru Trump și mișcarea pe care a inspirat-o.

„Întregul eveniment va fi ca momentul nostru din 1776. Este un moment important pentru a ne asigura că America rămâne America. Este o zi nebună, dar vreau să fac parte din ea ”, a declarat Dean, 55 de ani, din Charlotte, Carolina de Nord, pentru The Epoch Times.

„Cred că dacă nu ne salvăm republica acum, nu știu când putem”, a spus Amelia, 22 de ani, din Fenton, Michigan.

„Nu am slujit niciodată în armată, dar simt că sunt acum în armată”, a spus Shawn, în vârstă de 57 de ani, din Knoxville, Tennessee. „Și intru în război. Mă duc la luptă pentru țara mea. Cred că toți simțim așa. O să luăm cizme pe pământ. ”

„Trump nu este doar președintele Americii. Cred că este liderul lumii libere ”, a declarat pentru The Epoch Times un bărbat din Queens, New York, care nu și-a dorit publicarea numelui și care poartă porecla Storm pe Twitter. „Dacă America va cădea, restul lumii libere va cădea în sarcina socialismului și comunismului și a Noii Ordini Mondiale”.

„America este ultima poziție pentru libertate”, a spus Storm. „Asta cred cu adevărat și de aceea merg acolo pe 6 ianuarie. Este un lucru serios pentru mine.”

The Epoch Times nu publică numele de familie ale organizatorilor individuali, din motive de îngrijorare pentru siguranța lor.

Alegătorii republicani din șapte dintre statele contestate au depus la Congres liste de voturi concurente. În fiecare caz, doar listele democratice au fost certificate de oficialii statului.

Cel puțin o duzină de republicani din Cameră s-au angajat să conteste listele de alegători atunci când Congresul examinează voturile pe 6 ianuarie. Pentru a depune o provocare, cel puțin un senator ar trebui să-și adauge numele la o cerere scrisă. Nimeni nu s-a angajat până acum să facă acest lucru, dar cel puțin șase s-au declarat deschise posibilității, inclusiv Sens. Ted Cruz (R-Texas) și Rand Paul (R-Ky.)

Pentru fiecare dintre listele de alegători contestate, Camera și Senatul se vor retrage în camerele lor respective pentru două ore de dezbatere și vor vota asupra listei de alegători care ar trebui să fie numărată.

Unii susținători ai președintelui, inclusiv mai mulți dintre organizatorii de rulote, se bazează, de asemenea, pe vicepreședintele Mike Pence pentru a lua atitudine atunci când Congresul se va întruni. În calitate de președinte al Senatului, Pence este însărcinat cu deschiderea plicurilor care conțin voturile electorale. Unii spun că ar putea refuza să facă acest lucru și să declanșeze un blocaj care ar putea fi soluționat de Curtea Supremă. Indiferent de ceea ce se poate întâmpla, organizatorii caravanei speră că o prezență mare din partea susținătorilor lui Trump va ajuta Pence și Congresul să facă alegerea corectă.

„Cred că totul se bazează pe vicepreședintele Pence și cred că va face ceea ce trebuie și nu va certifica acele voturi ale statelor swing în cauză”, a spus Eric, 47 de ani, din Richmond, Virginia.

„Când vor fi milioane de oameni care vor coborî în capitala națiunii noastre, el va simți asta, cred”, a spus el. „Cred că este un om bun, cinstit. Și cred că ar face ce este bine indiferent de ce. ”

„Dacă Mike Pence este singur în această luptă, va fi foarte greu pentru Mike”, a declarat Garrett, 29 de ani, din Oxford, Connecticut, pentru The Epoch Times. „Dar dacă senatorii, congresmenii și femeile se ridică și oamenii din afară se ridică, atunci va face decizia sa mult mai ușoară”.

„Nu pot decât să sper și să mă rog ca vicepreședintele Pence să facă bine de Dumnezeu și să facă bine prin Constituție”, a spus Shawn.

Foto Epoch Times
Un camion aparținând lui Garrett din Oxford, Conn. (Fotografie de curtoazie)

Cele patru rute de rulotă încep în Boston; Lansing, Michigan; Nashville, Tennessee; și Gadsden, Alabama. Caravanele Michigan și Massachusetts intenționează să convergă în Gettysburg, Pennsylvania, înainte de a se îndrepta spre Washington prin Maryland. Caravanele din Tennessee și Alabama vor converge în Richmond, Virginia.

Toți organizatorii pentru opriri de-a lungul drumului spun că nu au mai organizat niciodată o rulotă. Toți se ocupă de anchetele pe rețelele sociale pe care le primesc de la cei care doresc să se alăture, în timp ce unii se adresează, de asemenea, proactiv oamenilor pentru a promova impulsul. Garrett a spus că are un obiectiv personal de 100 de mașini pentru oprirea sa în Connecticut. Avea 24 de confirmări începând cu 28 decembrie. New Haven GOP a contactat-o ​​cu o zi înainte, oferind ajutor, a spus Garrett.

„Toate aceste rulote sunt aproape venele. Și odată ce ajungem pe autostrăzi, acestea sunt arterele. Și odată ce ajungem în DC, aceasta este inima. Dacă reușim ca oamenii să fie conectați la vene și să îi conectăm într-o arteră, acesta este 90% din ceea ce facem ”, a spus Garrett.

Pe lângă stabilirea opririlor de-a lungul drumului, organizatorii de rulote transmit mai multe sfaturi pentru oameni după ce ajung la Washington. Nicole, în vârstă de 38 de ani, din Clinton, Carolina de Sud, le spune oamenilor care i se alătură la popasul din Greenville despre zonele interzise din capitala națiunii, unde se știe că frecventează membrii grupului extremist Antifa. Ea îi sfătuiește pe colegii lui Trump să aibă un sistem de prieteni cu alții în caravană atunci când se întorc la mașinile lor, astfel încât nimeni să nu rămână singur.

Nicole îi sfătuiește pe toți să aducă mâncare și apă, deoarece este probabil ca vânzătorii locali să fie epuizați. Ea i-a informat și pe cei care vin despre legile de transport ascunse ale lui DC; capitala nu onorează licențele de arme din alte state.

„Încercăm să-i sfătuim să nu-și aducă cu adevărat arma sau nimic din cauza riscului. Venim pașnici. Nu venim la atac. Nu venim la luptă ”, a spus ea.

„Dar, în același timp, ceea ce am asistat în toată țara a fost o mulțime de violență față de susținătorii președintelui Trump și MAGA, în general”, a adăugat ea. „Suntem precauți fără să fim proști.”

Foto Epoch Times
Nicole din Clinton, Carolina de Nord, pozează pentru o fotografie cu colegii lui Trump. (Fotografie de curtoazie)

Molly, din Holly, New York, îi ajută pe oamenii care se alătură ei să se oprească pentru a găsi garaje; are șapte mașini angajate să oprească până acum și caută mai mulți oameni la care să se alăture. Molly a declarat pentru The Epoch Times că face călătoria pentru tatăl ei, care este prea bătrân pentru a ajunge la eveniment. Ea a spus că tatăl ei a venit în Statele Unite din Olanda cu mai puțin de 100 de dolari în buzunar.

„M-a învățat să iubesc America. M-a învățat să lucrez din greu ”, a spus Molly.

Mai mulți dintre organizatori își iau liber de la serviciu sau se îndepărtează de afacerile lor pentru a merge la protest. Alții nu mai lucrează din cauza blocării sau au programe flexibile.

Jake, din Chapel Hill, Carolina de Nord, a declarat că își ia ultimele două zile libere până în iunie. Jake a votat pentru senatorul Bernie Sanders în 2016 și s-a răzgândit despre Trump la începutul acestei veri.

„Tocmai mi-am dat seama că există această ură copleșitoare pentru el”, a spus Jake. „Și nu i-am dat niciodată o șansă. Și imediat ce am făcut-o, mai multe lucruri aveau sens. ”

Harmony, în vârstă de 45 de ani, care organizează popasul la Gettysburg, a spus că ar fi dispusă să-și piardă slujba pentru a pleca.

„Dacă a existat vreodată o zi în care patrioții aveau nevoie să fie în DC personal, este pe 6 ianuarie”, a spus ea. „Acesta este punctul culminant al luptei în care am fost în ultimii patru ani.”

„Este atât de important încât aș pierde cu plăcere slujba sau mașina.”

Câțiva organizatori s-au declarat încrezători că Congresul va schimba rezultatul alegerilor.

„Sincer nu sunt îngrijorat. Cred că dacă ar fi să luăm înapoi această țară, cred că am putea și am face ”, a spus Amelia. „Cred că sunt mulți americani cu mine. Sunt dispus să fac orice pentru a salva această constituție și pentru a salva republica noastră. ”

Alții nu erau siguri de rezultat și au spus că se vor despărți de Partidul Republican dacă parlamentarii nu vor acționa pentru a-l ajuta pe Trump.

„Dacă acești senatori republicani nu fac ceea ce trebuie și nu obiectează și susțin această luptă pentru integritatea alegerilor, vă pot promite că milioane de susținători ai lui Trump, republicani, oricine, democrați, independenți, nu vor mai susține GOP ”, A spus Shawn. „Nu voi mai vota niciodată o altă zi în viața mea, dacă aruncă mingea și nu susțin acest efort”.