Adevărul cumplit despre arsenalul nuclear al Rusiei. La un pas de sfârșitul lumii

Mai puțin de 1% din arsenalul nuclear al lumii ar aduce iarna nucleară pe planetă. Cele mai înfricoșătoare arme se află în Rusia.

  1. Rusia are cel mai mare număr de focoase nucleare

Experții estimează că Rusia deține în prezent un număr de 1.796 de focoase nucleare active, echipate pe 508 vehicule. Cel mai apropia competitor sunt SUA, care au 1367 de focoase nucleare active pe 681 de vehicule.Dincolo de acestea, trebuie să vorbim și despre focoasele nucleare care nu sunt gata de lansare, cele aflate în depozite. Rusia are nu mai puțin de 6800 de astfel de focoase, iar SUA 7600.

  1. În timpul Războiului Rece numărul armelor nucleare era mai mare Comparativ cu perioada Războiului Rece, marile puteri nucleare sunt de-a dreptul „cuminți”. URSS avea, în 1975, 46.000 de focoase nucleare. SUA dețineau în 1967, 31.000 de focoase.
  2. O rachetă își va atinge ținta indiferent de unde e lansată

Avansul tehnologic asigură faptul că o rachetă cu încărcătură nucleară își va atinge ținta indiferent de unde este lansată.Un exemplu este noua armă a Moscovei, RS-28 Sarmat, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală rusească de până acum, dotată cu un focos termonuclear. Noua rachetă intercontinentală are o traiectorie suborbitală, ceea ce asigură lovirea țintei indiferent de distanță.

  1. O singură rachetă poate lovi un întreg continent. O rachetă Voevoda, aflată în prezent în dotarea armatei Rusiei, are 10 focoase, fiecare cu o putere de 750 de kilotone. Presupunând că fiecare focos își atinge ținta, zona lovită se poate întinde pe 3.000 de kilometri.
  2. Mai puțin de 1% din arsenalul nuclear al lumii ar aduce iarna nucleară pe planet Experții estimează că detonarea a 50 de focoase nuclare ar produce un efect climatic fără precedent, asemănător cu cel al unei mini-ere glaciare. 50 de focoase reprezintă în prezent doar 0,3% din arsenalul nuclear al omenirii.

– See more at: https://www.realitatea.net/adevarul-cumplit-despre-arsenalul-nuclear-al-rusiei-la-un-pas-de-sfar-itul-lumii_2002662.html#sthash.cbGs8fez.dpuf

*

Nota redacției: Nu înțeleg de ce nu este „cumplit” și adevărul despre arsenalul nuclear american!!