Sigur că v-ați pripit, ca în atîtea alte dăți, dar asta nu-i o culpă prea mare. Subiectul era altul: ziua de 14 iulie 1789, cadă ca zi națională a Franței. Despre acestă zi de 14 iulie, ziua națională a Franței, în ultimii zece ani ați scris vreo 7-8 articole. Pe acestea nu le-a citit preopinentul, care, în replica dată aici, evident, are dreptate. Dar nu este greu să ai dreptate cînd vorbești de monarhia din Franța, din Marea Britanie, din Spania, Rusia etc. Toate seamănă între ele.
În acele articole, în esență, dvs. ați relevat că, într-adevăr, ziua de 14 iulie este o rușine pentru Franța. Și asta o spune și un autor francez, care dezvălui că ziua de 14 iulie a fost aleasă după vreo 30 de ani de căutari ce zi să-și aleagă. Și că, la Bastiia, mai erau vreo 6 deținuți politici – deci lozinca „Libertate, Egalitate, Fraternitate!” nu avea acoperire ideologică pentru a alege Căderea Bsastiliei ca simbol al cuceririi libertății. Adică este un fals istoric! Chiar și menținerea cîntecului „Marsilieza” (La Marseillaise – https://www.google.com/search?q=la+marseillaise+versuri&oq=La+Marseillese&aqs=chrome.2.69i57j0i10i433j0i10l4j46i10j0i10l3.16979j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8) ca imn al Franței este o anomalie, care, acum, în epoca toleranței promovată de U.E., înseamnă o incitare la violență, la discriminare, la destabilizarea societății etc.
Deci, și preopinentul s-a pripit cu expunerea – reală, e=adevărat – a unor aspecte din idtoria regalității franceze. Dar un grup numeros de istorici francezi a scris o carte nasoală, „Cartea neagră a Revoluției Franceze”! Dați și dvs., în replică nouă, citate din respectiva „carte neagră”. Care este neaagră rău: cf. https://anonimus.ro/2014/11/cartea-neagra-a-revolutiei-francez/https://saccsiv.wordpress.com/2010/10/27/%E2%80%9Ecartea-neagra-a-revolutiei-franceze-1789-%E2%80%93-inceputul-comunismului/! Citind-o, veți vedea că îndemnul de încheiere al replicantului cu „Sfîntă să fie memoria REvoluției Franceze…” etc. este o blasfemie! Dar, vorba unui rabin devenită loc comun: „Nimeni nu e perfect!”