Am primit de la Anonimul Transilvan E mailul de mai jos. Tocmai pregătesc un text mai răutăcios despre britanici, în replică la mizeriile spuse despre noi dincolo de Canal. O s-o las mai moale, datorită tinerei englezoaice sau chiar o să renunț! Ce mult aduce vorba dulce!…

 

 

 

                                     STUDENŢII ROMÂNI SUNT ADEVĂRAŢI ZEI

Într-o ţară aparent ostilă românilor, o britanică şochează lumea prin mesajul ei despre studenţii din România aflaţi la Londra.

Studenta Alexa Nash, colegă de curs cu şapte studente românce, afirmă răspicat că “românii sunt nişte zei” în comparaţie cu britanicii.

Gestul tinerei a stârnit numeroase reacţii, scrisoarea devenind în scurt timp virală pe mai multe reţele de socializare.

“De ce studiaţi atât de tare?! Pe bune acum, toţi studenţii români adoră să înveţe, ceea ce ne face pe noi, britanicii, să nu cădem într-o lumina tocmai bună.

Engleza lor este mai bună decât a mea. Şi nu glumesc. Sunt incredibil de buni la gramatică, deşi eu sunt britanică şi studiez engleza dintotdeauna! Serios, sunt nişte adevăraţi zei care vorbesc cu atâta uşurinţă mai multe limbi străine.

Ei ştiu totul despre orice domeniu, iar eu abia dacă ştiu câte ceva. Sunt foarte ambiţioşi şi învaţă întotdeauna informaţii în plus.

Orice român pe care l-am cunoscut este surprinzător de bun şi de drăguţ. Sunt nişte oameni puternici şi ambiţioşi, care rămân la fel de drăguţi chiar şi atunci când dau de persoane ignorante şi pline de prejudecăţi.
Îmi place să am colegi români la facultate, chiar îmi oferă o experienţă specială în această perioada a studenţiei”, este mesajul studentei britanice care a uimit lumea.