Text scris de dl Călin KASPER

.

.

 

Castanele sa vi le scoateti singuri din foc!

Jonathan Fine, expert din Israel, doctor in istorie si expert in terorism, a discutat la Bucuresti cu ziaristii. Sfaturile lui, desigur pretioase, dar nu din punct de vedere romanesc, sunau cam asa:

„România nu este în vârful listei negre a Statului Islamic sau a al Qaeda, dar este într-o poziţie tranzitorie geopolitică, între Turcia, Orient şi Europa şi de aceea cred că interesul vostru major trebuie să fie să preveniţi ca România să fie folosită ca o rută de tranzit”.

Ori interesul nostru este tocmai ca sa nu ajungem pe aceasta lista! Nu este vina noastra ca Israelul e pe acea lista, fiindca a rapit arabilor palestinieni teritoriile care pana in 1948 le apartineau. Francezii si-au bagat si ei coada in Algeria, belgienii si englezii au colonizat tari din Africa, producand popoarelor respective suferinte care n-au fost uitate. Au mai profitat si cat au putut, jefuind aceste state de tot ce a fost de valoare. Acum, nu e normal sa traga consecintele? Ei, cei vinovati si nu altii, precum Romania, care nu s-a dus peste alte popoare sa le jefuiasca?

Apoi, romanii au murit in 1989 si pentru a-si implini una din doleantele pe care regimul comunist le-a interzis-o: libera circulatie a persoanelor! Acest drept l-au castigat romanii prin jertfa, unii platind pentru asta cu viata! Ori, stiind ce pret are acest drept, cum sa-l limitam altora? De ce sa oprim o persoana care vrea sa plece spre Siria sau Libia? Fiindca asa vrea Sir Fine? Si ce sa le spunem cand ii oprim? Ca noi stim dinainte ce vor face ei acolo unde se duc? Poate oamenii sa duc sa se insoare, sa-si vada parintii sau fratii! Suntem noi cumva Mafalda, ca sa citim viitorul? Si chiar daca l-am sti, prezumtia de nevinovatie, dar si legile tarii ne impiedica sa arestam un om doar pentru ce credem noi ca va face in viitor. Actionand asa, nu mai ramane nimic din democratia pe care domnul Fine ne spune ca ar trebui s-o aparam.

Din tot discursul domniei sale eu n-am ales nimic care ar putea sa ne fie favorabil. Am vazut doar castanele din foc, pe care ne incuraja sa le scoatem pentru altii. De asta ii spun cu toata convingerea: Domnule Fine, scoate-ti-va castanele singuri din foc, voi cei care le-ati pus acolo si nu mai cautati fraieri care sa o faca in locul dvs.

Dau mai jos link-ul cu articolul care m-a insiprat pentru acest text: http://www.gandul.info/interna…

less