Sunt de acord cu punctele de vedere menţionate. Nu trebuie să omitem faptul că dintre cele trei imperii care şi-au disputat teritoriul locuit de români, cel mai dezastruos care a sustras cel mai mult din avuţia şi munca românilor, a fost imperiul habzburgic, a cărui succesor direct este azi Austria, ţară căreia Adrian Năstase, i-a cedat petrolul românesc.
Comportamentul imperiului rus, respectiv a imperiului sovietic a căror continuator(succesor) este azi Rusia, se referă la; rapturile teritoriale ale teritoriilor româneşti din anii 1812, 1940, tezaurul României care a fost trimis în Rusia în timpul primului război mondial și care nu a mai fost niciodată returnat în întregime, deportările din Basarabia și Nordul Bucovinei, represiuni politice puse în practică de autoritățile sovietice, impunerea de datorii de război după cel de al doilea război mondial prin sovromuri şi aducerea la conducerea României după anul 1944, a cominterniştilor bolşevici.
Nu poporul român este dator faţă de Rusia, ci Rusia are datorii faţă de poporul român. Cele două popoare, poporul rus şi poporul român, ambele sunt de religie ortodoxă, fapt ce presupune o colaborare mai apropiată, mai sinceră. Probabil conducerile politice ale Rusiei şi respectiv ale României, nu reprezintă aceste popoare.
Întreb actuala clasă politică din România, azi 9 ianuarie 2014, când contractul de cedare a petrolului către austriecii de la OMV a expirat ca durată în timp, dacă au întrerupt sau nu acest jaf naţional!

 

De pe site, dl Dinu Ciubotaru