Calin Kasper

11:36 (acum 1 oră)

către eu
Sa aveti o zi buna, domnule Profesor!
Va reinvia vreodata Legiunea?
In mai multe randuri am avut discutii pe tema asta cu unii care pretindeau ca Miscarea Legionara a fost un fenomen istoric si deci, trageau ei concluzia definitiva, ea nu va mai reinvia niciodata. Adica daca Rascoala lui Doja a fost un eveniment istoric, nu mai avea cum sa se produca si rascoala lui Horia. Si totusi ea s-a produs, asa cum s-a repetat si revolutia din 1848 in Franta, dupa cea din 1789. Si atunci, cum e cu reinvierea?
Miscarea Legionara nu are cum sa nu reinvie, fiindca ea nu a fost doar un eveniment istoric, ci si o forma pura si luminoasa a sufletuui romanesc, din care-si trage esenta. Am demonstrat acest lucru printr-un articol aparut pe acest blog, prin compararea Legilor expuse de Codreanu in „Carticica Sefului de Cuib” cu „Invataturie lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie”, in care invatatul domnitor recomanda fiului sau ca sa respecte niste norme care sunt in spirit, chiar legile pe care si legionarul trebuia sa le respecte. Articolul il puteti citi aici:
De asta cred ca nici nu mai auzim despre aceasta lucrare care, pe timpul meu, se invata la scoala. Asta explica si adeziunea plina de insufletire a neamului romanesc la Miscarea Legionara, care ramane fara de exemplu in istoria omenirii. Nicairi nu am citit despre o miscare sociala, care in 11 ani de zile, sa ajunga de la 6 membri, la un milion. Evolutia aceasta l-a facut pe un om important sa afirme ca „Miscarea Legionara este cea mai mare isprava a poporului roman din secolul al XX-lea.” O afirmatie modesta, pentru ca Miscarea Legionara este cea mai mare isprava a poporului roman din toate timpurile.
Sa ne intoarcem  la ziua de ieri, cand doua informatii mi-au atras atentia. Un sondaj, care arata ca partidul AUR a crescut la 15% in preferintele romanilor. Acest partid este cel mai aproape prin manifestarile lui de Legiunea lui Codreanu si, desi nu a facut nimic anticonstitutional, sunt deja voci care cer interzicerea lui. Adica nu este interzis partidul AFD din Germania, neonazistii fac demonstratii de cate ori au chef in orasele germane, partidul Crucea cu sageti a ungurilor face exercitii de lupta in codrii Harghitei (sub alt nume, evident), iar Marele Licurici, care vrea ca toata omenirea sa ia lumina violeta de la el, nu arata nici un semn de nervozitate. Pe el il deranjeaza mult mai mult, o simpla statuie a poetului Goga, care ca om politic a fost de doua ori mai antilegionar, decat antisemit.
Marele Licurici deci, sta cu ochii pe Romania. Asta explica de ce nu numai Miscarea Legionara, ci si poporul roman este monitorizat si terorizat in toate felurile, in incercarea disperata de a distruge economia tarii, cultura, obiceiurile, traditiile si credinta. Licuricul acesta stie ca nu va putea invinge soarta pe care Dumnezeu a destinat-o popoarelor, dar cauta macar sa o intarzie, daca nu-i sta in putere sa faca mai mult.
Stirea cea mai grozava pe ziua de ieri nu a fost sondajul care arata dublarea intentiilor de vot pentru AUR, ci o stire dintr-un sat amarat, la marginea caruia se afla o balta plina de gunoaie. Acolo si-au facut cuib o pereche de lebede. Satenii, vazand aceasta minune, au fost atat de emotionati, incat au inceput sa adune mizeriile de pe malurile baltii, cautand sa asigure celor doua pasari un mediu curat. Asta e sufletul romanesc, care reinvie sub emotia unui fapt minor: doua gaste s-au aciuat langa satul lor. Ei, si? Si totusi, miracolul s-a produs mai ales in sufletul oamenilor. Tot asa va reinvia si Miscarea Legionara, cand va veni vremea ei.
Noi putem sa grabim acest moment, inaltandu-ne moral prin credinta, cultura, respect fata de adevar si semeni, devenind noi insine exemple, pe care poporul roman le va intelege si le va urma. Pai daca doua gaste au schimbat mentalitatea unui sat intreg, nu pot cativa oameni hotarati si de caracter, sa faca mai mult? Eu cred ca da si ziua aceea se apropie. Doamne, ajuta.