Sa fim seriosi d-le Calin istoria nu se ocupa cu aritmetica macabra. S-au publicat numarul mortilor si istoricii au fost preocupati de alte lucruri mai importante. Statistica dvs e ciudata pentru ca fiecare pierdere reprezinta o tragedie in sine si aici ma refer la nevinovati indiferent de origine. Tragic este ca romanii au intins nu o mana, ci mai multe maini revolutionarilor maghiari si nu au cerut decat ce au cerut si ei, nu inlocuirea unei stapaniri cu alta.
Tocmai am citit o stire trista care reprezinta o palma data de romani, nu de maghiari, stranepoatei lui Avram Iancu si implicit memoriei Tribunului, doctorita pensionara Liliana Trif a fost aruncata in strada. Asta ar trebui sa va preocupe d-le Calin si o statistica de doi bani. D-na Trif este o doctorita cu trei profesii si un medic cu patru specializari care azi la apusul vietii a ajuns in strada. Si asta se intampla in Cluj Napoca care se vrea altfel, cu o alta administratie si cu niste aere (a se citi basini) de oras vest european.
Revenind la Revolutia de la 1848/49 nu spuneti lucrul esential pe care ar trebui sa-l spunem si Ungariei lui Viktor(as)[pe latineste] Orban si UDMR-ului si tuturor ungurilor, maghiarilor, secuilor maghiarizati ca Ungaria a desfiintat Transulvania si nu Romania.Ceea ce au cerut in 1848, au realizat in 1867 si acum,cu nesimtire tipica pentru o natiune cu ADN barbar,de stepa, ne invinovatesc ca nu acordam noi ceea ce ei au desfiintat, autonomia Transilvaniei. Autonomie care a fost o realitate istorica in toata istoria evului mediu maghiar. Acest lucru conteaza d-le Calin si nu o statistica macabra. Fara acest gest prostesc al ungurilor, prostie de care nici azi nu isi dau seama (prostia si ingamfarea sunt tot mosteniri a ADN turanic, barbar) poate istoria Transilvaniei ar fi fost alta, scrierile lui Simion Barnutiu sunt o dovada in acest sens.
In concluzie sangele romanilor nevinovati de la 1848/49, apoi 1867-1918, a celor ~29 de a fost razbunat, fara varsare de sange, fara patima si ura prin decizia democratica a majoritatii romanilor, nu a elitelor, la 1 Decembrie 1918 si anume alipirea Transilvaniei la tara muma, Romania.