De ce a ieșit Marea Britanie din UE?

Prof. univ. dr. Ion Coja

 15 August 2021

Să ne fereasca Dumnezeu dacă este adevărat! Încă se ascunde Adevărul privind motivele pentru care Marea Britanie a decis prin referendum să părăsească, după 47 de ani, Uniunea Europeană! Conducătorii Marii Britanii, indiferent de culoarea lor politică, i-au informat pe britanici despre „Super-Memorandumul” secret care a fost semnat la Strasbourg, între 25 și 29 iunie 2014, cu aplicabilitate în perioada 1 mai 2016 – 16 august 2020. În introducerea documentului se precizează că: „Noi, semnatarii acestuia, ne luăm angajamentul ca, în numele celor vizați, pe durata aplicării Memorandumului să implementăm toate reformele prevăzute de acesta. Durata de implementare a Memorandumului poate fi prelungită”.  Din partea României, acest Memorandum a fost semnat, se pare, de către Președintele Klaus Werner Iohannis și Premierul Dacian-Julien Cioloș. (…)

……………………………………………………………………………………

Nota bene – Textul se mai sus, circulă pe internet sub semnătura mea. L-am primit și eu cu luni de zile în urmă și l-am considerat exagerat și alarmist. Câțiva prieteni mi-au semnalat zilele trecute prezența semnăturii mele pe textul respectiv. Precizez:

TEXTUL NU-MI APARȚINE!

Ca un detaliu: eu niciodată nu am semnat cu Prof. univ. dr. Ion Coja. E adevărat că unii, punând în circulație textele mele, au folosit această formulă. Din păcate, această formulă nu corespunde realității. Am ieșit la pensie cu gradul de conferențiar universitar. A lipsit puțin să ies cu gradul didactic de dinainte de 1990: lector universitar. Cui să mulțumesc pentru grija ce mi-au purtat? Am mai spus-o: dumnealor Gabriela Pană Dindelegan și Liviu Papadima, care n-au reușit să scoată la concurs un post pentru mine… E drept, nici eu nu am insistat.