Până la mafia internațională, unul dintre cei care au contribuit decisiv la îndepărtarea lui Antonescu de Mișcarea Legionară, inclusiv prin fabricarea de probe false ( a se vedea cazul “soldatului ars” sau a abatorului cu evrei atârnați în cârlige din timpul loviturii de stat antonesciene ), a fost Eugen Cristescu, șeful Serviciului Special de Informații (SSI). Tot Cristescu a fabricat un așa-zis dosar de spion sovietic lui Dumitru Groza, Comandantul CML (Corpul Muncitoresc Legionar), dezinformând cu bună știință inclusiv aliatul german de atunci. Dumitru Groza a fost anchetat de Gestapo, care a descoperit până la urmă minciuna pusă la cale de Cristescu, cel care, probabil, și-a dorit a îngropa definitiv Mișcarea Legionară, mințindu-l constant pe Antonescu, inclusiv că legionarii vor să-l împuște în plină ședință a Consiliul de miniștri.

Notă: Comentariul și informațiile de mai sus sunt preluate de pe blog. Au fost făcute de DOREL la articolul intitulat „În continuare, adevărul despre martiriul legionar”.
Este o întebare care trebuie să ne preopcupe: de ce Ion Antonescu nu a rămas alături de legionari? În cele de mai sus este identificat unul dintre marii trădători: Eugen Cristescu. Nu ar strica să-i cunoaștem mai bine pedigree-ul…