În răspuns la Shadow.Ce ucraineana, mai Shadow?

Ucraina este o inventie. Nu are de ce sa exista. Acolo sunt romani si rusi la greu. In pare parte din teritoriu daca vorbesti romaneste te vor intelege si vor vorbi si ei. Vechiul nostru teritoriu era pana la Nipru. Multumiti-le nemtilor ca ni l-au feliat.

Ucraina a fost cea mai mare invenţie din zonă şi la propriu şi la figurat. Ucraina a fost creată luînd estul de la rusi şi vestul de la vecini: de la români, polonezi, lituanieni. Acest fapt e confirmat recent şi de Putin (care a spus clar că e invenţie a serviciilor austro-ungaro-germane). Doar că ai noşstri s-au facut că nu aud. S-a dus la d-aia mai mari şi a repetat-o.
Cuvîntul provine din slavonă (ucra) însemnînd la margine. Acolo trăiesc români în peste 200 000 Km^2. Nu uitaţi că ţara Moldovei se întindea pînă la Nipru.
Cum au dispărut teritoriile ei ? Păi uite aşa: La 12 Septembrie 1740 s-au dus 44 000 Km^2 (teritoriu românesc de la sud de Kiev, pînă la Nipru); s-a mutat hotarul pe Bug. Apoi în 29 Decenbrie 1791 (pe timpul revoluţiei franceze, revoluţie sponsorizată cu aur luat de la noi) – 69 000 Km^2, s-a mutat hotarul pe Nistru. În final la 16/28 mai 1812 (aşa zisa Basarabie, adică rămăşiţele de vest) s-a mutat hotarul pe Prut. Rămăşiţele de estici ‘ucraineni’, au fost azi transformate într-un nou popor inventat ‘nistrean’, iar a celor dintre Prut şi Nistru, într-o alta invenţie ‘poporul moldovenesc’, proces încă aflat în plină desfăşurare.
Sînt multe alte teriotorii care nu le mai avem, pierdute. Inclusiv Maramureşul istoric a rămas doar jumatate din ce era pe vremuri. Schema generală este clară, nu mai are rost să înşirăm toate bucaţelele. Ar trebui de asemenea să vă fie clar e că teritoriile vestice (Partiumul) cu Banatul, Crişana, Maramureşul istoric, Transilvania (1699), o perioadă Oltenia (1718-1739) şi Nordul Moldovei (1775) numit apoi ‘Bucovina’ (1786) au cazut sub ocupaţie germană, cum au căzut cele estice sub ocupaţie rusă.

Deci terminati cu prostiile cu sustinerea Ucrainei.

*

Nota redacției – Poate dați câteva detalii pe ideea că Ucraina a fost creată de seviciile germano-austriece-ungurești”.