Selectează comentariul
Vasile I. Zărnescu
vasile.zarnescu@gmail.com
89.136.179.33
Imedidat după summit-ul N.A.T.O. de la București din 2008, l-am rugat pe președintele Vladimir PUtin să desființeze Ucraina pînă la ceea ce fusese „Rusia Kieveană”, deoarece, așa cum îi declarase dl Putin lui GiogiBuș, „Ucraina este un stat artificial și, dacă GiogiBuș mai insistă cu primirea Ucrainei în N.A.T.O., atunci va desființa Ucraina cel puțin pînă la granițele din 1939”, adaică de dinaintea pactuui criminal Ribbentrop-Molotov!
Iată că a venit momentul desființării Ucrainei și revenirii teritoriilor românești răpite în 1939 la Patria-mamă!
Oricum, Ucraina este un stat artificial încă de cum l-a croit Lenin. Iar pînă la preluarea conducerii Ucrainei de către Bogdan Hmelnițki, prin manevre obscure, Ucraina fusese condusă exlusiv de hatmani români (basarabeni)!
„Cazacii” din Ucraina erau – cum se lamenta regele polon Sobiețki – aproape în totalitate „moldoveni!”
D-le Ion Coja, parcă era vorba că interziceți grupului de diversiniști numit „surena” să mai împută blogul dvs. cu toxinele evidente, care vă compromit!
*
NR – Blogul nu-i al lui Ion Coja, ci al celor care îl citesc și mai trimit și comentarii, de a căror calitate nu răspundem…
CUM MALOROSSIA A FOST TRANSFORMATĂ ÎN PETICUL DE DISCORDIE, CARE ESTE „UCRAINA”
Postat de Stanislav – pe 27 februarie 2016
Teritoriile care în prezent sunt cunoscute colectiv sub numele de „Ucraina” a avut o istorie turbulentă, mai ales în ultimii 300 de ani.
Să începem mai întâi cu următoarele hărți, și explicațiile lor.
https://stanislavs.org/how-malorossia-was-turned-into-the-patch-quilt-of-discord-that-is-ukraine/lresr2_map1
Această hartă arată cum dimensiunea Ucrainei s-a schimbat de-a lungul istoriei. NOTĂ! Ceea ce se arată aici în galben ca „Ucraina în 1654” a fost, de fapt, teritoriul cazacilor zaporojeni (Zaporojskie Kazaki). Nu a existat nicio țară sau teritoriu numit Ucraina înainte ca Lenin și bolșevicii să creeze Republica Sovietică Socialistă Ucraineană ca parte a URSS.
https://stanislavs.org/how-malorossia-was-turned-into-the-patch-quilt-of-discord-that-is-ukraine/lresr_map2
Această hartă arată una dintre ideile despre cum ar trebui să se întâmple divizarea Ucrainei in oblasturi, fiind făcută în 2014, înainte de începerea războiului civil. Acesta prezintă un DNR mare format din Donețk, Lugansk, Zaporozhie, Herson și Harkov. Din anumite motive, îl omite pe Dnepropetrovsk, dar asta probabil nu sa întâmplat, deoarece în acel moment Kolomoysky a fost la cârma în Dnepropetrovsk .
Centrul, inclusiv Kievul, rămâne sub pavilion ucraina, cele 5 oblaste din vestul Ucrainei sunt, evident, sub pavilion nazist. Zakarpatie (Transcarpatia) cu rusini (ruteni) care au propria republică cu un steag asemănător cu cel rusesc. Steagul roșu/alb/auriu Odesa cu ancoră pe el unește Odesa și Nikolaev (aș adăuga Herson și cu siguranță Pridnestrovie, iar Găgăuzia – parte a Moldovei sa mearga la Moldova). Acest tip de divorț pașnic voluntar s-ar fi putut întâmpla dacă am fi avut de-a face cu oameni maturi și dacă Ucraina ar fi fost un stat suveran, nu sub ocupație străină.
https://stanislavs.org/how-malorossia-was-turned-into-the-patch-quilt-of-discord-that-is-ukraine/ls_esr2_map3
Această hartă arată o versiune diferită a diviziunii Ucrainei. În gri este practic vestul Ucrainei – pe această hartă se intitulează „Ucraina (Polonia)”; Mica Malorossia în centru în roz cu Kiev ca capitală; Novorossia mare în sud-est în albastru, care aici include Denpropetrovsk și, de asemenea, Kirovograd, plus Odessa și Nikolaev. Dar Harkov și Sumi sunt desemnate separat ca Slobojanshchina, ceea ce este corect din punct de vedere istoric. Harkov, Sumi și Cernigov – Severșchina (pe această hartă în verde deschis în nord) au fost întotdeauna teritorii rusești, Cernigov fiind unul dintre orașele antice rusești. Acestea, împreună cu Novorossia, au fost date Ucrainei de lenin în 1922.
https://stanislavs.org/how-malorossia-was-turned-into-the-patch-quilt-of-discord-that-is-ukraine/lresr_map2
Această hartă este auto-explicativă – o versiune a „Hărții viitorului Ucrainei”, oferind un anumit teritoriu unor state străine, cum ar fi Ungaria, România și Slovacia. Toată Novorossia se află sub pavilion rusesc, extinzându-se până la Pridnestrovie și, în prezent, la Găgăuzia Moldovei.
Ce este „Ucraina”, „Ucraineană”?
Revolta, condusă de Bogdan Hmelnițki, a început în 1648. După 6 ani de război, în 1654, Periaslav Rada a fost semnata. Acesta este un document despre reunificarea cu statul Moskovy a unei părți a Rusiei occidentale, inclusiv Kievul și teritoriile comitatului Zaporozhje. A fost semnată de țarul Aleksei Mihailovici Romanov.
Istoricii știau foarte bine că în 1654 pur și simplu nu exista o țară ca „Ucraina”.
Aceste teritorii au fost numite Malorossia. În timp ce cuvintele Ukraina sau Ucraina au fost folosite în Polonia și Rusia despre zonele de frontieră. Pentru polonezi sunt ținuturile Dneprului mijlociu – regiunile centrale ale Ucrainei moderne.
În poloneză se numește „pugraniche”. E granița în sens cultural, național, politic, chiar istoric. Ukraina a însemnat pentru Rech Pospolitaja[Polonia] o graniță îndepărtată, un teritoriu în care puteau trăi diferite etno-uri. În acest context, Ukraina nu mai există în prezent.
Pentru Moscova, pe de altă parte, la un moment dat Ukraina însemna Tula, Kashira, Serpuhov – adică râul Oka Ukraina – granița cu teritoriile, de unde veneau nomazii.
Cuvântul „ucraineană” în limba rusă a acor timpuri, este o profesie – un polițist de frontieră (sau cineva, care locuiește la graniță). În timp ce un rezident al Kievului sau Poltava a fost numit un malorossian.
Iata un fragment dintr-un inceput de dicționar. Judecând după revizuirea alfabetului rus folosit, în special după litera „Ѧ”, acesta este un text de dinainte de reforma lingvistică din 1710 a lui Petru I. Exemplele sunt din textele lui Ivan cel Formidabil din 1503. Iată o traducere care ia în considerare pronunția:
Ukrain’nik (Украиньникъ) – Substantiv, rezident al unui teritoriu de frontieră.
Ukrain’nyi (Украиньныи) – Adjectiv, ca în „Ukain’nyi baron” – guvernator al unui teritoriu de frontieră.
Ukrainjanin (УкраинѦнинъ) – Substantiv, rezident al unui teritoriu de frontieră.
Cum și când a apărut termenul „Ucraina” ca denumire națională?
În cele din urmă Polonia a încetat să mai existe în 1795, când statele mari satule de mofturile aiurite ale polacilor au efectuat a treia diviziune a teritoriilor poloneze.
Galiția, Zakarpatie (Transcarpatia) și Bucovina, populate de ruși, sau cum se spunea atunci – rusinii (rutenii) si romanii au intrat sub Austro-Ungaria, în timp ce aproape toate teritoriile Rusiei kievene au fost luate de Imperiul Rus.
Așa a ajuns o mare parte a populației poloneze în Imperiul Rus.
Polonezii visează, desigur, la învierea iubitei lor Polonie – Rech Pospolitaja, și mai mult, în granițele mai largi, așa cum erau înainte de împărțire.
Toată furia și ura lor sunt îndreptate împotriva Rusiei. Ideea este următoarea: semănați separatismul pe acele meleaguri, rupeți-le de Rusia, anunțați că oamenii de acolo nu sunt ruși, ci apropiați polonezilor.
În 1795, scriitorul și istoricul polonez Jan Potocki a publicat fragmente istorico-geografice despre Scythia, Sarmatia și Slavi. În această lucrare, pentru prima dată, rușii din Malorossia au fost numiți „ucraineni”, un popor separat, descendenți ai tribului smutian al sarmaților.
Ideea lui Potocki a fost foarte simplă în designul său: Dacă „ucrainenii” malorossieni nu ar avea nimic în comun cu rușii; dacă „ucrainenii” malorossieni sunt un popor separat, cu cultura și istoria sa separată, atunci rezultă că și Rusia nu are drepturi istorice asupra teritoriilor vestice pentru Nipru, inclusiv Kievul.
Apoi, rezultă că nu există o adunare de pământuri rusești. Rezultă apoi că Rusia a anexat și a ocupat Malorossia/Ucraina.
Propaganda lui Potocki, alimentata si stipendiata de occident, a fost îndreptată în primul rând către cititorul occidental, care în mod tradițional avea o idee foarte vagă ce este Malorossia, Raussia, Kiev și unde se găsesc toate acestea.
Vedem foarte clar cum vecinii îi numeau pe acești „ucraineni”. Până în secolul 20 au fost numiți ruși. Polonezii, cehii, maghiarii, românii, toți cei care au înconjurat acest teritoriu, nu au fost niciodată în dubii că ceea ce pornește de la Transcarpatia este „Rus”.
Doar publiciștii polonezi la începutul secolului al 19-lea transformă un termen topografic „Ukraina” într-un nume de țară.
În 1801 bibliofilul și publicistul polonez Tadeusz Czadzki și-a publicat lucrarea „Despre numele Ucrainei și nașterea cazacilor”. A fost o nouă etapă în formarea ukranianismului ca ideologie. Tadeusz Czadzki a mai distins că malorosii ucraineni nu sunt ruși, ci mai degrabă sunt “oameni diferiți”.
Czadzki a început istoria ucrainenilor de la hoarda „Ukros antic”, care, potrivit lui, sa mutat în secolul al 7-lea de undeva în Urali, peste Volga la râul Drepr. Faptul că nici cronicile poloneze, nici cele rusești nu au menționat vreodată vreun „Ukros”, nu l-au deranjat deloc pe Czadzki.
Țarul Alexandru I, un liberal pro-occidental, a favorizat nobilimea poloneză, considerând-o mai educată și mai manierată, decât cea rusă. În timpul domniei lui Alexandru, polonezii au jucat un rol important la curte, în Academie. Ministerul Imperial de Externe a fost condus de un rusofob înflăcărat Adam Czartoryski și, cu sprijinul său, polonezii au obținut controlul deplin asupra sistemului de învățământ din Malorossia.
Aliatul apropiat al lui Czartoryski a fost preotul și istoricul Valerian Kalinka, care a scris astfel despre Malorossia: „Acest pământ este pierdut pentru Polonia, dar trebuie să o facem astfel, încât să se piardă și pentru Rusia”.
O definiție a cuvantului „Ukraina” dintr-un vechi dictionar. Judecând după alfabet, și în special utilizarea literei latine „i” acest text vine după reforma limbii din 1738 a lui Petru I, ( și cu un singur punct și dublu punctat este ceea ce distingea astăzi pronuntia „ucraineană” de cea rusă).
Menționarea numelui lui A. Jablonovskij în text indică sfârșitul secolului al 19-lea.
Începutul textului din dictionar se traduce după cum urmează:
„Ukraina – astfel au fost numite teritoriile sud-vestice rusești rech Pospolitaja -polone. Acest nume nu a fost niciodată oficial, a fost folosit doar în conversații private și a devenit comun în poezia populară. Este dificil să se definească granițele teritoriilor, cunoscute sub numele de „ukrainnyi”, cu atât mai mult cu cât acest nume nu a fost permanent și în momente diferite a acoperit diferite porțiuni de teritorii.
Recent, unii dintre ultranaționaliștii occidentali au preluat steagul segregării a lui Tadeusz Czadzki la un nou nivel și au început să spună că ucrainenii și rușii sunt oameni diferiți genetic, afirmând că rușii nu sunt nici măcar slavi.
Această propagandă a fost doborâtă în 2014 de un studiu respectabil. Am aflat prima dată despre asta din editorialul “Argumenty i Fakty”. Iată un text tradus al acestei note:
“Inițial a fost clar pentru orice persoană rezonabilă că ucrainenii și rușii sunt frați.
Recentele cercetări științifice masive și autoritare au demonstrat: rușii, ucrainenii și belorusienii nu se deosebesc genetic unii de ceilalti.
Oamenii de știință au studiat ADN-ul ucrainenilor pe baza materialului genetic al locuitorilor din regiunile vestice ale țării, și anume, orașul Lvov, care diferă semnificativ în limbă și cultură, dar după cum se dovedește nu si in origine.
Astfel, acuzațiile naționaliștilor ucraineni, care spun că rușii, după ce s-au mutat de pe teritoriul Ucrainei moderne, si s-au stability in est, s-au amestecat atât de mult cu rasa mongoloidă și că au încetat să mai fie slavi, sunt complet demascate.
Cu toate acestea, așa cum a fost inițial clar pentru orice persoană sensibilă: ucrainenii și rușii sunt frați. Și să lăsăm granițele, ideologia, disputele economice să ne dezbine acum – aceasta este în mare măsură o consecință a jocului geopolitic al politicienilor occidentali, care au reușit să ne asmută unii contra altora.
S-ar putea exclama ca personajul lui Kipling: „Suntem de același sânge!”, dar acum, din păcate, este puțin probabil să fim auziți – până când alogenii (atât în interiorul Ucrainei, cât și în străinătate) își vor culege dividendele politice din „ura frăției noastre”.
Săpând mai departe, am găsit publicația din 27.07.2014 în KM.RU, care prezintă cercetarea lui Anatoli Klyosov. Un om de știință de frunte al direcției științifice al studiului „genealogiei ADN”, doctor în chimie, profesor la Universitatea de Stat din Moscova și universitatea Harvard, Anatoli Klyosov într-un interviu exclusiv KM.RU a negat acuzațiile de diferențe genetice între ruși și ucraineni.
“Rușii, ucrainenii și belorusienii reprezintă un set de aceleași genuri
Școala naționalistă din vestul Ucrainei promovează ideea că popoarele ruse și ucrainene nu sunt strâns legate. Acest punct de vedere se „bazează” pe faptul că, deși o dată la un moment dat, rușii s-au mutat din ceea ce este acum Ucraina, mai târziu se presupune că s-au amestecat grav cu reprezentanții rasei mongoloide și nu mai sunt slavi.
Practic, nu există niciun adevăr în această afirmație. Rușii, ucrainenii și beloarusienii reprezintă un set de aceleași genuri, este unul și același popor din punct de vedere genetic. Ele au aproape aceeași origine. Etnicii ruși au trei linii principale: R1a, I și N. 48% dintre ruși și 45% dintre ucraineni sunt în haplogrupul R1a. 22% dintre ruși și 24% dintre ucraineni sunt în haplogrupul I. În funcție de eșantionare, acești parametri pot varia până la 4%.
O diferență mai vizibilă între popoarele noastre este observată în haplogrupul N, care este comun în Europa de Nord. Acesta include, în special, o parte din letoni, lituanieni și estonieni, o parte din populația rusă a statelor baltice și nord-estul Rusiei. 14% dintre ruși, 10% dintre belaruși și 1% până la 4% dintre ucraineni se află în haplogrupul N. O astfel de diferență semnificativă se datorează faptului că Ucraina este situată mai la sud de statele baltice, decât Rusia și Belarus. Dacă luăm belarușii, 52 % aparțin R1a, 22-24 % aparțin lui I și, așa cum am spus, 10 % aparțin lui N.
Vreau să subliniez că atunci când spun „ucraineni”, mă refer la locuitorii din regiunile vestice. Mai mult, am luat în mod special datele de la Lvov. Desigur, avem culturi oarecum diferite, și o limbă diferită, dar nu și originea. Afirmațiile despre diferențele dintre oamenii noștri fac parte din războiul informațional
Există un astfel de lucru ca un „trunchi haplotip”. Se formează prin diferite mijloace. Prima opțiune este ca specialiștii în genetică a populației să meargă pe teren, să meargă în orașe și sate cu un tub de testare. Cercetătorii colectează saliva sau sângele de la reprezentanții anumitor categorii etnice și determină ADN-ul prin aceasta. Din punctul de vedere al științei academice, astfel de date sunt considerate a fi mai exacte. A doua opțiune este atunci când oamenii își trimit eșantioanele organizațiilor comerciale. Știința evită, în general, astfel de date, dar în cele din urmă rezultatele obținute de oamenii de știință și companiile comerciale sunt aproximativ aceleași și, de multe ori, pur și simplu identice.
Deci, am modelat acest trunchi de haplotipuri cu date despre ruși, ucraineni și belorussieni. Pentru a face acest lucru, am făcut o analiză ADN bazată pe 111 parametri (markeri cromozomi ADN Y), în timp ce analiza normală „academică” ia în considerare doar 17 parametri sau mai puțin – adesea 7-8 parametri. Am urmărit astfel de detalii, în care cercetătorii nu intră de obicei. Am suprapus haplogrupurile popoarelor noastre și am constatat că există o potrivire peste tot. Din nou, diferența se observă numai în haplogrupul N. Aceasta este legată exclusiv de motivele geografice.
Astfel, problema originii comune a rușilor, belorussienilor și ucrainenilor este închisă, deși sunt familiarizat cu „lucrările” care neagă acest fapt. Mi-au provocat un mare resentiment științific și social. Acești „oameni de știință” aruncă prostii și distorsionează date obiective. Consider că astfel de activități fac parte din războiul informațional.”
Pentru detalii despre cercetările lui Anatoli Klyosov, a se vedea în materialul din KM.RU „Profesorul Anatoli Klyosov «În ADN-ul rușilor și ucrainenilor nu există nicio diferență!»” (în rusă).
Am trăit o parte din aceasta istorie. Ucrainiana de astăzi este un amalgam de dialecte polonez, german, galițiean și dialct surjik (din marile părți estice care au fost anexate Ucrainei de către bolșevici dupa 1922). Dacă vorbim de Ucraina, vă rugăm să precizati și intervalul de timp, deoarece conceptul „Ucraina” sa schimbat de mai multe ori în ultimii 150-200 de ani. De asemenea, trebuie să știți că au existat multe ucraine în Rusia, în sensul de terenuri de frontieră. În limba poloneză, acest teritoriu ucrain era cunoscut în pugranichie, când aceste teritorii se aflau sub stăpânirea poloneză.
În ceea ce privește scriitorii ucrainieni, dacă îmi amintesc bine, Taras Șevcenko a răspuns indignat la a fi numit ucrainean, căci el este un malorus.
Sursa: https://stanislavs.org/how-malorossia-was-turned-into-the-patch-quilt-of-discord-that-is-ukraine
Traducerea: CD
Rog redactia sa faca acest link sa apara ca adresa(albastra) de website asa cum merita,
sau copiati linkul de mai jos si deschideti-l pe Google-Chrome:
https://www.reddit.com/r/MapPorn/comments/2fhqvq/territories_annexed_to_ukraine_927780
Aceasta’i harta Ukrainei asa cum a evoluat ea prin donatii de la tarii rusi, Lenin, Stalin si Hrusciov, cu teritorii in care locuiau si mai locuiesc diverse popoare ca: rusi, polonezi, slovaci, unguri si romani.
Daca Ukraina va fi redusa la dimansiunile de la 1640 cand era aliata lui Vasile Lupu, care si-a maritat si fata, pe Iulia cu fiul lui Bogdan Hmelnitki pentru o buna cooperare impotriva shletcii poloneze , Ukraina nu va mai fi ravnita nici de NATO nici de americani. Shleatca poloneza era cea care praduiau mai rua ca tatarii popoarele din jur, motiv pentru care atat cazacii cat si moldovenii se aliau chiar cu tatarii sa-i launge pe polaci.
Blogul este a lui Ion Coja asa cum il arata numele.
Daca nu este asa sa-si schimbe numele in ‘Gazta de Perete a Cititorilor”
Surena poate fi postat cu ineptiile clasice ca sa trezeasca/irite spiritul combativ a celor care conosc istorie si sunt patrioti/nationalisti adevarati.
Oricum surena este o tinta usoara ce se dazvaluie cu un umor de proasta calitate, involuntar, asa ca fara nici un fel de „political correctness” il putem expune in toata splendoarea sa mizerabila. Grupul informativ ce il alimenteaza pe surena este destul de prost informat ca sa poata dezinforma cititorii acestui site, in schimb cititorii au posibilitatea de a arata cat de bine sunt ei inarmati cu cunostinte istorice documentate ce detoneaza instantaneu zvonurile propagandistice ale „grupului diversionist” prost platit agi-prop.
–CE SPERANȚĂ ,ÎN ACEASTĂ SELECȚIE A DOIMNLUI VASILE I.ZĂRNESCU
POATE SE-NDURĂ CEL DE SUS ȘI CEI DE JOS, SĂ CÂNTĂM*GAUDEAMUS*.
–(publcisticasurenaaratădestulăinformațiemaipuțingenucreatordinci)