”În Rusia trăiește poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront din partea vreunei minorități; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruși și legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminate. Cine face astfel este invitat să părăsească imediat Rusia.
       Nu Rusia are nevoie de minorități, ci acestea au nevoie de Rusia să-i primească, să le ofere adăpost, locuri de muncă și hrană; în Rusia trăiesc doar rușii” din Discursul lui Vladimir Putin ținut în Duma de Stat a Federației Ruse.
        Parafrază și comentarii
     România este patria, vatra, baștina poporului român, iar poporul român nu îngăduie sub nici o formă vreun afront din partea oricărei minorități așezată aici prin acceptul lui, primind de la poporul nostru pământ, pâine, păduri și apă, toleranță față de religiile, limba și tradițiile lor,  fără să le ceară în schimb decât respectarea legilor de bună conviețuire. Aici noi suntem acasă, minoritățile au case. De aceea ele trebuie să respecte România, pe români și reglementările etatice, aceleași pentru toți, nu să ceară favoruri sub pretextul că sunt discriminate. Cine face altfel este invitat să părăsească imediat România, fie întorcându-se acasă, fie instalându-se acolo unde li se oferă un mai bine.
     Nu România are nevoie de minorități, ci acestea au tot avut nevoie de România, venind de aiurea,  să-i împământenească, să li se ofere adăpost, locuri de muncă și hrană; românii nu i-au chemat în vatra lor nici pe unguri, nici pe germani, nici pe tătari, nici pe evrei, nici pe sârbi, nici pe bulgari, nici pe ruși, nici italieni sau francezi; ei s-au năpustit peste noi, unii cu sabia trasă, alții cu ademeniri negustorești sau politicianiste; baștina românilor e România; dacă nu înțeleg asta, minoritățile să-și caute altă casă. Căci împământenirea nu înseamnă un acesta sau acela acasă, ci o casă.NU este NIMIC de discutat, de negociat. Dacă minoritățile, cărora le-am dat aceleași legi ca și nouă, sunt nemlțumite, să plece unde le-ar fi acasa lor. Trasmiteți acest mesaj oricui doriți! G.M.
Nota redacției: Mesajul de mai sus ne parvine de la unul dintre cei mai profunzi juriști români, specialist de mare reputație în filosofia dreptului,
profesorul Gheorghe Mihai.