„Doresc să mai declar că în perioada în care se desfășurau evenimentele din Piața Universității, Teodor Mărieș venea la 2-3 zile la sediul din str.Beldiman unde îl căuta pe colonelul Calapod, șeful UM 2015. Știu acest lucru deoarece chiar eu l-am văzut personal pe Teodor Mărieș intrând în clădire și stând de vorbă cu generalul Suceavă, care era omul de legătură cu colonelul Calapod. De asemenea, mi se raporta de către cei de la poartă, că în clădire intra Teodor Mărieș. 
Mai precizez faptul că în acea perioadă nu îl cunoșteam pe Teodor Mărieș însă, am aflat cine este în urma unei discuții pe care am avut-o cu gen. Suceavă care mi-a mai spus că Teodor Mărieș vine și mai spune ce se întâmplă în Piața Universității.”
 
Procurori militari
gen.lt. Ion Alexandru                                                         Apărător                       Suspect,
col. Istrate Virgiliu Marian 
col. Andrei Niculae                                                    Av. Iacob Valentin         Dumitrescu Emil
 
*
Textul de mai sus aparține lui Mihai Chițac, fostul ministru de interne post decembrist. Textul face parte din declarația lui Mihai Chițac de la procesul prin care a trecut. În fața instanței judecătorești este foarte probabil că Mihai Chițac a spus ce știa. Nu-mi dau seama cum a ajuns discuția la tribunal la subiectul Teodor Mărieș. L-am urmărit aseară la B1 depănănd amintiri din decembrie 1989. Dacă-mi aduc bine aminte, cu ani în urmă, pe același subiect avea alte amintiri!…
Am primit de mai multe ori textul de mai sus și am fost invitat să-l difuzez, să-l comentez. N-am făcut-o până acum și cred că am greșit. Am greșit față de dl Mărieș, care are dreptul să afle și să se apere de acuzațiile grave care i se aduc. Poate că deja a făcut-o și sunt bucuros să-i preiau …apologia, de unde a fost publicată.
Altminteri, persoanele care fac greva foamei, cum a făcut-o și Teodor Mărieș, nu-mi prea inspiră încredere. Un prieten din copilărie, prin anii 1970, ajuns la Munchen a făcut greva foamei, cu mare mediatizare la Europa Liberă. Când ne-am revăzut, a povestit foarte amuzant cum a fost cu greva foamei în realitate, cea ocolită de presă.
Teodor Mărieș de ani de zile se ocupă, total ineficient, de subiectul subiectelor: cine a tras în noi după 22?! Are și altă explicație ineficiența activității care l-a făcut celebru?!
Desigur, ar fi interesant de văzut în întregime ce conține declarația răposatului Mihai Chițac cu referire la Teodor Mărieș, veritabilă vedetă TV în ultima vreme.
Așteptăm răspunsul său lămuritor, pe acest site, dacă nu deranjăm prea tare!
Ion Coja