Atenţie la promoţiile din supermarketuri. Majoritatea ascund adevărate bombe pentru sănătatea clienţilor. În supermarketuri nimic nu se aruncă, totul se transformă

Majoritatea hypermarketurilor şi supermarketurilor sunt dispuse să facă orice pentru a-şi minimaliza pierderile, cu toate că pun în pericol sănătatea clienţilor în mod voit. Pentru a scăpa de marfa ieşită din termenul de garanţie, angajaţii hypermarketurilor apelează la tot felul de practici comericale total incorecte şi periculoase.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Constantin Cerbulescu, a dispus la începutul acestei săptămâni controlarea mai multor lanţuri de hyper şi supermarketuri din Bucureşti. Neregulile găsite de inspectorii OPC confirmau sesizările din ce în ce mai numeroase ale clienţilor care se plângeau de mâncarea stricată de pe rafturile magazinelor mari. Astfel, caserolele cu ciuperci care treceau de data limită înscrisă pe ambalaj, erau desfăcute şi apoi amestecate cu ciupercile vrac din lădiţele de la câţiva metri. Carnea alterată era trimisă în afumătorile special amenajate în incinta supermarketurilor, iar a doua zi era plasată din nou pe rafturi, cu titlul de „specialitate afumată”. Pulpele de pui sau curcan în pragul alterării, erau oferite ca superpromoţii, deşi deveniseră deja adevărate ameninţări pentru sănătatea oamenilor. ECO doar cu numele Puii crescuţi în baterii, care nu călcaseră niciodată pe pământ, erau vânduţi sub numele pompos de „pui antistres”, iar carnea de porc injectată nu avea nimic pe etichetă care să avertizeze consumatorul că bucata care va ajunge în farfurie este de fapt modificată genetic! O altă metodă folosită de mai toate hypermarketurile din Capitală pentru a scăpa de carnea alterată era să o direcţioneze către restaurantele proprii, unde erau gătite şi vândute la suta de grame. Neregulile constatate nu se oprec aici. Chiar şi produsele ambalate beneficiau de diferite şiretlicuri care să dea siguranţa consumatorului că achiziţionează produse de calitate. Laptele nevândut se întorcea la fabrică unde producătorul schimba doar data la care produsul expira. Alt producător de lactate imprima pe ambalaj imaginea unui pahar în care se adaugau Vitaminele D şi calciu, deşi produsul  nu era aditivat cu aceste adaosuri. Din cele 10 unităţi verificate în Bucureşti, inspectorii au găsit astfel de nereguli la opt astfel de magazine. Autorităţile au aplicat un număr total de 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 67.000 lei, iar sancţiunile au ajuns chiar la retragerea de la comercializare a acestor produse.
 • stiu2012-04-19 19:52:36 Am lucrat la Orhidea, acolo daca un salam mai avea 1 zi sau era expirat de 1- 2 zile se baga in pizza, din pestele mai vechi se fac fileuri sa nu se vada capul sau se face medalion de peste, sfatul meu nu mancati de la gastronomie si aveti grija la peste
 •  
 • – Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam –2012-04-19 20:22:25 
.          
  • kitty2012-04-19 21:10:23Peste tot se face asa , prajiturile vechi. mucegaite se returneaza patiseriilor , care fac salam de biscuiti si il vind linistite.Bucataresele de la Real nu au nici o calificare, sunt in stare sa amestece orice porcarii in mincarea gatita. Piinea veche se face pesmet, pesmetul se amesteca in diferite produse, nimic nu se arunca. Controalele sunt anuntate….asa ca nu gasesc nimic in neregula.
 • bibi2012-04-19 21:04:32corect ! cu ce spune cel care a lucrat la Orhidea ! Am prieteni care au lucrat la Selgros ,Kaufland ,ce au povestit oamenii aceia te apuca greata .Carne nevanduta trecuta de termenul de garantie de 2-4 zile este tocata ,facuta mici ,carnati ,se adauga tot felul de condimente sa se piarda gustul de stricat ,ambalata si vanduta !! Micii care se vand afara la Kaufland au un gust dubios ,te arde pe stomac !! OARE ACESTE SUPERMARCHETURI , INDIFERENT CARE SUNT ELE, AR FACE ASA CEVA IN TARILE DE ORIGINE DE UNDE PROVIN ??? Dati domnilor de la ANPC amenzi de ordinul zecilor sau sutelor de mii de euro ,inchideti magazinele 24-48 de ore si la urmatoarea abatere ridicati-le autorizatia de functionare !! Nu aveti sange in instalatie ?? numai asa se poate face curatenie in acesti profitori !!!
.          
  • Lisa2012-04-19 22:02:48locuiesc in Franta, si pot afirma ca : in Franta in supermarketuri este aceeasi practica !!!! Noroc cu jurnalistii sub acoperire. Aici controalele sunt anuntate, deci, ca si in Ro, la un control totul este Clean. Deci : Cora, Carrefour, Auchan = made in France (eu nu mai calc in ele), ma aprovizionez in magazinele mici sau la producatori. Vreti sa sustineti economia locala, mergeti la fabricute, la micii producatori, la magazinele Bio.
o     
   • Andrei2012-04-19 21:48:17am lucrat si eu la o multinationala din alea . Nici nu va dati seama cate zeci de mii de tone de lapte expirat era redatat si bagat din nou in comert. NU GLUMESC SI NU SPUN MINCIUNI. Din pacate am luat si eu parte la asa ceva !
by stevedocwra on