Notă : reproducem întocmai unul din comentariile primite la textul Legionarii, spre deosebire de comuniști…
Legionarii, spre deosebire de comuniști…

Cu regret trebuie sa constat ca aveti o foarte redusa capacitate de a dialoga si o foarte mica disponibilitate de a analiza perioada asa-numitei „constructii socialiste” din Romania.
Nu contest existenta unor activisti de partid, romani sau alogeni, care propovaduiau comunismul doar pentru foloase personale, dar au existat nenumarati romani, muncitori, tarani, maistri, ingineri, profesori, oameni de arta si cultura care au aderat trup si suflet la ideile stangii comuniste si muncitoresti, foarte multi adaugand ideologiei si specificul national.
Fierul vechi trimis spre Turcia si China dupa 1990 , rezultat din „opera” de aneantizare a industrializarii Romaniei, a fost inglobat in utilaje, masini, hale, vagoane, locomotive, cai ferate etc, construite de romani pregatiti in aceleasi scoli si facultati cu cei care s-au realizat profesional, la nivel remarcabil, in tot Occidentul.Barajele, metroul, canalul Dunare-Marea Neagra, centrala de la Cernavoda, centrle civice ale capitalelor de judet nu au putut fi demolate si exportate, ele raman doar dovada muncii aclor comunisti care, permanent controlati de „organe” dar si de esaloanele superioare, trebuiau sa puna in practica programul de dezvoltare economica si sociala a tarii.
De aceea, credibilitatea lor morala, profesionala dar , probabil, si politica, nu poate fi pusa sub semnul intrebarii cu usurinta dovedita de exprimarea Dvs., iar toata evolutia din Romania post-1989 ne arata ce s-ar fi intamplat in tara noastra dupa 1945. Ma refer la caracterul si moralitatea multor lideri politici, la incapacitatea de a elabora o strategie nationala coerenta de dezvoltare economica si sociala.Nu uitati ca PCR avea un „Program” de faurire a „societatii socialiste multilateral dezvoltate”, pus pas cu pas in aplicare.
Pentru a avea o ultima sansa de a ne reveni la starea de normalitate necesara unei societati care trebuie sa faca fata atat provocarilor din sec.XXI cat si tradarii acelor demnitari sau functionari de stat care din lacomie sau prostie s-au pus in slujba unor interese si forte straine, trebuie, in opinia mea, sa judecam cu obiectivitate trecutul recent al Romaniei, pentru ca sunt foarte multi cei care , desi sunt tacuti inca, cunosc ceea ce a fost cu adevarat munca poporului roman.
De ce se pune atata inversunare in a ne convinge ca nu putem fi competitivi cu orice natiune a lumii contemporane, cand fabricile, uzinele, rafinariile , porturile si autostrazile construite de romani in multe zone ale lumii sunt in stare de functionare, marturie concreta a competentei noastre, dobandite in sistemul de invatamant din Romania „comunista”?
Minciuna nu are culoare politica decat daca este folosita de oameni politici necinstiti, pentru atingerea unor scopuri care nu au legatura cu propasirea tarii. Putem sa spunem cu mana pe inima si pe Biblie ca au fost comunistii romani mai mincinosi ca altii, zisi „istorici”?…