De la: Ovidiu Aldea
Subiect: Surena

Am primit pe E Mail textul de mai jos

Textul mesajului:
Va rog sa ma informati daca persoana care se disimuleaza in spatele numelui de Surena (care monitorizeaza si comenteaza de o maniera constanta articolele si opiniile exprimate pe acest site) este parte a structurii blogului dumneavoastra si/sau daca are un statut special in cadrul acestuia. Fiecare avem dreptul egal sa ne exprimam in mod liber dar din observatiile mele constat ca felul agresiv, arogant (cu aere de superioritate ”culturale”) si uneori nepoliticos adoptat de aceasta persoana fata de opiniile altor persoane in articolele sau discutiile din cadrul acestui blog (presupus moderat de echipa dumneavoastra) este tolerat de o maniera cateodata suspecta. Pe de alta parte nu pot sa nu presupun totusi ca, fiind vorba de un blog care este declarat deschis apartinand doctrinei nationaliste, organizatii mai mult sau mai putin obscure incearca sa-l infiltreze si sa bruieze schimbul de idei din cadrul acestuia. Ceva asemanator cu situatia acelor mitinguri impotriva migratiei ilegale si necontralate mai intodeauna talonate de contra-manifestatii care apara dreptul alogenilor de a invada Europa.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Multumesc.
Ovidiu Aldea

*

Răspunsul meu

  1. Blogul are structura cea mai simplă cu putință: o singură persoană îl păstorește: subsemnatul. Cu ajutorul comentatorilor care îmi mai semnalează unele texte și materiale. Dar nu există nimeni care să mă secondeze în mod constant. Am publicat și multe texte care vin în contradicție cu părerile mele. Am considerat că așa este corect. Am cenzurat numai texte scrise într-un stil sub-urban, defetiste în chip sistematic, care au adus atingere Bisericii și demnității naționale, a românilor sau a altor neamuri.
  2. Surena este un caz, este din ce în ce mai dizolvant, mai agresiv. L-am „prins” de mai multe ori cu afirmații și atitudini incorecte, i-am cerut să le retracteze ori să dea explicații. Ultima oară i-am cerut să răspundă pe site la întrebarea „Care au fost beneficiile personale pe care Dl Dragnea le-a dobândit prin încălcarea legilor pentru care a fost condamnat?” De două ori i-am adresat această întrebare, nu s-a învrednicit să răspundă. Nu e prima oară când refuză să se poarte ca un domn. L-am invitat să părăsească acest site, dar „nu s-a simțit” și continuă să șicaneze lumea de pe blog!
  3. Site-ul nostru a publicat până acum peste 9.000(nouă mii) de texte semnate de mine sau de alți autori. Majoritatea sunt texte de doctrină naționalistă, promovând adevăruri pe care establishmentul  ține să le ascundă. Este un site care deranjează pe exponenții așa zisei corectitudini politice. Mi s-a închis accesul la Face Book din motive stupide. Nu mă mir să existe încercări de a compromite fie persoana mea, fie site-ul. De mai multă vreme unii comentatori au emis ipoteza că „SURENA” al nostru și-ar fi asumat această misiune, de bună voie sau plătit. Nu m-am grăbit să sancționez derapajele individului care îmi câștigase simpatia prin primele comentarii. Nu e prima oară când mă înșel în privința calității morale a celor cu care am de-a face. Prezumția că am de-a face cu persoane care merită toată încrederea mea este un defect de care nu m-am lecuit nici până la vârsta mea. Este nevindecabil! În fapt, nici nu aș vrea să fiu altfel. Ca dascăl și scriitor cred în natura umană, în perfectibilitatea persoanei umane. Răul din noi nu este congenital.
  4. La început Surena și-a destăinuit identitatea. Nu am reținut nici numele, nici adresa de E Mail. Nu mă interesează persoana, ci faptele și opiniile. Le respect și pe cele cu care intru în contradictoriu. Ceea ce Surena nu concepe!
  5. Îl mai invit o dată să elibereze ringul! A încălcat de prea multe ori legile ospeției.

 

Cu urări de bine tuturor cititorilor și comentatorilor site-ului www.ioncoja.ro,

al dumeavoastră coleg Ion Coja