Subject: 120.000 de concedieri!

Respond to this post by replying above this line

Articol nou pe Capitalism pe pâine

120.000 de concedieri!

by Mihai Giurgea

Daniel Chițoiu: 10% din bugetari trebuie sa plece!

 

In urma cu o ora, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat cu o voce stinsa ca 10% dintre bugetari trebuie sa dispară.

 

Si atât. Asta a fost toata declarația. Chițoiu n-a spus de ce trebuie concediați, n-a dat nici o explicație.

 

  • N-a spus ca Romania e in faliment, ca cerșetoria cu mana întinsa la FMI a eșuat si ca guvernul nu mai are de unde sa se împrumute.
  • N-a spus ca in timpul negocierilor de săptămâna asta, Victor Ponta a fost umilit ca un băiețaș de delegația FMI, care s-a răstit la el o ora întreaga, in timp ce marele premier socialist tăcea mâlc, cu ochii in pământ.
  • N-a spus ca nu mai sunt bani de pensii si salarii.
  • N-a spus ca de fapt, numărul concedierilor va fi mult mai mare: pentru ca in afara de 1.200.000 de bugetari, statul mai are încă 600.000 de angajați in companiile de stat falimentare. Care vor fi si ele închise.
  • N-a spus ca urmează violente de strada si ca Romania va fi scăldata in sânge.
  • N-a spus ca lui Victor Ponta i s-a făcut frica sa facă el anunțul, deși e de maxima importanta pentru tara.

 

Dar nici nu e nevoie sa spună: ca noi știm toate astea. Si le știm demult, pentru ca falimentul statului comunist si al „protecției sociale” era inevitabil.

 

Ce înseamnă 120.000 de concedieri?

 

Pai va amintiți anul 1998 si mineriada de la Costești? Ei bine, atunci au fost dați afara doar 70.000 de mineri.

 

Acum se închide tot! Si companiile miniere, si CFR, si Tarom, si Oltchim, si ministere si multe altele. Cam tot ce are si tot ce este statul roman. Vi se pare mult? mie, sincer, mi se pare ca 120.000 de bugetari, plus 600.000 de angajați la companii de stat, este chiar puțin.

 

In mod normal ar trebui sa fie dați afara toți bugetarii. Serviciile statului sa fie externalizate către firme private: da, chiar si politia. Si școlile. Si spitalele. Absolut tot. Iar cine nu e rentabil, simplu: sa moara-n mă-sa.

 

Terapia de șoc.

 

In 1990, in Polonia, Leszek Balcerowicz a dat afara nu 120.000 de bugetari: ci un milion! A privatizat tot. Polonia a avut atunci cea mai mare scădere a nivelului de trai dintre tarile comuniste.

 

In schimb acum, când toata lumea se zbate in criza, Polonia a devenit un adevarat magnet pentru investitorii străini, iar economia poloneza e cea mai solida din Europa. Chiar si oamenii de afaceri germani se muta in Polonia!

 

Ce făceau romanii in 1990? Îl votau pe Iliescu si dezbăteau aprins, daca trebuie s-o ia pe calea socialismului suedez?…sau sa inventeze ei un socialism original?…

 

Si uite ca acuma, le iese socialismul pe nas! Iar eu dansez de bucurie la nenorocirea voastră.

 

Ca o meritați din plin.

 

Chiar va da guvernul Ponta 120.000 de oameni afara?

 

Eu sunt sigur ca nu! Pur si simplu n-are cojones. Atunci, cum o sa le mai plătească salariile? Pai n-o sa le mai plătească.

 

Este soluția tipic comunista: nu va dam afara, dar nu va dam nici bani. Decât sa sărăcească doar unii, mai bine sărăcesc cu toții, in mod egal si fără discriminări.

 

Desigur, in crunta lor imbecilitate, ei uita un lucru simplu: ca comunizarea mizeriei duce întotdeauna la revolte de strada, haos, si in final, la război civil.

Iar primele victime vor fi chiar ei: dobitocii care se bucurau ca au castigat alegerile.