• Nu stiu care dintre „Surene” a scris comentariul acesta „filozofic”, dar e o productie slaba.
    Hai sa facem teoria „libertatii, egalitatii si, mai ales a fraternitatii” din occident si din tara.
    Nea Surena se prezinta, din pacate, ca un mare necunoscator al realitatii,… cea adevarata de pe teren. Lozinca masonica „liberté, égalité, fraternité” a fost, este si va fii doar o fumisterie in spatele careia au fost ucisi si nenorociti milioane de oameni, in Franta la inceput, si in restul Europei si Asiei mai pe urma, o alta manipulare ca si comunismul, capitalismul, liberalismul, ultraliberalismul, globalizarea, feminismul etc . si toate celelalte spalari de creier si inginerii sociale care au permis iudeo masonilor & cie, sa’i distruga fizic pe adevaratii proprietari ai bunurilor mobile, imobile si funciare si sa le ia locul (ca „la nouvelle bourgeoisie révolutionare” franceze sau ca bolsevicii veniti in 45 in Romania, ai caror nepoti sunt acum marii proprietari din tara, ai aci nea Surena un link cu o teza despre Piotr Alexeevitch Kropotkine „printul anarhist” care a teoretizat exportul revolutiei franceze in Rusia bolsevica, Spania republicana si China maoista http://www.archipel.uqam.ca/27…. Apoi nea Surena ataca fundamentul sufletului romanesc adicatelea, umanitatea lui, zicand ca e criza totala de empatie si „fraternitate” pt crestinii din Orient (Siria, Irak). Ehe, se pare ca nu este la curent ca refugiatii crestini sunt trimisi (cand scapa cu viata de echipele de ucigasi ale isis, a caror prima misiune este exterminarea crestinilor din Orient), in campurile de refugiati din Iordania si Liban din care nu sunt lasati sa plece (cica nimeni nu’i vrea si nici soros nu vrea sa’i finanteze sa plece singuri). Nu mai spun ca cei cativa care ajung in barcile de traversare sunt aruncati in apa, ucisi, iar in campuri isis trimite alte echipe sa’i omoare si acolo (vezi icishahttp://www.christianophobie.fr…. Deci despre ce refugiati crestini vorbesti dumneata ca nu prea sunt. Cei ce vin sunt pakistanezi, afgani, ceceni, albanezi, toti musulmani radicalizati, cu milioanele printre care sunt infiltrati zeci de mii de agenti isis (vezi aci excelentul articol al dl Adrian GRIGORIU care a fost martor ocular al invaziei islamice perfect organizate de soros si de … elita occidentala, stii dumneata cea cu egalitatea, fraternitatea etc <iframe src=”https://www.facebook.com/plugi…” width=”500″ height=”926″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowtransparency=”true”></iframe>.).
    Dar se pare ca nea Surena, marele general part, nu este la curent.
    Hai sa vorbim de empatia si fraternitatea occidentala si de cea frantuzesca in particular. Va garantez ca daca picati pe jos in Paris aveti cu mult mai putine sanse sa vina cineva sa bage in seama decat daca ati cadea in Bucuresti. Sa fereasca Dumnezeu sa mereti in Place de Pigalle (acolo unde’i Moulin Rouge) dupa 1h00 noaptea si asta nu’i un loc periculos cum ar fii cartierele periferice sau chiar unele judete (departamente cum li se spune pe acilea, cum ar fi Seine-Saint-Denis unde daca n’ai culoarea si etnia care trebuie, poti sa fi presedentele Frantei ca nu intri…). Si tot continua nea Surena cu corectitudinea politica si dai si lupta,ca romanul trebuie sa il accepte de jihadistul inebunit de captagon sa vina sa ii ia gatul, sa’i violeze fata si nevasta ca deh, daca’i ortodox trebuie sa fie neaparat si idiot. Haida bre ! Stii dumneata cati refugiati sirieni, irakieni etc sunt in Arabia Saudita sau Emirate, care sunt tari super bogate iar prima are la Mecca infrastructura petru 4 milioane de pelerini …. ZERO domnule, zero refugiati (si sunt esenta si izvorul islamului), nu vi se pare totusi, daca nu un lucru ce nu’i normal, macar un pic ciudat, suspect? (vezi aci http://lesobservateurs.ch/2016…
    Da hai sa’i aducem in Romania, unde unii parinti nu stiu ce vor pune maine pe masa copiilor, iar alte milioane traiesc la limita saraciei (si aceasta nu din cauza ca ar fi lenesi, prosti sau mai stiu io ce …ci gratie sistemului care a ras totul din 89 incoace in numele fraternitatii, egalitatii , numai ca vezi dumneata unii sunt mai egali decat altii cum ar fi unii minoritari). Pai iaca, intre aia si romani io prefer sa ii ajut, si mai ales sa’i protejez, cum pot la nivelul meu, pe romanii mei. Sus cu Tara si cu Natia Romana! Doamne’ajuta!