S-a stins jurnalista Ileana Perneş Dănălache. A lăsat în urmă o carieră impresionantă
Mădălina Sfrijan
5 iulie 2024,

S-a stins jurnalista Ileana Perneş Dănălache. A lăsat în urmă o carieră impresionantă Sursa foto: Facebook
Ileana Perneş Dănălache a murit la vârsta de 71 de ani. Jurnalista s-a stins pe un pat de spital, în urma unor probleme medicale. De-a lungul carierei a fost jurnalist, critic de film, însă a ocupat și poziția de purtător de cuvânt al Consiliului Național al Audiovizualului.

A murit Ileana Perneş Dănălache
Regretata jurnalistă s-a stins din viață joi, în urma unor probleme de sănătate pe care le-ar fi avut în ultimii ani. Ileana Perneş Dănălache și-a petrecut o parte din viață în media. De asemenea, aceasta a fost de purtător de cuvânt al CNA, funcție pe care a avut-o timp de un deceniu.

În ultimele zile, fosta angajată CNA era internată la Spitalul Elias din Capitală, unde a încetat din viață.

Doliu, Ileana Perneş Dănălache

Carieră impresionantă
Jurnalista a urmat studiile Universității Naționale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. Aceasta a ales secţia teatrologie-filmologie, iar ulterior a avut ocazia să pună în aplicare noțiunile acumulate pe parcursul studiilor, devenind și critic de film. În cele patru decenii de activitate, Ileana Perneş Dănălache a semnat peste 350 de articole,arată magnanews.ro.

Aceasta a fost redactor la Centrala România Film dar și la revista „Cinema”. Totodată, jurnalista a fost colaborator la Radio România Actualităţi, aducându-și aportul la realizarea rubricii. „Vă recomandăm filmele”.

A murit Ileana Perneş Dănălache
Fosta angajată a CNA a fost cronicar de film la „Viaţa Studenţească” şi „Amfiteatru”, precum și coordonator al coordonator al studioului video al Guvernului României. De asemenea , aceasta a ocupat poziția de expert raportor şi negociator pentru România la Consiliul Europei. În perioada 2002-2012, jurnalista a fost purtător de cuvânt la CNA.

Funeraliile vor avea loc pe 6 iulie, la Cimitirul Militar Ghencea. Slujba de înmormântare va începe la ora 12:00. Pe pagina de Facebook a jurnalistei, foștii colaboratori și prietenii apropiați au postat mesaje de condoleanțe.

„Așa mi-o voi aminti mereu, cu zâmbetul pe buze și cu o bucurie nespusă pentru întâlnirea cu tot ce era frumos!”/ „Colega mea de facultate a plecat să vadă niște filme în cinemateca dintre nori.

Încet, încet, ne mutăm dincolo toți, cum e ața fiecăruia…

Parcă ieri o studentă sclipitoare venea la filmările mele… ce discuții, ce stări…”/„Nu vreau să cred și să mă gândesc că această doamnă superbă, cu un suflet atât de frumos, de cald, cu o generozitate și o iubire față de artiști, dar și față de tinerii colegi de breaslă nu mai este… “, au fost doar câteva dintre mesaje postate de apropiații regretatei jurnaliste.