De ce Rusia a interzis carnea produsă în SUA
Faimosul sandwich cu costiţă de la McDonalds, McRib, a devenit subiect de analiză, relatează Mercola.com.
Sandwichul din carne de porc este descris a fi o costiţă de porc îmbibată în sos de grătar, cu ceapă şi murături acrişoare, servite pe o chiflă alungită.
Pare a fi perfect normal, dar, din ce este făcut cu adevărat? Într-un articol din noiembrie 2011, CBS Chicago a dezvăluit adevărata faţă a acestui sandwich popular:
“Peste 70 de ingrediente formează McRib şi da, unul din ingrediente este porcul. Însă, aşa cum declară reporterul Vince Gerasole, printre aceste ingrediente există unul care poate fi găsit şi în fabricarea papucilor.
După o analiză mai atentă a produsului s-a descoperit azodicarbonamidă,o substanţă folosită pentru înălbirea făinii din pâine. Însă mai are şi alte utilităţi. Poate fi folosită pe salteaua de yoga, în papucii de sport, în aproape orice este de cauciuc.
Apoi este carnea de porc, care de fapt este un produs din carne amestecată. Cu alte cuvinte, sandwichul este făcut din toate măruntaiele şi resturile mai puţin costisitoare ale porcului.Lista ingredientelor sandwichului McRib îmi aminteşte de laboratorul de chimie.”
· În orice caz, ce este “mâncarea”?
În urmă cu doi ani, organizaţia non-profit Comitetul Doctorilor pentru o Medicină Responsabilă au realizat o reclamă împotriva deceselor asociate cu obezitatea în care au atras atenţia asupra produselor McDonalds. Aşa cum indică clipul publicitar, obezitatea, dibaetul, colesterolul ridicat, hipertensiunea şi atacurile cardiace sunt boli simptomatice asociate cu o alimentaţie pe bază de fast-food,un indicator clar că acest tip de mâncare nu furnizează organismului o nutriţie corespunzătoare.
Aşadar, produsele McDonalds pot fi numite cu adevărat “mâncare”?
Atunci când te gândeşti la faptul că un număr mare de ingrediente dintr-o mâncare fast-food nu există nicăieri în natură, ci mai degrabă sunt realizate într-un laborator, răspunsul este în mod clar “NU!”.
După cum s-a raportat anul trecut, aproximativ 70% din carnea de vită vândută în supermarketurile americane conţine “pastă roz” adaugată ca un element ieftin de umplere.
Amestecul colorat cu Pepto-Bismol este alcătuit din resturi de carne de vită şi ţesuturi conjuctive din vacă, care au fost tratate cu hidroxid de amoniu (în principal o soluţie din amoniac în apă). În mod legal, acest amestec poate reprezenta 15% din orice produs din carne de vacă, care scade aproximativ trei cenţi din costul pe kilogram al cărnii de vită. Garniturile folosite provin din părţi de vacă care sunt cel mai probabil contaminate cu bacteria periculoasă E.coli, motiv pentru care trebuie tratate cu amoniac pentru a ucide agenţii patogeni.
În principal, sănătatea umană este ameninţată de astfel de practici alimentare industriale şi nu de produsele lactate crude şi nepasteurizate sau alte alimente integrale neprocesate.
· Rusia aruncă înapoi în SUA carnea otrăvitoare
În ceea ce privesc ştirile referitoare la “alimentele îndoielnice”, Rusia a interzis mărfurile din carne americană după ce a descoperit că acestea conţin ractopamină, un medicament beta care creşte sinteza de proteine, şi prin urmare masa musculară a animalului. Acest medicament reduce conţinutul de grăsime din carne.
Potrivit informaţiilor furnizate de Pravada, Rusia este cel de-al patrulea cel mai mare importator de carne din SUA, achiziţionând anual carne de vită şi de porc în valoare de 500 de milioane de dolari.
Utilizarea medicamentului este interzisă în 160 de ţări, inclusiv China şi Rusia, dar este permisă în 24 de state, inclusiv Canada şi SUA.
Potrivit New York Times, interdicţia a intrat în vigoare începând cu data de 7 decembrie 2012, iar agenţiile de reglementare a sănătăţii din Rusia au declarat că, deşi iniţial vor realiza propriile teste, ţările străine vor trebui în curând să certifice faptul că produsele lor din carne nu conţin ractopamină, dacă doresc să o exporte în Rusia.
Inspectorul şef al Rusiei, Gennady Onishchenko, susţine că există “întrebări serioase” referitoare la siguranţa medicamentului. Acesta a declarat pentru New York Times:
“De exemplu, utilizarea ractopaminei este însoţită de o reducere a masei corporale, suprimarea funcţiei reproductive, creşterea mastitelor în rândul vacilor de lapte, ceea ce duce către un declin semnificativ al calităţii şi siguranţei laptelui.”
Ractopamina afectează sistemul cardiovascular uman şi poate provoca toxiinfecţii alimentare.
De asemenea, medicamentul este responsabil pentru hiperactivitate, degradare musculară şi o rată mare a deceselor şi dizabilităţilor în rândul efectivelor de animale.
În timp ce alte medicamente necesită o perioadă de curăţare de două săptămâni, pentru a asigura faptul că acei compuşi chimici sunt eliminaţi din carne înainte de tăiere(şi prin urmare se reduc resturile de reziduuri pentru consumul uman), nu există nicio perioadă de curăţare pentru ractopamină.
De fapt, crescătorii de animale folosesc în mod intenţionat medicamentul în ultimele zile înainte de tăiere pentru a creşte eficacitatea.
Potrivit veterinarului Michael W. Fox, aproximativ 20% din ractopamină rămâne în carnea pe care o cumpărăm de la supermarket.
În ciuda potenţialelor riscuri pentru sănătate, medicamentul este folosit în 45% dintre porcii din SUA, în 30% dintre vitele şi în cazul unui procentaj necunoscut de curcani (ZIUA RECUNOSTINTEI).
Mexic şi Brazilia au anunţat că vor respecta cererea Rusiei privind carnea fără ractopamină. Totuşi, SUA nu a arătat niciun semn că urmează a ajunge la o înţelegere. În schimb, SUA au acuzat Rusia de încălcarea regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), o acuzaţie pe care vicepremierul Rusiei Arkady Dvorkovich a respins-o ca fiind o parte a afacerii, din moment ce “toţi membrii OMC încalcă regulile”.
Trebuie renuntat la toate importurile alimentare suspecte si la cele produse chiar si la noi, iar cei care le fac, sub diferite pretexte, trebuie aspru sanctionati. Si acestea ar trebui sa fie subiecte pentru primul ministru. Cei care se fac ca nu vad asemenea „crime” sunt mult mai vinovati decat cei care le produc. Trebuie interzisa reclama pentru astfel de produse. Ce face CNA si alte organisme de control si protectie a populatiei ? VAI, VAI !!!
La acest subiect mai degraba am incredere in rusi decat in americano-canadieni.
Norocul meu si ghinionul patronilor este ca nu agreez fast-food-urile. Mai degraba cumpar o „Eugenie”(desi nici in asta nu mai am incredere) daca mi-e foame decat sa ma duc la fast-food.
ma inchin in fata dvs,am aceleasi opinii.Eugenia,Ciocolata cu rom(facuta inca din anii lui Ceausescu), hartie igienica produsa in Romania,cartofi,oua,cumparate din piata direct de la taranul roman,nu de la jidanul ,,kaufland,, si alte magazine spurcate jidanesti cancerigene cu E-uri in salam din import,ori COZONAC produs in laborator,fara nici macar o nuca din realitate.
Magazine jidanesti ,,auchan,, Domnule e plin de jidani si magazinele lor.Vezi la OTV o jidanca ,,haimovich,, care vinde produse ,,miraculoase,,pentru pensionarii care sufera de cancer.Si cica face ,,minuni,, Cand colo e un banal ceai pe care-l poti lua de la Farmacie cu pret de 20 de ori mai ieftin.Tinctura,ceai,argila,jidanca haimovich vrajeste prostimea si pensionarii arunca banii lor putini pe vrajeala asta,care in realitate costa de 20 de ori mai ieftin.
Multumesc pentru solidaritate de opinie.
Dar maai la vale nu cred ca mai rezonam.
De exemplu o acuzati pe Dna Haimovich ca vinde un ceai minune cu de 20 ori mai scump decat in realitate. Nu cu ea trebuie sa ne luptam ci cu naivul de roman care crede si cumpara. Acelasi naiv care crede ca castiga un ban usor si joaca la alba-neagra, joaca la Loto, prono, pariuri, CARITAS, SAFI, FNI, Bancorex, si atatea alte pacaleli la care este supus. Daca romanul ar fi fost istet si destept si intelept toti acesti escroci patentati nu l-ar mai fi pacalit. Dar cum sa-l indrepti pe roman ? Greu de tot pentru ca de doua mii de ani romanul a fost invatat sa fie umil, ascultator, sa creada si sa nu cerceteze. Eu inclin sa cred ca de vina ar fi credinta veche de 2000 de ani. Daca tot ii bagi in cap romanului „Crede si nu cerceta”, ajunge sa creada orice si va fi foarte usor pacalit. Ar trebui sa-i invete cineva pe romani sa nu mai fie naivi ca sa nu mai fie pacaliti. Si atunci Dna Haimovich ar da faliment ca si toti cei care ar face ca dinsa. Si nici nu aaam mai fi acuzati de antisemitism in acest caz desi minti iscoditoare ar inventa/gasi alte situatii pentru acuzatii.
Dvs. chiar credeti ca taranul roman este un sfant si cultiva plantele ca in vechime ? sa fiti sigur ca baga si ei la chimicale si ingraseminte chimice cat cuprinde. Nici asa-zisele produse taranesti nu mai au gustul si aroma celor de odinioara. De exemplu ssi vara rosiile sun mari, zemoase, fara pulpa, fara gust, pline de apa si se fleostesc in 2-3 zile de la cumparare. Pepenii sunt cat o banitza pentru ca si la acestia le baga chimicale sa creasca. Nu mai au nici aroma si nici dulceata.
Cum ii pacaleste orasul pe tarani si ei pacalesc orasul. Ne pacalim unii pe altii si aruncam vina pe evrei. Or avea si evreii vina lor dar nici noi nu suntem mai breji.