CD
392 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

În răspuns la MN.

MN are perfecta dreptate, daca nu postai filozof ramaneai.
Restul este insuficient dezvoltat sa duca la vre-o idee clara, iar crestinismul si cecenii chiar cu puncte puncte si multa imaginatie personala nu duce la un rezultat filozofic.
Nici interventia incalcita la aceste comentarii nu lamureste ceva si nici nu aduce ceva nou.
Adevaratii analisti de razboi nu se bazeaza pe stirile zilei si nu produc analize in fazele incipiente razboiului cand propaganda ambelor parti infecteaza puternic media cu stiri , zvonuri, poze si videoclipuri false.
Sa nu ne grabim la estimari, oricum nu ne ajuta la nimic, calmul si clarviziunea trebuie sa ne conduca. Entuziasmarile infantile bazate pe fobii si simpatii nu duc la nimic constructiv.

Iata un articol interesant in Activ News:
RUSIA DEZVALUIE
Rusia a dezvăluit pe ce principiu România poate să-și recupereze teritoriile locuite de români

De Vlad Pârău

Principiul respectării integrității teritoriale este aplicabil doar statelor ale căror guverne îi reprezintă toți locuitorii teritoriului lor, a afirmă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul participării sale prin videoconferință la o sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, informează agenția Interfax, citată de Știri pe Surse.

„În ceea ce privește campania lansată privind presupusa încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, ai cărei inițiatori manifestă o deplină indiferență și dispreț față de încălcarea drepturilor omului, aș dori să atrag atenția asupra Declarației din 1970 privind principiile dreptului internațional privind relațiile de prietenie și cooperarea între state în conformitate cu Carta Națiunilor Unite”, a spus ministrul de externe rus, care consideră agresiunea inițiată de regimul Putin drept o „presupusă” încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Reamintim că, în 1994, Rusia s-a angajat în cadrul Conferinței de la Budapesta să garanteze granițele de atunci ale Ucrainei, în schimbul renunțării de către Kiev la arsenalul nuclear moștenit din epoca sovietică.

Lavrov a subliniat că Declarația din 1970, aprobată prin rezoluție consensuală a Adunării Generale a ONU, prevede că principiul respectării integrității teritoriale este aplicabil statelor „care respectă în acțiunile lor principiul egalității în drepturi și al autodeterminării popoarelor (… ) și, ca urmare, au Guverne reprezentând fără diferențe de rasă, crez sau culoare a pielii, toți oamenii care locuiesc pe un anumit teritoriu. Guvernul neo-nazist de la Kiev, evident, nu a fost și nu este așa în raport cu popoarele din Ucraina”, a afirmat șeful diplomației ruse. El nu a detaliat folosirea epitetului de „neo-nazist” cu referire la guvernul de la Kiev.

„Filozofia arogantă a Occidentului, bazată pe sentimentul propriei superiorități, trebuie să se încheie.

Egalitatea suverană a statelor este un principiu cheie al Cartei ONU. Se aplică pe deplin lucrărilor Consiliului pentru Drepturile Omului. Rusia este întotdeauna deschisă la o discuție egală, cu respect reciproc asupra oricăror probleme, este pregătită să găsească un echilibru just al intereselor”, a conchis șeful diplomației ruse.

Este foarte interesant faptul că Rusia restrânge aplicarea prrincipiului respectării integrității teritoriale doar la statele ale căror guverne îi reprezintă toți locuitorii teritoriului lor. De asemenea, conform ideologiei lui Lavrov, dacă guvernul Republicii Moldova sau cel al Ucrainei nu-i respectă sau chiar îi oprimă pe cetățenii români majoritari în regiunile Bugeac, Basarabia, Hotin și Bucovina, atunci integritatea lor teritorială nu se justifică, iar România, la fel ca Rusia, ba chiar Polonia și Ungaria, ar fi îndreptățite să intervină militar peste granițe pentru a-și elibera concetățenii din fostele republici sovietice.
Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Rusia-a-dezvaluit-pe-ce-principiu-Romania-poate-sa-si-recupereze-teritoriile-locuite-de-romani-173060

*
Nota redacției – Există și ipoteza demnă de luat în calcul a dispariției statului Ucraina. România, fără să se bucure de răul altuia, trebuie să fie pregătită din vreme pentru acest moment car s-ar putea să fie benefic pentru oamenii de rând, inclusiv ucrainenii din defuncta Ucraină.