Statul si Biserica. O noua erezie 2013

1989 era clar ca reconstructia statului ortodoxo-comunist se va face printr-un dialog cu Roma. De aceea a venit Fericitul papa Ioan Paul II la Bucuresti si a intrat Romania in UE/NATO.

Pe de alta parte B.O.R. e autonoma fata de noul stat din UE, dar solidara cu Moscova. Statul se vrea occidental, Biserica orientala (?!). S-a renuntat la simfonia constantinopolitana dintre stat si biserica la Bucuresti? O noua erezie 2013?

Puciul parlamentar recent, un guvern cu de trei ori mai mult ministrii ca Germania, cu functionari platiti mai bine decat ca cei din sfera productiva, nefolosirea fondurilor UE, coruptie cu larg caracter de masa etc. ilustreaza incompatibilitatea si blocajul unui stat ortodox numai mimetic in UE/NATO.

Situatia din Grecia, Cipru si Bulgaria nu-i nici ea mai incurajatoare.

Ce-i de facut? Anul viitor partida ortodoxa FRN, PMR, PCR, FSN, PSDR, PSD, PC, PNL, USL vrea sa sarbatoreasca 25 de ani de la asa zisa Revolutie, vrea sa celebreze clientelismul algoritmic, continuitatea cutumelor fanariote, greco-pravoslavnice in cea mai saraca tara din Europa.

In realitate ceea s-a petrecut in anul de gratie 1989 e un esesc imens, pentru ca nu a refacut unitatea crestina. Asa ca acuma Rusia se reface in parametrii satrapiei euroasiatice si aspira spre vest, spre Balcani, iar Romania si Moldova au din nou optiunea: Roma sau Moscova?

Eu pledez pentru Roma, pentru emacipare, pentru o Biserica Romanesca si un nou stat de tip occidental, care sa nu mai fie tolerat cum au fost sute de ani ortodocsii ardeleni in Sfantul Imperiu Roman si astazi mai toti romanii si tiganii in occident.

Pe langa propagarea idealului de mai sus, faptul ca dialogul cu Roma este subminat la Bucuresti lamureste si o serie de fenomene, care altfel sunt mai greu de intales. De ce au ortodocsii salarii de zece ori mai mici ca in vest, de ce sunt ei monitorizati, rau vazuti, de ce nu li se iarta datoriile etc.?

Pe aceata tema am publicat 30 de carti si 800 de articole in mai toate tarile unde traiesc romani. Occidentalii percep tezele meu ca ceva firesc, ortodocsi ca o tradare, iar elitistii, masonii, evreii, maghiarii etc., cureaua de legatura dintre Imperiu si Periferie, ca politic incorect.

www.viorel-roman.ro