Surena
1.694 aprobate

icannen@yahoo.com
82.137.9.113
Mă frământă din copilărie o întrebare de ce dacă ești bun, ești luat de prost? Cu vremea am găsit câteva explicații, dar pe măsură ce creșteam în vârstă vorba „dacă ești bun, ești luat de prost” a devenit o axioma. Degeaba ești înțelept ca șarpele și nevinovat ca porumbelul că tot ești luat de prost. La început am crezut că este ceva legat de nația noastră, dar am descoperit că regula funcționează peste tot în lume iar istoria e plină de nerecunostinta începând de la Hannibal, Scipio Africanul și terminând cu împărțirea Poloniei de către principalii salvați de iureșul lui Sobieski și a celor 40000 de husari polonezi (Austria și Rusia) la Viena.
Recunoștința a fost în Istorie o pasare rară, dar în relațiile dintre oameni recunoștință era un element esențial. Asta pana în anii 80 când începe reganismul și ideea globalismului.
Dacă armata româna nu s-ar fi comportat de genul „nevinovați precum porumbeii” în cele două ocupați ale Budapestei și ar fi procedat precum sovieticii ori germano-austro-ungarii la București atunci am fi fost respectați.
Cât respect are Ungaria față de Rusia care
i-a distrus visul (Revoluția maghiară din 1848-1849 prima revoluție după canoanele lui Marx și Engels, adica una care se dorea internațională), i-a distrus statutul de Imperiu „Regatul Sf. Ștefan în cadrul dualismului” prin Ofensiva Brusilov începutul prohodului
Austro-Ungariei, i-a trimis în hăul abisal cu Revoluția bolșevica ungară și umilința de a fi fugăriți de „opincarii și mamaligarii” români, să privească cum fâlfâie opincile pe „Sacra cladire” a Parlamentului ungar. Au mai fost umiliți și când au fost eliberați de sovietici pentru a deveni niște slugoi, apoi în timpul Revoluției maghiare când li s-a amintit că sunt viteji doar împotriva civililor neinformați, în rest sunt personaje reale din Svejk.
Când e vorba de națiunea care avea dreptul și puterea să-i mai ciunteasca un pic, adică să fie exact cat Pasalacul de la Buda, adică de națiunea care a luat mâncarea de la gura soldatului român și a dat-o la miile de maghiari înfometați de politicienii vânzători de himere, ungurii sunt foarte nerespectuosi, obraznici și nerecunoscatori. Au sabotat în permanență România, au încercat în ’89 iugoslavizarea (avant la lettre) chiar dacă ar fi murit maghiari ( oricum nu-i suportă pe maghiarii din România), au fost singura națiune care au jignit poporul român când a fost lovit de tragedia cutremurul din 1977 și stau la pândă precum un animal de pradă. Nu contează că am fost buni cu ei, ca imediat după eliberarea Ardealului puteam să eliberăm 90% din populația maghiară colaborationista cu Horthy și asta legal! Noi nu am aplicat legea talionului deși eram îndreptățiți pentru ce ne făcuseră în Ardealul ocupat. Puteam să facem niște tribunale împreună cu evreii supraviețuitori din Ardealul ocupat ca totul să fie kosher.
Dacă vrem să avem relații normale cu ungurii atunci trebuie să ne știe de răi și să le fie frică de noi. Cât despre strânsa conlucrare cu naționaliștii unguri mai bine conlucram cu Rusia. Dacă suntem prudenți e ok, rușii au ceva onoare imperială în ei, în timp ce onoarea lipsește din ADN-ul maghiar. S-a terminat de mult cu prietenia romano-maghiara, romano-sarba și romano-bulgara, nici măcar Ceaușescu nu credea în acesti „pritini” gata oricând să te înjunghie.
D-ul prof. Coja pesemne a trecut la genul SF și se face că plouă de acțiunile antiromânești ale naționalistului Orban, creația lui Soros, devenit antisorosist de fațada.
P. S Prima mutare aplicarea legii în cazul uniunii culturale maghiare, cunoscută sub denumirea UDMR, a doua mutare arestarea la Budapesta a deputatului udemerist infractor de sub nasul lor și închiderea lui, a treia mutare anchetarea companiei de stat ungare MOL, a patra mutare simularea unor manevre militare ofensive inclusiv a unui atac nuclear (doar din 1982 avem un protocol nuclear cu Coreea de Nord, din cate știu valabil) la granița cu Ungaria, a cincea mutare mutarea a 30% din armata româna în HarCov.

*
Nota redacției: La ce gest netrebnic al ungurilor vă referiți când pomeniți de cutremurul din 1977?