Pe acest blog, înființat în 2007, s-au publicat până acum 1842 (o mie opt sute patruzeci și două) de articole, la care s-au făcut 33.776 comentarii, dintre care 33.156 de comentarii au fost acceptate și păstrate pe blog.  Am eliminat restul de comentarii care nu erau în stare să respecte limitele decenței, devenind triviale sau obscene chiar.

Identific în ultima vreme o serie de comentarii scrise cu o țintă evidentă: să-i deruteze pe cititorii textelor de pe blog, să abată discuția pe detalii nesemnficative și mai ales să propage neîncrederea în viitorul și trecutul (sic!) nostru, deznădejdea, deruta, defetismulul, insatisfacția pentru condiția de român! Mi-am dat seama că sub aceeași semnătură parvin pe blog comentarii ale unor persoane diferite, așadar este vorba de o muncă în echipă. O „echipă  de zgomote” țintite să ne facă să nu ne mai înțelegem om cu om!

Menirea acestui blog este să pună umărul la redresarea noastră națională. Cine nu crede în șansele noastre să-și vadă de sănătate și să ne lase în pace.

Acceptăm critica aplicată pe textele publicate. Dar critica ușuratecă, superficială și nătângă la adresa românescului din noi și din lume nu o acceptăm decât din partea cuiva care a făcut ceva pentru Țara asta. Unor anonimi în niciun caz nu le vom da cuvîntul să blameze Neamul. Unor neica nimeni!

Textele critice la acest nivel, care abundă în greșeli de ortografie și lipsă de informație culturală, vor fi și ele eliminate. Acceptăm ignoranța la concetățenii de bună credință dispuși să învețe, iar nu să dea lecții de civism de la înălțimea a șapte clase cu greu absolvite.

Îmi pare rău, dar altfel nu se mai poate! Prea mult se obrăznicesc unii dintre noi. Le va prinde bine să-și reconsidere și să-și redirecționeze elanul demobilizator, distructiv.

I.C.