Selectează comentariul
Sorin
george-turle@t-online.de
79.197.53.127
În răspuns la Adrian.

Pentru ca aici chiar se aplica exact, 100% afirmatia colegului meu, Surena, cum ca practica te omoara, in timp ce acesti economisti si statisticieni sunt teoreticieni, in timp ce acel chart reprezinta realitatea, practica.

Analog, cumva, este cazul lui Neil Fergusson, un tip care se joaca cu diverse modele de simulare in domeniul virusologiei, dar nu are cunostinte de specialitate (in domeniu). Astfel ca, de-a lungul timpului, a produs niste bazaconii, niste enormitati de predictii, ulterior, peste ani, dand vina ba pe vechimea computerului sau, ba pe „decalibrarea sistemului” sau alte chestii de genul asta. Ca exemple, respectivul a prezis 50 de mii de morti de la asa numita boala vacii nebune, realitatea ajungand la sub 200, nu mai putin de 150 de milioane de morti (da, atata a spus), de la gripa aviara, relitatea rezumandu-se la sub 300 de morti, 65 de mii de morti de la gripa porcina, in realitate ajungandu-se la sub 500. Predictiile lui halucinante se prelungesc si cu Covid-ul , cu toate variantele sale (in spetza Omicronul), predictii la care, bineinteles, comunitatea medicala, nu subscrie deloc.

Premiul Nobel a ajuns in unele cazuri o gluma, una proasta. Nu vreau chiar sa generalizez, sunt domenii, care tin de stiintele exacte, medicina, de cercetare unde nu prea ai loc de intors. In momentul in care acest premiu se acorda inclusiv pentru activism sau pentru modele de „predictie” economica/financiara, predictii care se dovedesc fie niste simple speculatii de maidan, fie un asa numit wishful thinking (nu realitatea sau realismul, ci realitatea care tu ai dori sa fie), e ca si cum ai turna tot mai multa posirca intr-un vin bun. Obama a primit premiul Nobel pentru pace, ce mai e de spus mai mult?