Nota redacției: Publicăm din nou acest text, scris în urmă cu un an, când nimeni nu știa de unul numit Grindeanu… Dar știam de Ponta și ne era de ajuns!

Ponta, sluga credincioasă a UDMR! Cu acordul PSD?
Prima paginăPonta, sluga credincioasă a UDMR! Cu acordul PSD?
Ponta, sluga credincioasă a UDMR! Cu acordul PSD?
27 iunie 2016de Ion CojaDoctrină naţionalistă2 comentariiEdit
Ponta, sluga credincioasă a UDMR!

În 2015 s-au făcut mai multe modificări la legea elecctorală, printre care și modificarea potrivit căreia pentru înființarea unui partid sunt suficiente numai trei semnături, numai trei membri fondatori. S-a și glumit pe seama acestei prevederi care, au zis cei mai mulți, bagatelizează noțiunea de partid! Comentariile pe acest subiect au neglijat faptul că bariera semnăturilor s-a mutat de la momentul înființării partidului, la momentul depunerii candidaturilor… Nu am auzit niciun comentariu la posturile TV pe seama acestei cinice modificări, care în fapt nu face niciun serviciu în aplicarea și respectarea dreptului la asociere.

Aceeași lege, 208 din 2015, mai vine însă cu o modificare, mult mai boacănă, privind de data aceasta pragul fatidic de 5%, iar această modificare, adică această ticăloșie nu ne este clar a cui operă este: numai a lui Ponta, așa cum bănuim noi, sau a făcut-o în deplină solidaritate cu partidul său…

Să ne aducem aminte cum a fost: la alegerile din 2012, UDMR nu a obținut suficiente voturi ca să treacă pragul de 5%. Repet: UDMR nu a obținut în 2012 numărul de voturi necesare pentru a atinge pragul de 5%! Numai că la câteva minute după închiderea urnelor ne-am trezit pe micile ecrane că apare ditamai prim ministrul, numitul Ponta Victor, și cu un aer satisfăcut declară că îi felicită pe colegii udemeriști pentru trecerea pragului! Anunț cu care a surprins pe toată lumea capabilă cât de cât să miroasă ticăloșiile ce se petrec în jurul nostru! O asemenea ticăloșie s-a produs și prin apariția intempestivă și nejustificată a lui Ponta! Prin această ieșire pe televiziuni a prim-ministrului, ieșire care încălca și legea electorală, mașina de numărat voturile a primit un ordin clar de la primul ministru: să scoată de unde o ști voturile necesare pentru rămânerea UDMR-ului în Parlament!…

De la an la an scorul electoral al UDMR a fost în scădere. Din varii motive! Iar în 2012 inevitabilul s-a produs: UDMR n-a mai scos 5% din voturi! Situația a fost cunoscută de udemeriști chiar dinainte de numărarea votului, chiar dinainte de a se ajunge la ziua votului, când exit polurile au confirmat acest pronostic sumbru: UDMR iese din Parlament!…

Moment în care UDMR a scos asul din mânecă: l-a trimis pe individul atât de șantajabil numit Victor Ponta, ajuns prim ministru, să-și facă numărul de escrocherie electorală descris mai sus, și să salveze situația! Precum Agamiță al nostru, la fel nici UDMR-ul nostru nu poate lipsi din Cameră!…

Cu ce l-or fi șantajat pe Ponta nu știu! Poate nici n-a fost nevoie de șantaj, iar gestul ticălos al primului ministru va fi având altă explicație! Nu este exclus ca șantajul să fi fost aplicat la altă persoană sau, de ce nu?, la adresa PSD! Dar ce știu bine este că șantajul este arma preferată în viața noastră politică și, în mod deosebit, în strategia așa zis politică a UDMR! Strategie mafiotă, banditească, criminală, dacă este nevoie!

Urmărind cursul descendent al încrederii maghiarilor în UDMR, devenise lucru sigur că la viitoarele alegeri, din 2016, UDMR va pierde teren la alegerile locale, iar la parlamentare își va pierde locul în Parlament. Situație disperată pentru colegii de guvernare preferați ai lui Ponta. Și ai PSD-ului. Așa s-a ajuns la soluția salvatoare pentru UDMR: la alegerile locale s-a renunțat la al doilea tur, ceea ce i-a favorizat în mod evident numai pe candidații UDMR-ului. Iar pentru la toamnă, legiuitorul pesedist, inventiv foc cum e, a venit cu un adaus la legea electorală! Iată cum sună articolul care ne interesează:

Legea 208/2015 privind Alegerea Senatului si Camerei Deputatilor

Articolul 94

Aliniatul 2)

Litera a)

(2) (…) Pragul electoral reprezintă numărul minim necesar de voturi valabil exprimate pentru reprezentarea parlamentară, calculat după cum urmează:

a)5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional sau 20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali;
Acest „20% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel național din totalul voturilor valabil exprimate în cel puțin 4 cirumscripții electorale pentru toți competitorii electorali” nu poate viza decât un singur competitor electoral: Uniunea Democrată a maghiarilor din România!

Prin acest amendament adus la legea electorală, tandemul Ponta – PSD a decupat pe teritoriul României patru județe, încropind astfel, cu acte în regulă, mult jinduitul ținut secuiesc, unde UDMR știe că-și poate face de cap, că poate obține 20% din voturi fără să cheltuiască un forinț pentru campanie electorală și alte prostii. Dai banii mai bine în altă parte, celor aflați la butoane, și iese legea mai bună decât ai visat-o vreodată!…

Așadar, pe mâna acestui Ponta, prin legea 208 din 2015, articolul 94, litera a), a început de fapt federalizarea României și ciuntirea Transilvaniei! Tovarășii de drum ai lui Ponta, pesediștii, au obligația să ne spună clar dacă își asumă în fața nației modificarea pragului electoral de dragul UDMR-ului! Înțelegerea criminală a fost între UDMR și PSD? Conducerea PSD a știut ce fac parlamentarii PSD care au votat legea ProUDMR? Au avut acordul partidului?

Așadar, nemernicitul Parlament a găsit sau a acceptat scamatoria electorală salvatoare pentru udemeriști! Ingenioasă, altminteri! Jos pălăria și felicitări pentru strategii UDMR!

Dar pentru ceilalți parlamentari, pentru năucii și imbecilii de pe listele celorlalte partide, ce să spunem?! Cu ce cuvinte să-i gratulăm?! Cuvintele par neputincioase! Singurul comentariu și, în același timp, răspuns, nu poate fi decât un gest, un șut, un picior țintit bine în partea anatomică de care parlamentarii români se folosesc cel mai mult atunci când legiferează! Ducă-se!

Dar, mă mai întreb și așa: presa noastră liberă, deștepții neamului care ne intră în casă seară de seară cu frazele lor poticnite și niciodată terminate, cu privirile lor boante, și pe ăștia i-a cumpărat UDMR-ul, ca să tacă și nu cumva să informeze bietul public?! De unde atâta bănet la Budapesta? De unde atâta ticăloșie la București?! De unde atâta incompetență și mizerie sufletească?! Și atâta prostie?! Ai cui sunteți, măi, pușlamalelor?! Cum de știți să tăceți la unison așa de bine?! Cine v-a învățat? Cine vă plătește?

De actualul parlament, năuc și ticăloșit, scăpăm la toamnă! Dar de presa noastră, liberă de orice grijă de a fi corectă, de a fi cât de cât legată de mult pomenitul interes național, de nenumărații ion cristoii din mass media, când și cum ne putem scăpa?!

Ion Coja

Post scriptum: Mulțumesc dlui Claudiu Barbălată care mi-a semnalat această anomalie legislativă!… Firește că nu putem rămâne doar la comentarii. Trebuie văzut dacă se mai poate face ceva pentru repunerea lucrurilor în starea de minimă normalitate.