Mark
54 aprobate

wolfowitz@hotmail.com.au
78.97.129.60

 

 

Zilele trecute discutam cu un tanar care ca mai toti tinerii din ziua de azi era complet rupt de reatitatile istorice si semnificatiile acestora macara celor mai importante. A venit vorba in mod iminent despre evrei si holocaust care macina identitatea romanilor si a Romaniei. Bineinteles ca nu era la curent cu aceste manevre obscure. Tanarul era afacerist de succes in imobiliare si i-am atras atentia asupra caracteristicii de baza a evreilor cu importanta in domeniul imobiliar, si anume = convietuirea evreilor cu plosnitele indiferent de localizarea de pe glob.

Deci este f important pt un agent imobiliar sa evite pe cat posbil locuintele unde familii de evrei au locuit multa vreme deoarece plosnitele sunt practic imposibil de eliminat. Interesant si chiar important de remarcat: am copilarit la Iasi in perioada anilor 50-60 cand comunitatea evreilor era si numeroasa si f agresiva. Am citit aici un articol despre o nunta evreiasca la New York care a adunat pe strazi si in sinagoga mii de indivizi sfidand restrictiile impuse de pandemie. Este tipic acestei etnii similar ca celei tiganesti.Mereu sunt raportate astfel de cazuri pe tot globul.In perioada anilor 50-60 se ducea o politica apriga impotriva credintei crestine, insa sarbatorile religioase evreiesti erau de ne-atins. Ma intorc la ce voiam sa atrag atentia: am locuit impreuna cu familii evreiesti in apartamente vecine chiar separate si de glassvanduri. Uneori aveam „musafiri” plosnite, insa niciodata nu se cuibareau in apartamentele romanilor.

*

Nota redacției – La Constanța, o familie de evrei a primit pașaportul să plece în Israel. La plecare, ce bagaje n-au putut lua, le-au împărțit pe la vecini. Oameni cumsecade. După câteva săptămâni tot cartierul era plin de ploșnițele rămase amintire de la foștii vecini…