Cel mai scurt discurs al lui Putin:

Traiti in Rusia…ruseste!

 

„Fiecare minoritar, indiferent de unde provine, si care-si doreste sa traiasca, munceasca si manance in Rusia, trebuie sa vorbeasca ruseste si sa respecte legile rusesti.

Daca vreti sa respectati Sharia si sa duceti traiul unor musulmani, va sfatuim sa va stabiliti acolo unde acestea sunt regulile de stat.

Rusia nu are nevoie de o minoritate musulmana. Minoritatile au nevoie de Rusia, iar noi nu le vom acorda privilegii speciale si nici nu ne vom modifica noi legile pentru a le sastiface doleantele, indiferent cat de tare vor striga „Discriminare!”

Nu vom ingadui tratarea cu lipsa de respect a culturii ruse. Mai degraba vom trage invataminte din sinuciderea SUA, a Marii Britanii, Olandei, Germaniei si Frantei, iar noi vom supravietui ca natiune. Musulmanii sunt acolo ca sa cucereasca aceste tari.

Civilizatia rusa si traditia noastra nu sunt compatibile cu lipsa de cultura sau cu preceptele primitive ale legii Sharia si ale islamului. Daca acest onorabil Legislativ al nostru are in vedere crearea de noi legi, acestea vor trebui sa urmareasca mai intai de toate interesele natiunii ruse si sa tina cont de faptul ca minoritarii musulmani nu sunt rusi.”

 

* discursul a fost ovationat in piciore, vreme de 5 minute, in Duma de Stat