O ipoteză terifiantă în presa rusă: FOSTUL PREȘEDINTE UCRAINIAN VIKTOR IUȘCENKO ESTE BOLNAV DE LEPRĂ ȘI EXISTĂ PERICOLUL SĂ SE FI MOLIPSIT DE LEPRĂ ȘI POLITICIENI (UCRAINIENI SAU STRĂINI) CARE AU VENIT ÎN CONTACT CU EL

NO COMMENTS
♦ Prof.dr. Igor Gundarov: ”-Viktor Iuscenko nu a fost otrăvit cu dioxină ci este bolnav de lepră” ♦ Intervalul în care poate debuta boala: de la câteva luni la 30 de ani de la contaminare ♦ Durerile de spate și hernia de disc, două dintre semnalmente ♦ Printre oamenii politici care au venit în contact cu Iușcenko: Colin Powell, Traian Băsescu, George Bush, Hillary Clinton, Iulia Timoșenko ♦ În anul 2002 Iuscenko a fost de 65 de ori la medic ♦ Gundarov: ”Mulți pot fi infectați. La unii semnalele au apărut deja. Poate că Dumnezeu a hotărât să pedepsească elitele politice prin acest fel de epidemie” ♦ Fața umflată sau ca o coajă de portocală și ”masca de leu” ♦ FSB a avertizat Rada de la Kiev încă din 2003, dar nimeni nu a vrut să asculte ♦
În presa rusă au apărut deja materiale în legătură cu o ipoteză absolut terifiantă, care ar putea zgudui întreaga clasă politică mondială în cazul în care ele ar reflecta adevărul. S-ar dovedi în acest fel că meseria de politician nu este chiar una lipsită de riscuri așa cum crede lumea ci dimpotrivă.
Articolele apărute în presa rusă arată că Viktor Iușcenko, fostul președinte al Ucrainei în perioada 2005-2010, este bolnav de lepră de zece ani.
Profesorul Igor Gundarov, doctor în medicină la Centrul Special de Medicină Preventivă al Ministerului Sănătății din Federația Rusă este medicul care în urmă cu nouă ani l-a diagnosticat pe Viktor Iuscenko ca fiind bolnav de cumplita maladie medievală numită lepră.

Pe Victor Iuscenko îl durea atunci spatele, nu putea să meargă, i se umflase fața și pe piele îi apăruseră ulcerații inexplicabile. Nimeni nu putea explica de unde apăruse boala și nici măcar ce fel de boală era. Dar nimeni nu citise fișa medicală a lui Iușcenko, nici măcar medicul lui curant, chirurgul Bohomolet.
Bolnavul era atunci candidat la președinția Ucrainei și ca să nu simtă durerile avea o sondă aplicată pe spate prin care îi picura în venă un drog (opiu) care să-i atenueze chinurile la mersul pe jos.
Profesorul Gundarov nu a mers la Kiev să-l vadă pe pacient fiindcă și-a dat seama despre ce boală era vorba după radiografiile și analizele care i s-au trimis. Alte fotografii și radiografii ale lui Iușcenko existau pe internet.
În al doilea rând, doctorul îl observase atent la televizor pe pacient și ceruse și fotografii ale acestuia făcute îndeaproape. Când îi fuseseră aduse fotografiile, după o examinare atentă a acestora și după citirea analizelor biologice, el a comunicat colegilor ucrainieni că Victor Iuscenko se îmbolnăvise de lepră.

El a recomandat ca Iuscenko să fie internat în carantină și să înceapă imediat

tratamentul contra leprei. Nimeni nu trebuia să mai vină în contact cu el decât respectând anumite norme medicale igienice.

În acea perioadă Victor Iușcenko era pe ”cai mari”, se bucura de o faimă de erou al Revoluției Portocalii, avea la picioarele lui Ucraina, iar Uniunea Europeană și SUA îl considerau copilul răsfățat al capitalismului occidental.

Tocmai de aceea diagnosticul profesorului Gundarov a ”scandalizat” pe puținii care au
luat cunoștință de el, iar mass-media occidentale au dat propriul lor ”diagnostic” și au
”informat” opinia publică europeană că Iușcenko fusese otrăvit de ruși ca să-l scoată din viața politică.

Profesorul Gundarov le-a spus atunci acelora care puteau să-l înțeleagă: ”-Ascultați bine ce vă spun! Eu sunt medic sovietic și am depus jurământ de medic în slujba sănătății oamenilor și a semenilor mei. Cunosc bine lepra din teorie și din practică. Am lucrat într-un spital de leproși și teza mea de doctorat are ca temă apariția și evoluția leprei. Vă avertizez că dl Iuscenko are lepromah și cei care veniți în contact cu el este posibil să vă puteți îmbolnăvi și voi de lepră. Rezultatele analizelor sunt clare și

simptomele la fel. Dacă eu greșesc, atunci îmi rup diploma de doctor în medicină! Este dreptul vostru să nu mă credeți, dar atunci vă asumați o mare responsabilitate și un mare risc în primul rând față de sănătatea voastră”.
Când starea lui Viktor Iuscenko s-a agravat el a fost dus imediat la o clinică în Austria unde i s-a pus un diagnostic bizar de intoxicare cu dioxină și a fost tratat în mare secret.
El s-a întors, dar simptomele nu au dispărut, pentru că de obicei lepra evoluează lent și nu atacă masiv organismul ci într-un interval care poate dura și 30 de ani de la contaminare. Ea produce căderea degetelor, apoi a membrelor și ulcerații înspăimântătoare pe față. Până atunci simptomele sunt unele banale și se pot confunda
cu artrita, hernia de disc sau sciatica. Nu există leac contra leprei, dar de curând a fost pus la punct un tratament care poate stopa evoluția bolii, dar chiar și așa s-au constatat recidive la unii dintre cei tratați.
Profesorul Igor Gundarov și-a continuat munca de cercetare la Centrul de Medicină de Stat la care lucrează, iar episodul cu Iuscenko a fost uitat.
Totuși, în februarie anul acesta, Iulia Timoșenko, una dintre colaboratoarele apropiate ale lui Iușcenko a fost eliberată din închisoare și ea apărut în fața susținătorilor Maidanului de la Kiev într-o stare deplorabilă: pe un scaun cu rotile, cu
, cu dureri mari de spate etc. Ea nu putea merge, o durea spatele, avea fața umflată și pe piele ulcerații asemănătoare celor pe care le avusese Iușcenko.

În acel moment lumea și-a adus aminte de Igor Gundarov și de avertismentul lui. Iulia Timoșenko fusese una dintre persoanele care stătuseră foarte mult în apropierea președintelui Iuscenko. Era oare posibil să se fi îmbolnăvit și ea de lepră?

Ziariștii ruși au dat din nou buzna peste medic și i-au relatat starea în care se găsește Iulia Timoșenko. Medicul i-a ascultat și a zis: ”-V-am spus și nu ați vrut să mă
credeți!”
În continuare medicul le-a adat amănunte despre această cumplită boală: ”Lepra a avut o mare răspândire în Evul Mediu. Leproșii trebuia să poarte cu ei un clopoțel care să atenționeze lumea să se ferească de ei.

Boala este provocată de un germen numit Mycobacterium Hansen care este ca sporii unei ciuperci și se transmite prin atingere sau prin conversație.
În jurul bolnavului roiesc milioane de bacterii și cei care se apropie neprotejați la o distanță mai mică de cinci metri de bolnav riscă să se contamineze. Riscă să se contamineze, dar (atenție!) nu înseamnă că se îmbolnăvesc instantaneu. Semnele bolii pot să apară și după 20 sau 30 de ani.
Lepra are multe fețe. Un om poate să se trateze de dureri la coloana vertebrală șI să se opereze de hernie de disc, dar în realitate să fie bolnav de lepră. Altul poate să aibă probleme mari cu stomacul, cu pancreasul, dar să fie bolnav de lepră.
Lepra trăiește în nervi. Îmbolnăvește nervii în așa fel încât ei se dilată și nu mai au loc în canalele oaselor și atunci apar dureri ca și când ar fi strânși. Atunci cazi jos și nu mai poți merge, te doare spatele.
Lepra nu ucide, dar îi face viața iad bolnavului. Anual apar în lume circa opt mii de noi bolnavi de lepră și cu totul sunt în întreaga lume vreo 14 milioane. În ultimul timp au fost descoperite medicamente care să o oprească din evoluție, dar uneori recidivează chiar și tratată.

Ziariștii i-au amintit medicului că în Austria Iuscenko a fost diagnosticat cu intoxicare cu dioxină.
Doctorul Gundarov a spus: ”-E bine uneori pentru un candidat la președinție să i se creeze o aură de martir. Așa că s-a emis versiunea de otrăvire cu dioxină. Ce dioxină? De unde dioxină? Medicii de la clinica din Viena au infirmat acest diagnostic și au spus că nu este vorba de nici o otrăvire.

Totuși s-au făcut presiuni asupra doctorilor ca ei să accepte acest diagnostic. Directorul clinicii (doctor) a refuzat să semneze un astfel de act și a spus că nu e vorba de nici o otrăvire. El fost concediat. Dar mai târziu a dat în judecată spitalul și a fost primit înapoi.
Analiza că Iuscenko are dioxină în sânge a venit la trei luni după internare. Înainte de internare sângele lui nu avea nici un fel de dioxină. Era curat. Toate comisiile medicale care l-au examinat ulterior pe Iuscenko nu au semnalat nici o otrăvire cu dioxină. Procentajul de dioxină din sângele lui era normal. Ulterior el a refuzat să mai repete analizele, în ciuda insistențelor medicilor. A refuzat să mai dea vreo probă de sânge. A refuzat chiar și atunci când i s-a spus că este nevoie ca să se înceapă urmărirea penală contra prezumtivilor atentatori la viața lui.

Chiar mie ca medic mi s-a reproșat că am pus diagnosticul de la distanță. Dar nu era nevoie să merg la pacient acasă pentru a pune diagnosticul. Sunt profesionist. Nu am nevoie să pipăi ca să văd că pacientul are ”masca de leu” a leproșilor. Și Iuscenko avea acea mască. Fața i se îngroșase, pe piele îi apăruseră supurații și pielea feței lui semăna cu o coajă de portocală.
”Masca de leu” este semnul clar al bolnavului de lepră. Ea schimbă chiar iferențele rasiale dintre oameni. Lepra deformează cartilajul urechilor și urechile se umflă. Ea afectează nervii pleoapelor și pleoapele nu mai pot fi controlate și cad.
Pielea feței devine ca o coajă de portocală. În fotografii se văd foarte clar la Iuscenko acestea toate. Nu era nevoie să mergi la fața locului ca să-ți dai seama care este adevărul.
Numai că medicii ucrainieni și chiar cei occidentali nu au fost în stare să pună diagnosticul fiindcă lepra este o boală foarte rară în Europa. am citit fișa medicală a lui Iușcenko. Această fișă trebuia s-o citească medicul lui curant, chirurgul Bohomolet. Dar Bohomolet nu a citit-o.
Ei bine, fișa aceea arată clar că mult timp înainte de anul 2005 în care a devenit președinte, Iuscenko a avut mari probleme cu stomacul, a avut o dermatită căreia medicii nu i-au putut stabili proveniența, a avut paralizii temporare, erizipel.
În anul 2002, conform fișei lui medicale, Iușcenko a fost de 65 de ori la medic. Au fost luni în care se ducea și de 7 ori la medic. Până la urmă durerile de spate l-au pus jos și a fost dus la operație unde canalele de trecere a nervilor prin os au fost lărgite ca nervul să nu mai sufere.
În cele din urmă i-am trimis diagnostivul meu și l-am sfătuit ce tratament să ia și, slavă Domnului, m-a ascultat și a început să se trateze.
Unul dintre medicii institutului nostru s-a dus la el și i-a spus adevărul. La început a râs, a refuzat să asculte, apoi a căzut pe gânduri și a întrebat scurt: ”Și ziceți că asta poate fi lepră?” Și omul nostru a spus: ”Da, poate fi lepră!”

O să vină vremea când o să vă spun mai mult…
Tot ce vă pot spune este că oamenii noștri de la FSB precum și medici de-ai noștri au atras atenția celor din Rada Ucrainei să fie foarte atenți, să facă periodic controale medicale, să nu se apropie de Iușcenko la mai puțin de cinci metri. Le-am spus că epidemiologia este o știință și că ea stabilește foarte clar regulile care trebuie urmate când vorbești cu un lepros sau când te apropii de el. Zece ani am bătut la ușile lor. Le-am trimis și scrisori. Degeaba. Nu ne-a ascultat nimeni. Iar acum
Iulia Timoșenko are aceleași simptome ca Iușcenko. Ea a stat cel mai aproape de Iușcenko. Uneori se îmbrățișa cu el și el o săruta.
prei.”
Ziariștii l-au întrebat pe medic dacă este etic să vorbești așa despre bolile unor oameni, iar medicul le-a răspuns: ”-Desigur, etica…Hm!…Așa e… Etica zice că un om
are dreptul de a-și păstra secretă boala. Dar etica nu zice nimic despre dreptul unei
mulțimi de oameni de a se apăra și despre dreptul acelor oameni de a ști ce pericole îi
pândesc. Ia să-ntrebăm noi etica asta: cine are mai multe drepturi: individul care este
bolnav sau sutele de oameni a căror viață el o pune în pericol?

După principiile eticii, congresmeni ai SUA au dreptul să știe că în fața lor este un
ucrainian lepros cu fața desfigurată de lepră față de care trebuie să păstreze
distanța? Sau nu au dreptul să știe asta? Dar copii și soțiile lor au dreptul să știe
acest lucru? Dar consilierii americani cu care Iuscenko se îmbrățișa? Și este
cunoscut că Iuscenko e un om căruia îi place să stea de vorbă și să se îmbrățișeze cu
oamenii. Nu există om mai pupăcios ca Iuscenko!”
Ziariștii s-au arătat îngroziți de cuvintele medicului, cu atât mai mult cu cât Iulia
Timoșenko și alții din anturajul lui Iușcenko au donat sânge pentru militarii Armatei
Ucrainei. Ei l-au întrebat pe doctorul Gundarov dacă nu cumva lepra afectează și
creierul și dacă nu cumva rusofobia demențială a unor militari și politicieni ucrainieni
se explică tocmai prin faptul că au fost contaminați cu virusul leprei prin aceste
donări de sânge.
Medicul a răspuns: ”-Nu știm încă în ce măsură lepra afectează rațiunea și creierul.
Dar vă pot spune că simptome ale leprei au apărut la mai mulți politicieni de elită din alte țări: deformarea urechilor, vânătăi pe corp, nervozitate, dureri de spate cumplite. Poate că Dumnezeu a decis să pedepsească în acest fel elitele politice printr-o epidemie.

Eu mi-am făcut datoria de medic sovietic
și prin obligațiile jurământului meu de medic i-am avertizat pe cei care puteau fi în pericol. Din nefericire pentru ei, oamenii încă mai cred că un om important din
societate nu se poate îmbolnăvi. Dar să ne amintim numai de Elțîn, bolnav de inimă și
de comoție cerebrală, care cu un zâmbet și cu o bătaie pe umăr urmate de câteva
vorbe glumețe aproape că a desființat Armata Federației Rusă”

Gheorghe PANAITESCU