Una dintre cele mai frumoase parabole ale lui Budha este cea a soldatului ranit. „Intr-o batalie, ne spune Budha, un soldat a fost ranit, dar nu vrea sa i se scoata sageata inainte de a afla cine era arcasul de la ranit, daca era din casta kasstrya ori din castele inferioare vaysia sau sudra,daca era inalt sau scund,din ce material era sageata, era lunga sau scurta”. Budha ne spune ca, in loc sa fie atat de preocupat de aceste intrebari, soldatul ar trebui sa-i permita doctorului sa-i scoata sageata. Cam asa stau lucrurile si cu profesorul de stiinte politice Lupu Corvin, ce importanta are daca surena e femeie (dominisoara sau doamna, specialista sau nu) sau barbat (amator sau specialist). Important era ca d-ul profesor de stiinte politice sa raspunda argumentat, nu printr-un talmes balmes demn de un fost profesor de politica economica (mai mult politica) din perioada comunista . In loc sa raspunda punctual, asa cum am facut eu, profesorul nostru patriot a luat-o rau pe aratura si amesteca totul intr-un ghiveci pe care nu il veti intalni la profesorii autentici de istorie. Drept dovada ca s-a suparat,cum a indraznit surena sa-i puna la indoiala „argumentatia stiintifica”
Acest talmes balmes de articol, ce se vrea cu prestanta si aere stiintifice, ar fi hazliu daca nu ar fi tragic. Tragedismul rezulta din faptul ca pe langa politicienii impostori (infierati cu manie proletara de profesorului nostru politic si istoric si cercetator si stiintific si doctor si viitor academician si politician) s-au cocotat si tot felul de pseudo specialisti care au dus in derizoriu notiunea de doctor in istorie (va aduceti aminte de presedintele C.J Gorj doctor in istorie si cavaler?) si care au ajuns sa scrie carti din carti si care se mandresc la amatori cu prefatele scrise de profesorii autentici. Ar fi multe de spus despre profesorii considerati plagiatori de senatul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu ori care-si promoveaza si odraslele cum ar fi afirmatiile de pe www.money.ro-lista clanurilor din universitatile romanesti.
II reamintesc d-lui prof cateva din greselile elementare , de cultura generala pe care le-a facut :
a) majoritatea populatiei din Turcia nu are origine asiatica si nu are nicio treaba cu triburile nomade,devenite sedentare, de turci si turcmeni asa cum a afirmat domnia sa.
b) De mortuis nihil nisi bene! nu are nicio treaba cu crestinismul.
c)Majoritatea istoricilor romani si straini,nu cei cu doctorate, considera ca sunt in istoria omenirii si perioade ideale (secolul lui Pericle, primii ani ai domniei lui Nero,domnia lui Traian,Asoka, Akbar,omeiazii in Spania, perioada Heian in Japonia etc.)
d) Atunci cand combati pe cineva cu argumente nu putem vorbi de calomie, putem vorbi de un limbaj neacademic,neprofesional la d-ul prof. Lupu, respectiv cu exaltari de patriotism ieftin,vulgar, cu amestec de ridiculozitate ce se doreste stiintifica
e) Dupa 1933 nu a fost dezvoltare economica in Romania, economia isi revenea dupa marea criza iar acordurile economice incheiate cu Germania erau nefavorabile Romaniei-acest lucru il inveti la istoria economica a Romaniei
f) pater familias are cu totul alta semnificatie, corect era sa-l numiti pe prof.Buzatu un senior, nu folositi cuvinte al caror inteles nu-l cunoasteti
g) Rolul unui istoric,asa cum a fost formulat de Tacitus si Tucidide, este sa prezinte corect faptele, sa analizeze conditiile care le-au generat si nu sa intineze memoria mortilor -„Despre morți, numai de bine!” La Istorie nu merge! Istoria cuprinde și analizează mult mai mulți morți decât vii. Dacă este să-i vorbești pe toți morții numai de bine, creștinește, nu mai realizăm nimic.Afirmatia dvs. merge in politica-istorica si nu in istorie.
Pentru ca tot a facut referire acest domn la istorici adevarati : prof. Buzatu, prof.Giurescu, vreau sa-i reamintesc ca acesti doi distinsi profesori nu au veniti niciodata in interviuri in presa ori televiziune cu afirmatii ridicole cu raspunsuri de genul „nu-mi cereti bibilografie si lucrari stiintifice, acesta este un reportaj”. Deasemnea vreau sa-i reamintesc marelui si reputatului cercetator stiintific Lupu ca un amator parlit, fost spion, devenit scriitor sub pseudonimul de Victor Suvorov la demolat intr-o serie de carti pe marele academician si cercetator general maior Dmitri Antonovich Volkogonov cu argumente si documente in care a demonstrat ca URSS a fost pregatita de un razboi ofensiv si nu defensiv iar sovieticii au fost cei care au declansat Al Doilea Razboi Mondial. Este foarte corect ca aceasta pasiune pentru istoria militara a URSS l-a facut sa depaseasca statutul de amator iar prin apelarea la marturiile soldatilor si ofiterilor germani, a documentelor si marturiilor soldatilor sovietici a reusit in ciuda lipsei la arhivele sovietice sa fie astazi recunoscut ca unul dintre cei mai documentati istorici. Nu are diploma de doctor si nici aere de cercetator.
Nu are rost sa pierd timpul cu acest interviu de slaba factura intelectuala si stiintifica si de can can la persoana mea si o sa analizam pe scurt alte afirmatii ale d-lui profesor Lupu.
1) Regele era foarte respectuos cu maresalul
Nu este adevarat! De fiecare data regele il corecta pe maresal cu privire la formula de adresare si nu i se adresa protocolar cu d-le Maresal Antonescu ci cu d-ul Antonescu, regele evita sa i se adreseze cu acest titlu. In relatiile cu alti militari Regele avea grija sa mentioneze dupa d-le si gradul acestuia . Acest lucru il deranja enorm pe maresal care era militar si nu civil si caruia Hitler i se adresa cu titlul complet. Regele Mihai nu-l declarase maresal pe Antonescu desi ii semnase decretul de numire, Antonescu s-a declarat singur maresal (Stoicescu, Dutu)
2) Maresalul era putin reverentios
Nu este adevarat! Maresalul il respecta pe rege, formulele de adresare puteau parea si par depasite,anacronice pentru cine nu le intelege. Dar, „Maria Ta, Domnia Ta si Alteta Ta” erau modul de adresare popular, primele isi aveau originea inca din perioada romana in care Imparatul era Dominus. Maresalul isi iubea regele, il iubea in felul lui de militar.Maresalul era un om dintr-o bucata, obisnuit cu limbajul militar, un prusac (Buzatu.
3) Conducatorul statului era Antonescu si nu regele.
De unde isi avea puterea Antonescu ? Cine il numise? Regele Carol al II lea prin decret, Antonescu era presedintele Consiliului de Ministri. A fost numit de rege (Carol al II lea), a fost demis de rege (Mihai). Maresalul Antonescu nu a luat puterea precum Imparatul Napoleon, el a fost numit de seful statului, regele. Aici d-ul prof Lupu face o confuzie intre de facto si de iure. De facto Maresalul Antonescu era conducatorul statului, dar decretele trebuiau semnat de Rege ca sa aiba putere de lege. De iure Regele Mihai era seful statului. Romanii in 1940-1944 intelegeau perfect diferenta dintre conducatorul statului si seful statului. De asta nici nu a comentat Armata cand Maresalul a fost demis si arestat. Conducatorul suprem al armatei si al Romaniei de iure era Regele si asta inca din vremea in care Carol I nu ajunsese rege si conducea armata romana in razboiul de Independenta. Ca Maresalul Antonescu incerca sa preia toata puterea si ca „cand Romania a intrat in război, regele a aflat din ziar…” nu schimba raportul intre Rege si Maresal. Puterea Maresalului de facto imensa, avea nevoie de puterea de iure a Regelui pentru a semna inclusiv decoratiile si promovarile acordate soldatilor de pe front, fara semnatura umilului Mihai pe decret, Antonescu nu putea deveni maresal. Ce nu spune marele istoric politolog este ca din momentul atacarii URSS- „din acel moment trupele române au intrat sub comanda germană și au trecut Prutul când au emis germanii ordinul de atac. Acesta este adevărul militar și istoric al momentului. Restul este imagine. Situația periferică a participării României la atacul împotriva trupelor sovietice din iunie 1941 a fost hotărâtă definitiv în planul modificat al Operațiunei Barbarossa (17 martie 1941) (…) Hitler considera Armata României nepregătită pentru un asemenea război, astfel că, în planul general al conflagrației, ceea ce ni s-a părut nouă absolut grandios, prezentat ca atare de Antonescu, era în realitate o contribuție minoră din ansamblul operațiilor macrostrategice ale marelui front. Iar armata (română) era într-adevăr nepregătită”.(istoricul Alex Mihai Stoenescu in Ostasii nostri au trecut Prutul cand au dat ordin nemtii).
4) Regele a dat o lovitura de stat la 23 August 1944
Lovitura de sat, puci militar a dat Maresalul Antonescu impotriva legionarilor devenit puciul legionar. Maresalul Antonescu cat era el de conducator al statului nu era seful statului, el a primit o sarcina de la Rege (sa trimita armistitiul), a refuzat si atunci a fost demis si arestat pentru ca l-a amenintat pe rege. Ce s-a intamplat la 23 August 1944 nu este nici lovitura de palat (una din formele loviturii de stat) ci este o demisie urmata de o arestare si iesirea de sub tutela Germaniei. Atunci candsultanul Soliman l-a executat pe Marele Vizir Ibrahim Pasa a dat vreo lovitura de stat? Marele Vizir era conducatorul Imperiului otoman numit printr-un firman de sultan si avea cuvantul sultanului ca nu-l va ucide. Juristii otomani au gasit calea legala de indepartare. Putem spune ca Regele Mihai a dat o lovitura de palat, stat impotriva Germaniei protectoare, arestandu-i reprezentantul. Maresalul afirmase ca ” Voi merge până la capăt în acțiunea ce am pornit la Răsărit împotriva marelui dușman al civilizației, al Europei și al țării mele: bolșevismul rus. De aceea nu pun niciun fel de condiții și nu discut cu nimic această cooperare militară”(Akten zur deutschen Auswärtigen Politik, 1918-1945, Serie D: 1937-1941, Band XIII. 1, Die Kriegsjahre, 23 Juni bis 11 Dezember 1941, doc. nr. 167, pp. 220-221; doc. nr. 204, pp. 262-263, Göttingen, 1970.) si care a transformat Romania intr-un „stat care acceptase conducerea trupelor sale de catre un alt stat pentru a elibera teritoriul propriu” (Stoicescu). Deci, Marele Maresal Antonescu nu a conditionat participarea Romaniei la razboi alaturi de Germania de retrocedarea Nordului Ardealului. Maresalul Antonescu a inabusit in sange miscarea legionara,a pus la dispozitia Germaniei economia romaneasca cu pierderi irecuperabile (acordul economic romano-german) in schimbul unui armament depasit ori uzat ( a se vedea armamentul german livrat Finlandei in comparatie cu cel livrat Romaniei), a epurat armata inclusiv, a instaurat dictatura personala, a continuat razboiul pe teritoriul sovietic (gen Ciuperca a demisionat din armata si l-a avertizat : „Mai Ioane, noi nu avem ce cauta în Rusia”) si nu a putut apara Romania de invazia sovietica a fost demis. Putea sa-si dea singur demisia cand l-a pus Regele sa trimita armistitiul.
P.S Site-ul lui George Damian este un site unde se prezinta si documentele care stau la baza articolelor sale. Faptul ca lumea a devinit „plata” datorita globalizarii face ca sa gasesti numeroase documente si pe site-uri. Daca credea d-ul profesor ca il trimit pe un site de genul celui lui Roxin se insala.
P.S.S Este hazliu baletul juridic cu Regele Mihai care nu era rege ca nu depusese juramantul in fata Parlamentului. Asta inseamna ca Maresalul nu era maresal pentru ca regele care semnase decretul nu era rege. Mergand pe aceeasi logica Tratatul de pace semnat de Romania si girat de rege nu este valabil, Mihai fiind un impostor si noi suntem in situatia de a avea un armistitiu cu marile puteri iar situatia Transilvaniei devine incerta. In drept sunt niste notiuni precum forta majora, eroarea de drept ca altfel am ajunge la rationamente gen prof. Lupu. Parca spuneati ceva cu ingineri, cu profesorii de desen care se baga in stiinta istorica, dar dvs. ce cautati in stiinta dreptului?