“10 feb 2014: Condamnat la moarte prin împușcare, pentru Roșia Montană – România era o mașină de făcut bani, de făcut valută forte și nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus în ’89 se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate de România până la Lovitura de stat. (…) În întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman. (…) Fără a avea datorii majore , Ceuşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înebunește de-a dreptul, Soroș la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro !!! Profit!!! Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, îşi acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, și punea la cale împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia condamnat la moarte prin împușcare și România condamnată la jaf și sărăcie! Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua și nu ați agonisi bănuț cu bănuț timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiți 1000 de ani voi și neamul vostru în bogăție și prosperitate? (articol adăugat în colecția de informații despre România lui Ceaușescu)”
extras din ce-i de facut

(text preluat din comentariile de pe acest site)

 

Nota mea. E lucru sigur că urma să se înființeze acea bancă pentru „lumea a treia”, cu dobânda mică, prin contribuția României, Libiei, Iranului și Irakului. De China nu era vorba! Se știa lucrul acesta la Banca Națională cam de toată lumea.  Se constituia un depozit inițial de 20 miliarde dolari, urmâmd apoi să mai vină bani din lumea arabă, poate că și din China. Se pare că acesta a fost motivul cel mai puternic pentru care Ceaușescu a fost condamnat la moarte! Și nu la orice moarte, ci la una rușinoasă, înfricoșătoare! Așa cum au sfârșit și partenerii săi, președinții Libiei și ai Irakului… Cu Iranul nu a mai mers! De ce?

Vizita lui Ceaușescu în Iran, în decembrie 1989, era planiificată de mult, în legătură cu acest proiect bancar, și Ceaușescu primise asigurări de la subalterni că situața din țară e sub control, că poate să plece linștit!

În ce-l privește pe Petre Roman, știu sigur că a ținut să asiste el în persoană la distrugerea unor agregate foarte prețioase, care erau deja în funcțiune în industria de armament! M-am mirat că s-a dus în persoană să vadă că i se respectă ordinul de casare. Probabil că nu a avut încredere, s-a temut că se vor găsi români patrioți care să mimeze îndeplinirea ordinului. De unde atâția patrioți în Armata Română?!…

Ion Coja