Un comentariu pe care nu l-am mai șters!
*
Mircea Ionescu-Quintus, personaj simbol al liberalilor din România, atacă Mișcarea Legionară, singura forță anti-politică ce ne-a scos de sub jugul sionist

Nicu Cohen • 1 minute ago

Radule , uite care-i treaba …eu de Maimonides asta auzisem ca ar fi trait pe undeva prin Spania ,dar ce opinii religioase si politice a avut ,n-am stiut si nici nu prea m-a interesat . Noroc cu tine ca ai ai adus subiectul si m-ai facut sa caut sa vad cine a fost si ce a zis ….Ce inseamna asta ? Inseamna ca evreii sint mai preocupati de viata zilnica si familiile lor decit de dispute filosofice vechi de mii de ani .
Un prieten al al meu evreu polonez cind l-am intrebat despre Maimonides s-a uitat la mine nedumerit neintelegind in ce limba vorbesc si mi-a replicat …..nu poti sa ma intrebi si tu ceva serios despre …. fotbal .. pun pariu ca daca intreb si alti evrei daca stiu ce a zis Maimonides habar nu au si sa nu crezi ca sint ignoranti , majoritatea sint profesori si doctori sau avocati . Dar preocuparea lor nu a fost studiul filosofico-religios ci stiintele moderne .Ce spui tu se aplica unui anumit segment de evrei religiosi cu care eu nu sint in contact , ei traind izolati in comunitatile lor . Evreii moderni 90 % nu impartasesc ideiile lor si nici nu prea se amesteca .Cum ar fi pocaitii in Romania . Pocaitii au comunitatile lor .
La sinagoga unde mai merg eu asa uneori din an in Paste , Beth Tikvah , nu am auzit vorbindu-se de Talmud si nici de acest Maimonides , acolo un prieten al meu citeste din Torah , la fel ca la crestini Vechiul Testament , nu am auzit sa se faca vreo diferenta intre evrei si neevrei si se si bea un pahar de vin dupa slujba religioasa . O fi existind ce zici tu dar in minoritatile religioase habotnice , majoritatea evreilor nu impartaseste atitudini rasiste si nu le accepta .