Loredana Voiculescu
Editor
Distribuie
Nicușor Dan, despre lagărele de bătrâni: În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile de control nu există

azile Ilfov –
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Nicușor Dan scrie, într-o postare pe Facebook, referitor la cazul azilelor de bătrâni din Ilfov, că în România în multe domenii, „statul nu există, legea nu există, instituțiile de control nu există”.

„Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană.

Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți.
Mult mai important, cred eu, este ca noi toți să conștientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu.

În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există.

În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea și alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă.

O banalizare a ilegalității.
O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părți din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar și la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat, dar a și făcut”, scrie primarul Capitalei.

„Dacă în mentalul colectiv, concluzia va fi că un cretin fură de la bătrâni și din banii furați petrecea cu femei și lăutari, nu facem decât să așteptăm cu toții tragedia următoare”, adaugă Nicușor Dan, adăugând că speră ca tragedia din căminele de bătrâni din Ilfov „să declanșeze în conștiința fiecăruia dintre noi și în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalității”.

:
NR – Abuzurile și fărădelegile de la azilele de bătrâni nu erau posibile fără complicitatea notarilor publici corupți.