De când e munca nazistă, bă?

BY  ON  • ( 63 )

Premierul britanic taie pomenile sociale? E fascist!

De 3 luni, premierul David Cameron taie in carne vie ajutoarele sociale: reforma sistemului de protecție sociala era de mult necesara in Marea Britanie, ajunsa in prag de faliment din cauza pomenilor:

“Vrem sa fie clar ca ajutorul social exista ca sa ajute oamenii care muncesc din greu sinu trebuie sa devina un mod de viața“

(The Telegraph, Benefits are not a “life choice”)

Comuniștii au turbat: aha, Cameron e nazist! “Arbeit macht Frei!”

Premierul Spaniei simplifica concedierile? E fascist!

Spania a ajuns la 26% șomaj. Piața muncii e blocata: pentru ca firmele nu mai angajează. Pentru ca odată angajat cineva, e practic imposibil sa-l concediezi. Codul Muncii a împins firmele spaniole in faliment. Premierul Spaniei a luat singura măsura posibila: sa simplifice concedierile si sa taie “drepturile” angajaților.

Sindicatele si comuniștii au sărit imediat: Mariano Rajoy e fascist!

Cancelarul Angela Merkel nu mai da bani gratis grecilor? E fascista!

Angela Merkel e in clipa asta cel mai popular politician european: peste 50% dintre europeni o susțin, iar in Germania, cu toata politica de austeritate, conduce in sondaje (XinhuaNews: Merkel coalition to win – Poll).

Mie nu mi-a plăcut ca Merkel a vrut sa oblige depunătorii băncilor sa devina “acționari” (dar fara drept de decizie si participare la profit). Mi se pare o incalcare a dreptului de proprietate. In schimb mi-a plăcut când a zis:

“Europa reprezintă astăzi doar 7 la sută din populația lumii, produce 25 la sută din PIB-ul global, și finanțează 50 la sută din cheltuielile sociale ale planetei .”

“Toți trebuie să ne oprim sa cheltuim mai mult decât câștigam, în fiecare an.”

Socialiștii? Exact invers: bravo ca li se iau banii “bogătașilor”, cu mii de euro in bănci!…dar daca ne ia si pomenile noastre, e fascista!

Cea mai fascista dintre toți: Margaret Thatcher!

“Daca statul vrea sa cheltuiască mai mulți bani, nu poate s-o facă decât luând de la voi. Nu exista “bani publici”. Exista doar banii cetățenilor”

Este ceea ce cred si eu. Este motivul pentru care am pornit Capitalism pe pâine si Mișcarea Antitaxe. Reacția socialiștilor? Iat-o:

O minoritate cu o idee fixa, dar gălăgioasa rău!

Majoritatea europenilor (inclusiv românii) vor sa muncească. Majoritatea europenilor (inclusiv românii) nu vor sa plătească pomeni: altfel Angela Merkel si David Cameron n-ar fi așa de populari. Culmea este ca mulți bugetari si asistați sociali susțin ideile de dreapta si reforma așa-zisei “protecții sociale”: inclusiv in România.

Comuniștii (sau socialiștii, tot aia) sunt in minoritate: dar compensează printr-o gura mare. Ideea lor fixa e simpla: vreau sa trăiesc la fel de bine ca tine, dar fara sa muncesc ca tine. Daca mă pui sa muncesc, ești fascist.

Care e soluția? Pai e aia clasica, când cineva iți baga mana in buzunar: ii rupi mana. Le închidem gura, le-o umplem de sânge si ne vedem de afacerile noastre, fara taxe aberante – adică soluția Thatcher. Va las sa admirați felul in care un premier ultrademocrat a strivit mișcarea sindicalista, intr-o tara ultrademocrata: Marea Britanie.

Pentru ca proprietatea nu poate fi apărata doar cu vorbe: întotdeauna ai nevoie de un gard si de o pușca incarcata.