Foarte adevărat. Probabil unii nu înțeleg ce însemnă decontarea prin cliring, între două state suverane, cu referire la cei de la BNR, care au alte procupări, gândind de pacă BNR-ul ar fi proprietatea lor, nu a națiunii române. La un termen stabilit de părțile care au hotărât decontarea(plata) prin cliring, se face soldul contului de decontare în sistem cliring, pentru a se stabili cine și cât are de plătit în urma, relațiilor economice, a exporturilor făcute de către fiecare dintre cele două state. Dar sfârșitul celui de al doilea război mondial, cu Germania capitulată și România ocupată de armata roșie, cu statul român acaparat de iudeobolșevicii cominterniști, nu au mai permis analiza contului de plată în sistem cliring, pentru a se cunoște cine este debitor și cine este creditor, în urma relațiilor economice desfășurate pe o perioadă de timp, certă. Evidența decontărilor(plăților), a soldului(debitor sau creditor pentru noi românii sau pentru germani), există la banca care a fost acceptată de ambele părți, să facă operațiunile.

Nu mă surprinde poziția celor de la BNR, a guvernatorului Mugur Isărescu și a purtătorilor de cuvânt, care au impresia că BNR, este domeniul lor, nu proprietatea publică a națiunii române. Consider că lui Mugur Isărescu, i se pot reproșa foarte marile erori economice care au condus la dezastrul economic și socială actual din România.

O mare eroare a fost înstrăinarea băncilor cu capital românesc, situație care a dus instantaneu la lipsirea de credite necesare reluării producției, pentru societățile cu capital românesc, intrarea acestora în incapacitate de plată prin lipsa mijloacelor bănești necesare reluării producției, urmând degradarea activităților economice, distrugerea și viderea acestor societăți comerciale producrive, pe un leu.

Se mai presupune că Mugur Isărescu, a propus programul de reforme economice, care ne-a adus în dezastrul economic și social actual. Consider că Radu Golban cunoaște mult mai bine, din sursele de la băncile elvețiene, situația decontarăilor în sistem cliring, dintre Germani și România, la sfârșitul celui de al doilea război mondial.