Monstrul de la Caracal și monștrii de la România TV

Am zis că este sâmbătă seara, să fac și eu o mică pauză și să dau un tur prin posturile TV…
Doamne, ce faună!! Numai proști și ticăloși! În fruntea lor cei de la România TV care ne-au oferit un eveniment teleast deosebit: interviul cu celebrul Dincă, „monstrul de la Caracal”! Am zăbovit asupra emisiunii, am încercat să înțeleg pentru ce a fost condamnat monstrul la 30 de ani de detenție!
L-am auzit pe bietul ocnaș clamându-și nevinovăția, ceea ce nu m-a mirat! Strategie clasică! Nu s-a înțeles însă, nu s-a auzit prea bine de ce se consideră nevinovat monstrul! Se pare că este vorba despre lipsa probelor care chiar să-l incrimineze pe suspect! Dintre care proba arderii cadavrului într-un incinerator improvizat n-ar fi nicicum concludentă!
N-a fost concludentă din prima zi povestea cu incinerarea și este de mirare că poliția, procuratura și instanțele de năuci care l-au judecat pe monstru au menținut această probă! Și se pare că l-au condamnat pe criminal pentru o probă care nu poate fi acceptată! Este prostie curată să crezi că putea fi incinerat trupul bietei copile în felul descris de anchetatori! Au mințit, nenorociții! Au mințit cu toții, în frunte cu onor magistrații! Să fie atât de imbecili cei de la poliție, de la procuratura și din sala de judecată nu poate fi o întâmplare! O coincidență! E prea cusut cu ață albă acest lanț al imbecilităților ca să nu avem de-a face cu altceva, cu un aranjament, cu o făcătură căreia trebuie să-i găsim o explicație: de ce au mințit nemernicii?!
Eu nu susțin că numitul Dincă nu este vinovat! Susțin însă sus și tare că proba cu incinerarea nu poate fi acceptată de o justiție de oameni normali la cap! Restul datelor din dosar nu le cunosc!
Nu păreau mai bine informați nici participanții la emisiunea din studiou: un fost general de poliție, azi avocat, un fost ofițer din serviciile de inteligență și o fostă doamnă procuror, actualmente avocată! Plus moderatorul! Dar tus patru erau de acord: monstrul din Caracal este un criminal dovedit! Dovedit prin sentința instanței!… O monstruozitate! O abjecție!
Mi-am adus aminte de întâmplarea din Australia, unde, zilele trecute, o femeie condamnată pentru o crimă oribilă a fost pusă în libertate după 20 de ani în temniță. Sentința de condamnare a fost anulată. O echipă de savanți australieni, geneticieni, au descoperit un mecanism fiziologic necunoscut care ar explica moartea naturală a celor patru copii ai femeii, iar nu o crimă abjectă, chiar monstruoasă a femeii, acuzată deci pe nedrept că și-ar fi ucis cei patru copilași! Au salvat-o verdictul savanților!
Mă întreb, ce ne facem dacă savanții români vor descoperi și ei că incinerarea de la Caracal nu a fost posibilă?! Mai rămâne în picioare condamnarea monstrului de la Caracal?!
Din puținul ce am auzit, am reținut afirmația reporteriței: sentimentul că Dincă nu spune tot ce știe deoarece se teme de cineva. Comentatorii din studioul România TV nu au comentat această vorbă, care ar putea dezlega enigma de la Caracal. O supoziție posibilă: dacă Dincă se teme de cineva, se teme de adevărații făptași. De ce nu-i demască? Pentru că șantajul acestora nu este la viața lui Dincă, ci la soarta familiei, a copiilor, a nepoților!
N-am cum să verific o informație care circulă: există o suspiciune legată de amestecul unei unități militare americane! Ministrul Predoiu ar fi dispus încetarea oricărei anchete pe această direcție! Comentatorii de la România TV prezenți în studiou sigur sunt mai informați decât subsemnatul. De ce au tăcut și au dat crezare poveștii cu incinerarea? O tăcere complice, mai monstruoasă decât crima nedovedită încă a ocnașului Dincă din Caracal!

Ion Coja