Moment istoric pentru fotbalul dobrogean

2021-05-23T11:38:23+03:0023 mai 2021|Publicistică.Varia|

Gică Hagi face o mutare surpriză cu Viitorul Constanța. Ce decizie a luat fostul internațional

Gică Hagi face o mutare surpriză cu Viitorul Constanța. Ce decizie a luat fostul internațional
Gică Hagi face o mutare surpriză cu Viitorul Constanța. Clubul condus de fostul internațional va fuziona cu Farul Constanța, pentru a crea o echipă care să fie susținută de toți constănțenii. Viitorul nu a reușit în ediția 2020-2021 a Ligii I de fotbal să se califice în play-off, campionatul echipelor plasate pe primele șase locuri.

”Dorim să devenim cei mai buni”, se arată în comunicatul emis de club, în care se anunță mutarea.

Gică Hagi face o mutare surpriză cu Viitorul Constanța. ”Echipă susţinută de toţi constănţenii”

FC Viitorul a emis, sâmbătă, un comunicat, în care susţine că a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toţi constănţenii.

“Conducerea FC Viitorul Constanţa a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toţi constănţenii. Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toţi suporterii dobrogeni. Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susţinută de toţi constănţenii, de conducători, de oficialităţi şi de suporteri”, a precizat FC Viitorul.

În ultima perioadă au apărut informaţii cu privire la fuziunea echipelor FC Viitorul din Liga I, patronată de Gheorghe Hagi, şi Farul Constanţa din Liga a II-a, condusă de fostul internaţional Ciprian Marica, informează news.ro.

Echipa de fotbal Viitorul a fost înființată în anul 2009 de către Gheorghe Hagi. Clubul a început activitatea competițională în anul înființării, când a preluat locul cedat de CSO Ovidiu în Liga a III-a.

Campioana sezonului 2016-2017

A promovat în Liga a II-a, unde a jucat două sezoane (2010-2011 și 2011-2012). În sezonul 2010-2011 de Liga a II-a Viitorul a terminat campionatul pe locul 9 iar la sfârșitul sezonului 2011-2012 a promovat în Liga I.

FC Viitorul este un club de fotbal profesionist din Constanța, România care evoluează în Liga I, fiind campioana sezonului 2016-2017, acesta fiind și primul trofeu din istoria clubului, și câștigătoarea cupei în 2018-19.

Clubul își dispută în prezent meciurile de acasă pe Stadionul Viitorul din Ovidiu, în apropierea municipiului Constanța.

Înainte de a se muta pe Stadionul Orășenesc din Ovidiu, clubul s-a bucurat de susținerea autorităților din Voluntari și a jucat meciurile acasă pe stadionul Concordia din Chiajna.

În sezonul 2012-2013, Viitorul a terminat pe locul 13, obținând, totodată, cele mai mari victorii, contra campioanei din ediția respectivă, FCSB cu 5-2 în deplasare și a fostei campioane Dinamo, cu 3-2, tot în deplasare, salvându-se de la o potențială retrogradare.

În sezonul 2015-2016, clubul a obținut cea mai bună performanță a sa, calificându-se în tururile preliminare ale UEFA Europa League 2016-2017, după ce a terminat play-offul Ligii I pe locul 5.

La primul meci în cupele europene, Viitorul este învinsă de către KAA Gent, cu scorul de 5-0.

Sursă foto: Football Makes History.

*

Nota redacției – Nu știm sub ce nume va evolua echipa. Mi se pare mai potrivit FARUL sau, pentru a împăca pe toată lumea, TOMIS. Să fie într-un ceas bun! Doamne, ajută!

Un comentariu

  1. Iulian MARES 25 mai 2021 la 6:52 am - Raspunde

    Hagi, spre deosebire de Becali, face o treaba foarte buna si intelege contextul; s-a cam pacalit cu aducerea lui Rednic la ekipa si a pierdut vremelnic un loc in primele 6 ekipe!
    Foarte bine ca va fuziona si in sfarsit CJ/Primaria Constanta il vor ajuta cat de cat. Marica trebuie limitat in influenta sa in managementul noului club!
    Sper ca Gica sa-i transmita lui Gigi ca ekipa trebuie condusa, ”in lupta”, de pe margine de un viteaz cu cap si vedere agera nu de berbec sau mai rau asin!
    De 6 ani vedem la Steaua un ”antrenor” repetent si fara calitatile cerute in antrenorat! Ca manager este foarte bun, are simt nativ…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top