))) Coane Surena, intotdeauna am avut impresia ca scrii la mai multe maini. Iaca a revenit finul manipulator, cu arhisuficienta si mitocania obisnuite (sa te pregatesti…, taci… etc.). Ai dreptate coane, dupa tine in patru luni cat a fost ministru de externe, Printul Sturza, trebuia sa ii matraseasca pe hortisti, sa incheie (el singur ca asa iti place matale) tratate cu nemti, iar apoi sa mearga pe front sau eventual sa’si traga un glont ca sa fie si Surena multumita (sa nu fac un dezacord). Pai cum sa mearga, fiu’su pe front cand 1. razboiul cu urss ul inca nu incepuse si 2. a fost arestat, pt ca apoi maresalul sa le ceara lui si celor mai buni dintre tinerii Romaniei sa mearga voluntari sa crape voiosi in batalioanele de soc de la Sarata. Cand esti ministru roman patriot inchei tratatele exact in termenii pe care cei din fruntea tarii ti le cer, daca esti ministru mason faci ce ti se cere in loja (de la Paris in cazul lui t.) chiar daca este contra intereselor tarii ( ce e asa de greu de inteles). Faci ca intotdeana un amestec de adevaruri si minciuni, atat cat sa dea bine la prima vedere dar daca stai cateva secunde sa cugeti la ce ti’a produs cultura (agricola, microbiologica/virusi etc.) numai tu stii care, ca istorica nu e, nu zici nica. Rezuma’te la istoria Imperiului Roman unde mai misti ceva, ca in rest esti varza. ORICE ROMAN, are datoria sa cerceteze istoria neamului si sa cearna bunele si relele, eroii si tradatorii, nu sa asptepte sa vina un tismaneanu sau alt chibitz platit, sa’l „amorteasca” cu aiureli.

Pt ce sa comentez frustarile lui Hitler care se lamenta lui Mannerheim ca nu mor romanii cum i’ar place lui. Tampenii. Spune’mi tu de ce Marele Stat Major German a refuzat sa le dea romanilor tunuri de mare calibru cerute luni de zile, cu care sa bombardeze in Caucaz calea ferata pe care venea logistica si armamentul de la americani via Iran. Si da, Hitler a fost pregatit pt razboi, s’a pregatit cu tov. Stalin de manutza, de la care a primit armament si multe altele, ba chiar si’a instruit si cadrele ss in stiinta gulagurilor lui Yagoda.
Ca sa inchei, prabusirea Romanilor a inceput in 1714, cand a fost ucis ultimul domn roman si au venit alogenii in fruntea tarii, nu in 1920. De atunci a inceput un proces lent dar continuu de distrugere, cu mici pauze cand unii patrioti au incercat sa redreseze tara dar au fost omorati degraba. Noapte buna.
.
.
Adrian Le Legionnaire
.
.

Nota redacției: Poziția pe care o ocupau românii la cotul Donului îi situa la cea mai mică distanță de calea ferată care venea din Iran: 9 Km, dacă-mi aduc bine aminte cele citite în cărțile lui Vasile Șelaru. Românii băteau cu tunurile din dotare numai 8 Km. Din motive nelămurite nici până azi, comandamentul german a refuzat mereu cererea românilor de a primi tunuri care să bată 9 Km…