AŞA ARATĂ LEGEA ÎN RUSIA
Ruşii nu au nici DNA, nici ANI, nici DIICOT, nici alte mii de instituţii şi organisme care să lupte cu corupţia, aşa cum are România.
În schimb ruşii îl au pe Raşid Gumarovici Nurgaliev (vezi fotografia), general-colonel, ministrul Poliţiei şi al Afacerilor Interne, fost KGB-ist.
Recent, din ordinul lui Nurgaliev, toţi cei 1,4 milioane de poliţişti ruşi în frunte cu cei 340 de generali au trecut prin Comisia Specială de Reatestare Profesională care i-au verificat şi la măsele şi la portofele. Cu alte cuvinte, le-au fost controlate cunoştinţele profesionale, dar şi averile. Poliţistul care nu a fost în măsură să-şi justifice averea a rămas fără ea, considerându-se că a fost furată, iar el a luat drumul coloniilor de muncă de pe lângă Cercul Polar. Scurt.
Printre cei respinşi la examenul de reatestare pe posturi s-au aflat şi 21 de generali ruşi de poliţie.
În cele din urmă, din 1,4 milioane de poliţişti ruşi, au mai rămas 800000 ( opt sute de mii). “Puţini, dar buni!” a remarcat mulţumit ministrul Nurgaliev.
Comisiile de reexaminare au descoperit poliţişti ruşi posesori de cinci sau şase case, posesori de magazine, restaurante sau chiar hoteluri. Unii dintre ei erau chiar patroni de mici bănci.
Rashid Nurgaliev, un general extrem de respectat şi iubit de ruşi, cunoscut pentru sobrietatea şi viaţa lui austeră, a examinat listele cu respectivii ofiţeri şi a întrebat mirat: “Dar pentru ce mai stăteau ăştia aici în Poliţie dacă ei milionari? Cine-i ţinea pe aceşti indivizi în funcţii? Şi ce rezultate aveau aceşti veritabili oligarhi ca simpli sergenţi de poliţie? Probabil că aveau nişte rezultate fenomenale şi erau dedicaţi cu trup şi suflet muncii de poliţie dacă, putrezi de bogaţi fiind, ei patrulau noaptea pe străzi ca să prindă hoţii! Vreau să văd rezultatele muncii lor!”
Ministrul Nurgaliev nu a avut ce vedea, pentru că rezultatele cu pricina nu existau. Ca atare au zburat din posturi şi cei care îi toleraseră în funcţii pe primii.
Nu ar fi rău ca exemplul ruşilor să fie preluat urgent şi de Ministerul Român de Interne, dar şi de alte ministere din România.
Există sute de mii de funcţionari români de stat (mai ales la primării şi prefecturi), de poliţişti şi militari români, de directori ai unor companii de stat, de funcţionari prin diferite ministere care dacă ar fi luaţi acum la un control serios nu şi-ar putea justifica nici măcar zece la sută din averile pe care le deţin.
Există poliţişti, jandarmi, militari şi funcţionari români care posedă la ţară adevărate moşii. Mai mult decât atât, unii au proprietăţi prin străinătate, deţin case şi hoteluri sau pensiuni. Au contractate împrumuturi la bănci de milioane de euro. Mulţi dintre ei au acţiuni la diferite companii Practic sunt multimilionari. Singura spaimă reală cu care se confruntă aceşti poliţişti şi funcţionari este, în mod paradoxal, spaima de a nu fi daţi afară din “serviciul la stat”.
Deşi România a revenit la capitalismul chiaburesc de acum o sută de ani de care este foarte mândră, noii moşieri şi chiaburi ai României nu se găsesc pe haturile şi ogoarele ţării ci prin birourile MAI sau prin inspectoratele Poliţiei şi ale Jandarmeriei.
O mafie de nivel naţional s-a format şi în sistemul militar de pensii.
O simplă privire aruncată asupra listelor de pensii militare arată diferenţe scandaloase şi absconse. Militari cu acelaşi grad primesc pensii extreme (unul de o 150 de euro, altul de 4000 de euro) sub pretextul că unul dintre ei a ieşit la pensie cu câţiva ani mai devreme decât celălalt sau că unul a avut “munci de răspundere” în timp ce altul nu a avut aşa ceva. Aşa se face că în România de azi există plutonieri cu pensii de două sau de trei ori mai mari decât ale unui colonel.
Dar mai presus decât toate acestea stă neputinţa Justiţiei române de a lua măsuri contra celor care s-au îmbogăţit prin furt şi şantaj.
Presa a făcut mare tam-tam în legătură cu cazul ministrului Dan Ioan Popescu căruia i s-a pus sechestru pe bunurile deţinute a căror provenienţă nu a putut fi justificată (circa un milion de euro).
Totuşi, respectivul nu a păţit nimic. Iar în România există sute de mii de proprietari care nu pot justifica în nici un fel vilele, terenurile, conturile de milioane de euro pe care le deţin sau lăzile burduşite cu sute de kilograme de aur cu care posesorii nemaiştiind ce să facă îşi poleiesc maşinile cu el. De ce nu verifică statul aceste averi?
Nu le verifică pentru că România nu are deocamdată un Nurgaliev.
Stan VALENTINEAN
Raşid Nurgaliev parca n-ar fi nume rusesc ci nume musulman. Iar musulmanii au interzis la alcool.
Pai nici nu nume rusesc, doar rusificat
nu le verifica pentru ca odata precedentul creat, multi functionari si politicieni n-ar mai avea somn linistit. de ce nu facem un referendum sa se introduca legea de verificare a averilor. incepind de sus in jos… nu neaparat de la politisti.
Există şi în România personalităţi de talia generalului Nurgaliev.
Problema este însă că ei mai au şi un Putin iar politicile lor se fac aşa cum este normal, în Rusia.
Cât timp va exista controlul asupra politicului(asupra partidelor politice) sau altfel spus, atât timp cât vor exista cei aproape un milion de idioţi care ca membri de partid legitimează o putere politică trădătoare,……
NU AVEM NICIO ŞANSĂ!
Ca ţară ocupată la propriu de către către interesele (persoane concrete) străine, statul român va fi distrus bucată cu bucată, pentru ca în final să spunem că „toţi suntem de vină”
Da, suntem vinovaţi pentru că ne-am născut aici şi nu undeva unde să nu fi prezentat interes pentru hulpavii paraziţi.
Victima este întotdeauna de vină, noi am devenit victime ca urmare a discordiei semănate între noi, a trufiei şi mizeriei morale pe care nu o denunţăm sau de care nu ne dezicem.
Sintagma „Trezeşte-te, române!” ar trebui comparaţă cu „Deşteaptă-te române!”
Sunt de acord cu toate cele afirmate, mai putin cu un lucru: difernta intre pensiile militarilor. Da, asa era inainte de revizuire. Cu toate neajunsurile, munca heirupista cu personal nespecializat si foarte multe greseli in depistarea si scoaterea datelor din documente, aceasta revizuire a pus pe baze mai corecte cuantumul pensiilor. Da, inainte de aceasta recalculare era un colonel de 80 de ani care avea pensia mai mica cu 1400 lei decat acum.
Tara arde si pe asta il f##e pensia, marea lui grija dupa ce a frecat menta 20 de ani la cafelutze si tzigari cu colegii colonei, mai are si petentie la pensie.
Rusine armatei romane, ce a fost si ce-a ajuns.
Domnule pensionar militar ! Adevarul dumitale este undeva la mijloc !Ati intrat in armata fara sa va forteze nimeni,deci ati devenit militar ca oricare alt individ care a devenit strungar,electrician,mecanic sau orice altceva.Promovarea pana la un grad superior s-a facut mai pe merit mai pe pile,iar in tot acest timp ati avut salarii cu mult peste cel al unui strungar,electrician sau mecanic,pe merit sau nu.De ce credeti ca meritati o pensie mai mare decat un civil care si el si-a facut datoria la fel ca si cel din armata ?Ati facut ceea ce ati facut pentru ca asta v-ati ales in viata !De ce credeti ca un inginer,maistru sau un muncitot care are o vechime in munca cu mult mai mare decat a domniilor voastre (nu cumva ati iesit la pensie la 40 de ani ??) nu are dreptul de a avea o pensie cat de cat apropiata de a militarilor,fie ei si generali ?? Credeti ca sanatatea subrezita in 40-50 de ani de munca intr-o uzina,pe un santier sau intr-o mina este altfel decat a unui general ? Nu va mai luati dupa javra de Dogaru ca nu este bine ! Dati dovada ca militarii pensionari raman patrioti pana la sfarsit !
Mai e ceva: Nurgaliev are un Putin deasupra. Si, oricat s-ar umfla broscoiul de la Cotroceni, n-are cum sa ajunga la statura lui Putin. Dintr-un motiv evident: In timp ce Putin are pregatire de ofiter de informatii, Basescu n-a fost niciodata mai mult decat un turnator.
Cred ca este nevoie de seful lui care sa dea imputernicirea .Dar noi am primit numai pseudonime.{pentru ca ei au instalat atat comunismul cat si „democratia „.Poate ar fi bun mo delul I.V.Stalin,sau Tepes,nu stiu.Cred totusi ca problema natiunilor ar trebui comparata cu tabelul lui Mendeleev,unde fiecare element are trasaturi specifice si compatibilitati specifice.Dar probabil ca articolul de fata prin asociere cu „stirea „ca experientele facute de americani (Agerpres)cu antirachetele ,ca sistem de aparare vrea sa ne comunice ca se schimba oistea la car in directie inversa.La buna vedere!
totusi indrasnesc sa spun ca pentru romania un comisar sef ca alimanescu ar fii foarte bun.gm
si daca ar avea un nurgaliev,credeti ca mafia corupta ar sta sa se uite cum ala i-ar baga in puscarie?l-ar impusca si ar scapa de el. credeti ca mafia e ca poporul roman,tampit,sa stea sa se uite cum e dus la abator ca vitelul la taiere? domnule, lucrez intr-o policlinica,dr cardiolog are program 9-11.30 si apare mereu pe la 10.45 dar la 11.30 pleaca ca ”s-a terminat programul ”Pacientii pleaca acasa fara sa fie consultati si asta de ani de zile; O SINGURA DATA cineva a facut scandal. daca ar fi incasat un cap in gura si pleca fara dinti acasa,treaba ar fi mers altfel in tot spitalul. este evident ca in romania nu exista decat o solutie pt naparcile astea: cutzitul,iar daca e nevoie, mitraliera.insa sa nu creada nimeni ca se vor lasa dati pe razatoare fara sa muste. si la banii lor isi permit sa angajeze destui mercenari ca sa le apere pielea. o sa fie nasol tare de tot cand o sa inceapa. insa daca nu facem nimic SUNTEM TERMINATI si disparem din istorie. cand europa va permite vom fi pur si simplu impartiti intre tarile vecine si vom disparea din istorie.
cer iertare pt erorile din mesajul anterior si acesta- sunt exterm extrem de obosit de lupat cu imperiul conspirat – merge dar nu fara oboseala.
Aceste averi nu sunt problema. Categoria de om este de interes. Azi train un regim de exploatare de tip nou. Cine nu il intelege va fi explotat. Cine il intelege fie va fi explotatator fie distrugator al sistemului de explotare si co tributor la dezvoltarea sistemuluide cooperare.
Cum îndrăznește acest autor să sfideze sistemul capitalist? Cum îndrăznește a pune la îndoială superioritatea Occidentului asupra naționalismului rusesc?
Este inadmisibilă o asemenea calomnie la adresa unui stat crștin ortodox! În România este stat de drept nu porcărie naționalistă. În statul de drept puterile se separă indiscutabil și se controlează reciporc. Superioritatea sistemului social capitalist nu trebuie pusă la îndoială: poliția este poliție, justiția este justiție, educația este educație și la fel toate celelalte activități sunt perfecte.
La sistemul statal capitalist se adaugă o serie de organizații neguvernamentale care toate păzesc vajnic să nu se încalce normele juridice și morale capitaliste. Acest control multidirecționat asigură înaltul niverl material și moral poporului român. Jos comunizmu!
Totul trebuie să fie economizat, capitalizat. Nici o instituție nu trebuie să funcționeze pe baze șubrede. Principiul economic al profitului trebuyie să garanteze eficacitatea și precizia fincționării sistemului social postpucist. În finalul următorului cincinal capitalist în vederea înaintării spre societatea capitalistă multilateral dezvoltată și realizarea imperialimului mondial yankeu trebuie ca toate subsistemele societății noastre să funcționeze pe principiul profitului: nci o insttuție medicală nu trebuie să mai fie dacă nu aduce profit, nici o biserică nerentabilă nu trebuie să slujească lui Jahve dacă nu aduce bani, nici o școală să nu meargă de strânge bani chiar și la sutiene, nici o circumscripție de poliție sau judecătorie să nu mai lucreze la cazuri fie penale fie civile decât dacă se încadrează în legea economiei de piață și așa mai departe.
Să se termine odată cu amtorismu7l acesta socialist care ridică omul la rang de valoare supremă, deasupra lui dumnezeu și deasupra câștigului material!
România are toate temeiurile pentru a examina mai atent proiectul euroasiatic. Declaraţia aparţine ideologului Euroasiei, filozofului şi politologului rus Aleksandr Dughin, potrivit căruia „România îşi va rezolva problemele economice şi teritoriale în componenţa Comunităţii Euroasiatice”.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_07_05/Romania-Mare-Si-Moldova-in-componenta-EvrAzEs-Partea-a-II-a-2522/
E o idee bună, greu de realizat, dar nu imposibilă, DAR cu o singură condiție: românul trebuie să re-învețe să muncească responsabil și să își evalueze nivelul conștiinței.