Domnilor de la SRI, anchetați-l urgent pe Doru Ioan URSU!

 

 

La emisiunea în care Bogdan Rareș a cam feștelit-o în încercarea de a-l „avea” pe dl MARIAN OPRIȘAN, am aflat că minerii care l-au votat pe Victor Ponta să le fie reprezentant în Parlamentul României cer acum demisia guvernului Ponta!… Și Bogdan Rareș și-a adeverit spusele prezentând o înregistrare video de la mitingul cu pricina. Nu trebuia să fii mare specialist ca să-ți dai seama că mitingul era o „înseilare”, o făcătură: o adunătură de câteva zeci de oameni, confuzi și indeciși, care nu prea știau ce e cu ei acolo, se lăsau filmați și atât. O echipă de zgomote, adică câția mineri mai vocali, s-au apucat să strige „Jos Ponta!” abia când camera de filmat i-a luat în obiectiv… Suspectă înscenare! De calitate proastă, neprofesional lucrată!

Apoi a venit explicația dată de dl OPRIȘAN. Oamenii fuseseră scoși în stradă de un zvon, care îi alarmase. Adică, zic eu în termeni mai exacți, fuseseră manipulați, mințiți. De către cine?! Cine i-a scos în stradă? Cine i-a asmuțit cu zvonuri false, mincinoase?!

 

A doua zi, la România TV, invitat să comenteze situația politică, tam-nesam fostul ministru de interne din guvernarea Petre Roman, Doru Viorel Ursu, cere și el demisia lui Ponta pe același motiv: mitingul minerilor din Oltenia!…

 

Si tacuisses philosophus remanisses… Sau, mai pe românește spus, fiecare pasăre, chiar și cioara, pe glasul ei piere!… Căci eu deduc din intervenția lui Doru Viorel Ursu că într-adevăr mitingul „minerilor” a fost o diversiune, pusă la cale de adversarii politici ai lui Ponta, printre care se numără și numitul Ursu. Nu m-aș mira ca Ursu, în calitatea sa de fost ministru de interne, să fi făcut parte din „grupul operativ” care a conceput și organizat mitingul. Sau măcar să fie în cunoștință de ceea ce s-a întâmplat de fapt!

 

În perioada post-decembristă de până în septembrie 1991, ca ministru de interne, Doru Ioan Ursu și-a făcut mâna în materie de diversiune cu ocazia mineriadelor și, mai ales, cu ocazia mitingului din Piața Universității! Eu însumi, la vremea aceea, inclusiv prin declarații date în fața procurorului militar, am descris și demascat câteva din diversiunile criminale organizate de autoritățile polițienești din acele zile, în care amestecul ministrului de interne era exclus să lipsească!…

 

Dacă este nevoie revin asupra acelor dezvăluiri. Dar până atunci SRI, adică Serviciul Român de Informații, care este și serviciu de Investigații, trebuie să lămurească cine i-a scos în stradă pe mineri și cât de implicat a fost onor fostul ministru de interne Doru Ioan Ursu!

 

Altminteri, dacă indivizi ca Doru Viorel Ursu sau Bogdan Rareș, sunt împotriva guvernului Ponta și vor guvern al foștilor PDL, mă văd nevoit să susțin guvernul actual!

 

Ion Coja