Așteptăm reacția reprezentanților comunității evreiești din România! Așteptăm scuze publice din partea detractorilor!
Contains Link

Stan Pățitu29 minutes ago
stanpatitu1963@gmail.com120.148.26.146
domnule Coja,
aș mai avea o propunere, legată de un alt fenomen foarte interesant și important totodată, despre care românii habar n-au. E vorba de așa zișii Brigadistas. Ați auzit de așa ceva? Și totul se petrece sub nasul românilor.
Acești Brigadistas sînt forțe paramilitare de simpatizanți ai comunismului, mai exact ai neo-comunismului, care sînt deportați în Ucraina, din America de sud și Europa. Vă spune ceva acest lucru? Și asta se petrece fără știrea românilor. Transportul se face cu trenuri prin tranzitarea României pe calea ferată, la fel cum sînt trimise și garnituri de trenuri cu echipamente militare NATO în Ucraina, tot prin România.
Istoria se repetă, adică fasciști versus comuniști. Diferența e că foștii comuniști din Rusia, sînt considerați acum fasciștii de astăzi, iar brigadistas sînt trimiși să le dea o lecție și să instaleze comunismul. Brigadistas n-ar merge nicăieri dacă n-ar fi finanțați de Șoroș et campăni. Tot el se pare că a investit vreo 5 miliarde de dolari în războiul din Ucraina.
Un alt aspect interesant e recrutarea de forțe în Ucraina. Armata ucrainiană recrutează români din Bucovina de nord și Basarabia de sud, pe care-i trimite să se bată cu separatiștii ruși. Adică carne de tun, justificînd că merg să lupte pentru țara lor. Așa să fie oare?! Unii refuză și fac pușcărie, alții dezertează dacă scapă de cartușele rușilor, iar alții sînt luați prizonieri de ruși. Eu o consider politică demografică dusă de Ucraina, pentru depopularea zonelor românești.
Un alt aspect la fel de interesant este și cel al etnicilor ruși din republica Moldova, cetățeni moldoveni cu acte, care pleacă ilegal alăturîndu-se separatiștilor ruși. Televiziunile din republica Moldova îi critică făcîndu-i teroriști. Oare așa să fie?! Mă întreb: oare pentru cine lucrează aceste televiziuni? Chiar așa moldovenii nu realizează că susțin un stat fantomă, apărut recent pe harta lumii, care a primit cadou teritorii românești, rusești și din Bielorusia, Polonia sau Slovacia, de la foștii bolșevici, care nu le aparțineau, iar acum îi consideră pe ruși agresori, și nu spun nimic de teritoriile românești luate abuziv de Ucraina, fără documente și tratate internaționale. Nu cumva altcineva conduce televiziunile din republica Moldova?!
Iar cînd văd și români moldoveni din sudul Basarabiei, astăzi Ucraina, care declară că ei luptă pentru țară, adică pentru Ucraina care e țara lor, mi se ridică părul în cap și mi se face rău. Somnul rațiunii naște monștri, iar sărăcia îi împinge pe oameni pe căi greșite. Mulții din acești români din sudul Basarabiei, după satisfacerea serviciului pe frontul de est în Ucraina, devin colaboratori ai serviciileor de securitate ucrainiene. E de-a dreptul amețitor ce se petrece cu românii de dincolo de granițe, iar românii din țară dorm și nu iau atitudine. Dacă ucrainienii consideră că e un război drept pentru ei, să-și trimită ucrainienii lor carne de tun pe frontul de est, nu români. Mulți tineri români sînt închiși, se întorc în coșciug sau sînt luați prizonieri de ruși. Depopulare planificată de români a teritoriilor românești, executată de ucrainieni. Politica demografică a ucrainienilor continuă, iar noi românii susținem Ucraina și lătrăm la ruși, pe care-i prezentăm ca agresori, cînd de fapt teritoriile au aparținut rușilor. Iar despre românii uitați din Maramureșul de nord, astăzi regiunea Zakarpatia și Podolia, ce să mai vorbim?! Pe aceștia săracii i-am uitat de mult.
Crimeea n-a fost teritoriu ucrainian și nici estul Ucrainei, pînă nu le-a primit cadou de la bolșevici. Războiul din Crimeea și estul Ucrainei e o reeditare a altui război pentru Crimeea. Crimeea e un punct strategic pe glob. Numai personajele sînt diferite acum. În rest nimic nu s-a schimbat. Istoria se repetă.
Dacă tot așteptați, v-am dat puțin de lucru!

https://www.youtube.com/wat…

https://www.youtube.com/wat…

https://www.youtube.com/wat…

.

Nota redacției: Nu înțeleg care este propunerea „de lucru” pe care ne-o face colegul nostru Stan Pățitu. Soarta românilor din Ucraina ne interesează. Cu ani în urmă am trimis bani în satul Molodia pentru redeschiderea școlii românești, de exemplu. Nu mai țin minte dacă erau banii mei sau ai UVR. Dar erau bani de la București!
Am discutat și despre recrutările din rândul tineretului român, vizat să se împuțineze cât mai mult, în tradiția politicii ungurești din timpul celor două războaie mondiale… Concret, ce am putea face domnule Pățitu?