Ministerul Educației nu mai recunoaște

nici o diploma

BY  ON  • ( 39 )

Veste trăsnet de la madam Cati Andronescu!

Declarația a fost făcuta la Digi24, in acest week-end (vezi știrea). Si va schimba complet invatamantul românesc.

Statul se spală pe mâini de orice responsabilitate in domeniul educației: faceți ce vreți, ba! Ca noi nu mai știm ce sa facem. Am ajuns sa producem “diplomați” universitari analfabeți, “doctori” specialiști in copierea la xerox a lucrărilor, “bacaloriati” buni doar sa stearga batranii la cur in Italia. Asta e România!

Practic e o declarație de înfrângere: de 22 de ani, tot “reformam” invatamantul românesc – si a ieșit un cacat.

Socialiști la luat, capitaliști la dat: curat uniune social-liberala!

Rezultatul noii “reforme” USL – haos total:

  • Când statul nu-ti da mare lucru, dar nici nu te jupoaie cu taxele, e un stat liber.
  • Când statul te jupoaie cu taxele, dar zice ca are grija de tine, e un stat comunist.
  • Dar când te jupoaie cu taxele si după aia zice sa te descurci singur, nu mai e nimic. E un stat…escroc.

România a inventat escrocheria de stat: intr-adevăr, o democrație foarte originala. Nimeni nu s-a mai gândit la așa ceva.

Sa le spui universitatilor ca sunt singure responsabile de diplomele lor si de calitatea absolvenților, e foarte OK. Dar atunci de ce te mai bagi in lucrările lor de doctorat? De ce le mai iei BANI pentru autorizații de funcționare? Pe ce te mai bazezi, când dai autorizația aia, daca nu mai verifici nivelul studenților? Pe numărul de absolvenți angajați? Pai ti-l spun eu, madam: e ZERO!

De fapt, de ce mai exista Ministrul Educației? Daca tot ne conducem singuri, de ce va mai dam salarii?

Cine e de vina pentru dezastru?

Cine e de vina ca universitățile românești au punctaje de performanta sub cele africane?

In primul rând, miniștrii invatamantului, desigur. Si cine a fost cel mai mult timp ministru al invatamantului in 22 de ani? Chiar madam Cati Andronescu, care are tupeul sa dea acum vina pe universitati (si mai ales pe alea private).

  • Pai cine le-a muls de spăgi, bai Cati, de 22 de ani? Cine le-a transformat in vaci de lapte pentru partid?
  • Cine a inventat “autorizația” Ministerului (autorizație care s-a dovedit ZERO, din punct de vedere al calitatii, dar foarte profitabila la portofelul ministrului)?
  • Cine le-a obligat sa devina fabrici de diplome, iar după aia le-a zis: stați liniștite, ca va angajam noi, la stat, imbecilii de absolvenți …si obligam si firmele private sa le recunoască diplomele si sa le dea un salariu minim…indiferent cat de incapabili sunt!
  • Cine le-a obligat sa angajeze politruci pe post de profesori universitari (spaga mascata)?
  • Cine le-a obligat sa dea diplome (uneori doar in 6 luni!) politrucilor care “trebuiau urgent” sa fie numiți directori de minister?
  • Cine a refuzat sa pedepsească copierea lucrărilor de doctorat si ii apără pe “doctorii” plagiatori? Cine i-a pus miniștri si prim-miniștri, de s-a făcut de ras România in toata lumea?

Știm cu toții cine: voi, nenorociților!

Voi, politrucii din toate partidele. In frunte cu tine, madam Andronescu. Voi ați distrus invatamantul românesc, cu furtul si cu incompetenta voastră. Iar acum va spălați pe mâini si ziceți: descurcați-va singuri! Tipic comunist.

La fel o sa ziceți si când n-o sa mai plătiți pensiile si salariile? Ca mai sunt doar câteva luni pana la falimentul statului: o sa fugiți cat mai repede, la aeroport, spre Brazilia? Probabil aveți deja avionul pregătit.

Bine faceți: ca si eu țin securea gata. Care pe care!