Coane Surena, nu’mi face placere da’ tre’ sa’ti zic : esti prost, si nu unul oarecare ci unul care bubuie. Dupa ce scris in stil iluminist despre „Liberté, etc…” zici ca Franta nu reprezinta Apusul!, da ce reprezinta bre in mintea matale innegurata si infatuata…. Vanju Mare, Rusia, Africa, Marte? Si apoi incepi sa’i dai cu atacuri la persoana, bolsevic mic si obraznic. Dupa ce nu ma cunosti si nu’mi cunosti viata incepi sa’ti dai cu presupusul si cu „las ca’ti esplic io ca tu nu stii”. Mie nu’mi da nimeni de munca prostovane!, nici Franta, nici tu si nici mamica ta.

Am o mare experienta profesionala (pe care matale si tot neamul tau nu o va avea nici in 100 de ani ), iar locul de munca mi’l aleg io cand vreau si unde’mi place pe orice continent de pe planeta asta de la un cerc polar la celalt, ceea ce tu nu poti sa faci, ci din contra tii cu dintii si te dai pe burtica in fata sefului sa poti sa’ti continui existenta minabila (si asta nu din cauza ca esti in Romania, ci pentru ca’s sigur ca in strainatate nu ti’ar da cineva de munca, prin „strainatate” ma refer in principal la Africa, ca de „Occident” nici nu incape vorba). Eu am plecat la 20 de ani singur si mi’am reusit viata, tu daca nu era mamica si taticul cu relatiile nu reuseai nimic (am cunoscut destui paraziti ca tine).

Cat despre cunoasterea islamului,coane, habar nu ai de exemplu de existenta islamosionismului (ia de acilea si mai invata ceva https://www.youtube.com/watch?…, ti l’am pus cu desene sa iti fie mai usor de asimilat), io am trait cu ei cativa anisori in UAE si Qatar si ii stiu sub toate cusaturile. Cat cu comunismul, pe vremea cand tu inca iti udai chiloteii ca nu reuseai inca sa te controlezi, eu am avut primul denunt la dosar facut de Ci st … semnalat de tov. diriginta activista de partid ca nu conspectam cum trebuie lucrarile Congresului,” live on tv”, cand eram elev de liceu militar (ca fix in cur’sul saptamanii ma durea de balivernele bolsevice), iar cand am vazut ca „securisti de partid” , cum zicea un amic si toti tradatorii si nevolnicii pun mana pe tara mi’am pierdut ultimile sperante si am plecat imediat in 90.

Asa habarnist si detasat de viata reala cum esti, n’ai de unde stii ca in „occident” daca nu esti f bun in ceea ce faci nu te lasa nimeni in fata, si de aceea f multi care vin, chiar si diplomati si cu experienta, ajung saracii la munci necalificate. Viata invatata din carti si pe net nu are nimic in comun cu realitatea. In fine mai pacala (inca nu’mi vine sa cred ca ai comis’o pe asta cu „ce are Franta cu Apusul”), pentru informatia ta eu in tara am trimis sute de mii de marci (inainte de euro) deci „taxe si ipozite statului antiromanesc” am platit cu varf si indesat si eu si alte milioane de romani plecati, din care au trait si traiesc functionarasi ca tine (sunt sigur ca esti bugetar, inca nu’mi dau seama in ce domeniu exact , da’ nici nu ma intereseaza, sincer) si inca imi mai intretin parintii, dar asta nu’i treaba unui bagator de seama ca tine. In tara vin cand vreau, acolo ma voi retrage cand nu o sa mai am chef sa umblu prin lume si o voi face cu fruntea sus, ca pe unde am fost i’am facut pe „apuseni” sa vorbeasca cu respect de Romania si de romani. Si à propos de umblat, io cand ma duc undeva nu ma uit numai la „partea frumoasa”, ma uit la tot si la toate, nu ma plimb cu ochelari de cal ca sa nu cumva „sa’mi invadeze sensibilitatea spirituala mizeriile lumii” ca unii.