Am primit un mesaj de la dl Florin Croitoru, pe care, cu ceva vreme în urmă, l-am poftit să nu mai scrie comentarii pe acest site. Mesajul domnului Florin Croitoru este următorul, primit pe E mail:

nu ai avut si nu ai curaj sa discuți cu mine, domnule Coja

Mesaje primite
x

Florin Croitoru

Ataşamente09:48 (acum 1 oră)

către eu

Ti-ai pus latraii sa ma atace si sa ma jigneasca, le-ai justificat porcariile, m-ai denigrat si mi-ai respins uriasa descoperire fara sa o poti critica cu argumente valabile, ai băgat capul in pămînt și te-ai ascuns de mine pt ca nu esti in stare sa discuti cinstit cu mine. Folosesti mici smecherii de profesoras de liceu ca sa arati ce corect, drept, savant esti tu si ce incorect, habarnist sint eu. Eu scriu despre tine pe internet unde imi poti raspunde, dar nu ai curaj. Te legeni in iluzia ca esti savant iar eu nu sint. Eu sint savantul dintre noi doi. Te-am provocat la duel si ai fugit, evident de frică. Si cu Vinereanu ai facut tot asa. L-ai provocat la duel, dar te-ai retras cu scuze copilaresti.


Florin Croitoru
*
*
Nota redacției: Accept duelul, la care mă provoacă dl Florin Croitoru, deși am motive să nu-i răspund la mesaje, dintre care unele au fost scandalos de impertinente. Din mesajul de mai sus înțeleg că Florin Croitoru se contrează pe Internet atacându-mă, iar unii internauți îi răspund, luându-mi apărarea. Le mulțumesc celor din urmă, dar n-am știut de aceste dispute. N-am știut că numitul savant Florin Croitoru continuă să nu încapă în lume din cauza mea. E o suferință pe care o provoc fără voia mea, prin simplă existența mea. Nu-mi face plăcere situația în care mă pune dl Florin Croitoru. Se pare că l-ar mai liniști dacă eu voi accepta „duelul” la care mă invită.
ACCEPT, deci!
Cu o condiție, să nu fie vorba, din nou, de nenorocitul ăla de inel din Bulgaria. Este un subiect la care nu mă pricep, nu m-a interesat în mod special. Știu doar că „mari savanți” și-au declarat neputința de a descifra semnificația textului înscris pe inel. Dacă dl Florin Croitoru este convins că are dreptate, se poate adresa acestor specialiști, nu mie. Am încercat să pricep metoda folosită de F.C. în descifrarea textului, iar ideea dînsului că avem de-a face cu un text scris în limba …română pune capăt oricărei discuții serioase. Asta e părerea mea și mi-am mai expus-o de câteva ori. Nu pot să am altă poziție.
Deci, DUEL să fie, dar cu alt subiect, numai că acel subiect propus să nu fie unul nou, ci un subiect pe care deja dl Florin Croitoru l-a abordat, iar eu am refuzat să-l discut. De teamă că argumentele dlui Croitoru sunt imbatabile. Sunt dispus să mă confrunt cu subiectele propuse de dl Croitoru, accept să examinez argumentele domniei sale. Nu cunosc ce a scris Florin Croitoru „pe internet” despre mine, nici n-am să caut să aflu, poate să reia acele aserțiuni, dacă crede că au vreo valoare.
Și o întrebare esențială: ce ți-a cășunat pe mine, domnule Croitoru? Cu ce te-am stârnit să fii atât de pornit împotriva mea de ani de zile? Ce e la mijloc? Ți-e clară motivația antipatiei pe care ți-am stârnit-o?
Aștept, deci!
Ion Coja