Ti-ai pus latraii sa ma atace si sa ma jigneasca, le-ai justificat porcariile, m-ai denigrat si mi-ai respins uriasa descoperire fara sa o poti critica cu argumente valabile, ai băgat capul in pămînt și te-ai ascuns de mine pt ca nu esti in stare sa discuti cinstit cu mine. Folosesti mici smecherii de profesoras de liceu ca sa arati ce corect, drept, savant esti tu si ce incorect, habarnist sint eu. Eu scriu despre tine pe internet unde imi poti raspunde, dar nu ai curaj. Te legeni in iluzia ca esti savant iar eu nu sint. Eu sint savantul dintre noi doi. Te-am provocat la duel si ai fugit, evident de frică. Si cu Vinereanu ai facut tot asa. L-ai provocat la duel, dar te-ai retras cu scuze copilaresti.
–
Florin Croitoru
*
*
Nota redacției: Accept duelul, la care mă provoacă dl Florin Croitoru, deși am motive să nu-i răspund la mesaje, dintre care unele au fost scandalos de impertinente. Din mesajul de mai sus înțeleg că Florin Croitoru se contrează pe Internet atacându-mă, iar unii internauți îi răspund, luându-mi apărarea. Le mulțumesc celor din urmă, dar n-am știut de aceste dispute. N-am știut că numitul savant Florin Croitoru continuă să nu încapă în lume din cauza mea. E o suferință pe care o provoc fără voia mea, prin simplă existența mea. Nu-mi face plăcere situația în care mă pune dl Florin Croitoru. Se pare că l-ar mai liniști dacă eu voi accepta „duelul” la care mă invită.
ACCEPT, deci!
Cu o condiție, să nu fie vorba, din nou, de nenorocitul ăla de inel din Bulgaria. Este un subiect la care nu mă pricep, nu m-a interesat în mod special. Știu doar că „mari savanți” și-au declarat neputința de a descifra semnificația textului înscris pe inel. Dacă dl Florin Croitoru este convins că are dreptate, se poate adresa acestor specialiști, nu mie. Am încercat să pricep metoda folosită de F.C. în descifrarea textului, iar ideea dînsului că avem de-a face cu un text scris în limba …română pune capăt oricărei discuții serioase. Asta e părerea mea și mi-am mai expus-o de câteva ori. Nu pot să am altă poziție.
Deci, DUEL să fie, dar cu alt subiect, numai că acel subiect propus să nu fie unul nou, ci un subiect pe care deja dl Florin Croitoru l-a abordat, iar eu am refuzat să-l discut. De teamă că argumentele dlui Croitoru sunt imbatabile. Sunt dispus să mă confrunt cu subiectele propuse de dl Croitoru, accept să examinez argumentele domniei sale. Nu cunosc ce a scris Florin Croitoru „pe internet” despre mine, nici n-am să caut să aflu, poate să reia acele aserțiuni, dacă crede că au vreo valoare.
Și o întrebare esențială: ce ți-a cășunat pe mine, domnule Croitoru? Cu ce te-am stârnit să fii atât de pornit împotriva mea de ani de zile? Ce e la mijloc? Ți-e clară motivația antipatiei pe care ți-am stârnit-o?
Aștept, deci!
CA SA SCAPE DE NEPOFTITI, CIORAN A DECLARAT LA UN MOMENT DAT CA-SI VA PUNE PE USA AVERTISMENTUL:
:
NU INTRATI, NEBUN FURIOS !
EU CRED CA NEBUNUL ASTA , ARE NEVOIE SA-SI AGATE DE GAT TABLITA LUI CIORAN !
ADICA NU INCEPETI NICI-O DISCUTIE CU EL CACI E IN STARE DE AGRESIVITATE COMPULSIVA !
NU ARE ABSOLUT NICIO DOVADA STIINTIFICA PENTRU „ETIMOLOGISMELE” LUI MANIACALE !!!
Dl. Florin,
peste 5 minute se dă stingerea! V-ați luat pastilele? La baie ați fost? Gata, incui ușa!
Noapte bună, somn ușor, fără coșmar și vis drăguț!
*Calm, că este mai bine! De fapt, ce pregătire ai, de ce nivel, că ești prea pătimaș?
^Academia GRU are specializare in cifrarea și descifrarea textelor, însă este in Astrahan! Poate va ajută SRI, SIE, DGIA? Merita o încercare….
Dacă nici ăștia, atunci exista o ultimă soluție:H2SO4…🚑, sau „specialiștii englezi”!
Pfff, totuși, cu Boia ai vorbit? El este foarte deskis…
Nu ne duelăm pe subiectul textelor dacice scrise pe plăcile de plumb deoarece Ion Coja a mărturisit că el nu se pricepe.Ne duelăm pe chestiuni de etimologie. Astăzi arăt cîteva cuvinte care au pînă la mine etimologii greșite date de „mari savanți”:
1) PĂMÎNT cu etimologia greșită din latinescul pavimentum. În realitate PĂMÎNT e format din POM și sufixul MÎNT, sufix cu care sînt formate și alte cuvinte ca de ex legămînt, discrnămînt, zăcămînt, jurămînt, crezămînt. MÎNT din PĂMÎNT este în mod evident sufix, deci pămînt nu vine din pavimentum ci este fprmat în limba romînă.
2)MORMÎNT din a muri și sefixul MÎNT. E posibil să fie din subst MORT și sufixul MÎNT. Nu poate fi din subst latinesc MONUMENTUM.
3) BĂTRÎN, dat greșit din VETERANUS. E format în romînește din subst. BÎT.
BÎTU în romînește este sinonib pt BUNIC. Bătrîn e cel care e de vîrstă cu bîtu (bunicul).
Deocamdată atît. Va urma o serie de cuvinte cu radicalul CIOR: ciorbă, ciortan…
Nu avem cum să continuăm „duelul”! Etimolgiile dumitale sunt convingătoare, eu mă declar învins și revenim la situația din urmă cu o săptămână: nu mai scrii nici un comentariu pe acest site, ești prea bun pentru noi!
Neica Florine,
esti exact ca un tip vesel ce dezlega cuvinte incrucisate, dimineata, pe terasa cafenelei mele!
Asta, „baiat vesel” ca si mata, rezolva tot! Stii cum? Simplu: daca cuvantul ce-l gasea el nu incapea in rebus mai adauga casute!
Hai, ca esti un dulce! (eu tin cu tine, asa ca asculta-mi sfaturile)
cum se trece de programul Akismet?
e greu de postat.
Am avut si eu parte de asemenea interlocutori care s-au varat in discutii doar ca sa arate ce destepti sunt ei.Este o reactie tipica a ratatilor ale caror „opere” nu au fost bagate in seama.
Parerea mea este ca cu cat li se da atentie cu atat se considera buricul pamantului si devin mai obraznici.Este o forma de nebunie care trebuie neglijata.
Nu veti face dintr-un maniac/nebun un om rational cum nu veti indrepta un fir de par cretz.
La multi ani si dulci ! Maine incepe Anul nou al nostru al jidanilor 5780 de la afacerea lumii , dar uram sanatate si indeplinirea dorintelor cele mai ascunse tuturor ! Shana tova umetuka !
https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=3e1e1c322d&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r2712164439648429344&th=1749d568e2348fe9&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-T_EY3g9oGIS2Pbbi69Cl7FRW_riB3PVLDkKfr1CAL9cNZB8tTLOHFoBLRDfoSuhbSx2SeNqLOc1se5casI0QUneg6zDc7heVO1L1LLy6Xc04BhzZp5gn5uQQ&disp=emb&realattid=ii_kf75hrqu0
Care-i bre uriasa descoperire , ca m-ai facut curios !? O fi gasit el ceva de e chiar asa de revoltat !? Nimeni nu trebuie subestimat .
.
.Cuvinte romînești prezentate cu etimologie greșită din țigănește
baros; vezi și bară (care nu e dat din țigănește), bardă, bar (la jocul de țurcă), barcă; sînt formate cu rădăcina BAR, care există și în alte limbi europene
belengher (penis); e format în romînește din a beli
bășcălie; e format din a băși
a beșteli; din a băși ( a certa cu vorbe murdare); e dat greșit din < beš telé = stai jos.
caraliu; e format din caraulă (patrulă)
a ciordi; din rădăcina cior, cu care sint formate in romînește peste 100 de cuvinte
călău; e format din subst. cal. Sensul inițial este de bărbat de statură mare, ca un cal.
cergă; e din rădăcina CER; cu care sint formate și a certa, a cere, a cerși, a cerne, cerneală
danci; e format în romînește din expresia „dă ceva”
a mierli; Al Graur a scris că provine din ucrainianul UMIRAL (a murit)
a se pili; Al Graur a scris că provine din ucrainiană
șuriu (cuțit); e diin rădăcina ȘUR-ȘOR,din care s-au fosmat șorici, șoarec, șoară (cioară in Moldova), deci în țigănește vine din romînește.
ciribel (pasăre de curte)și ciricliu (cocoș) sînt formate cu rădăcina CIR, cu care sînt formate și alte cuvinte romînești; a ciripi, ciric (coltuc de pîine)
a gini; din romînescul GEANĂ. Pt mine e de mirare că sînt lingviști atît de naivi și atît de nepricepuți încît nu văd legătura dintere geană și a gini. Există și expresia „ a pune geana pe cineva (ceva)”.
Cauza principală pt care lingviștii fac etimologii greșite este că ei au concepția greșită că romîna e formată din latină. Ei nu observă cum se formează cuvintele în limba romînă. Dacă văd că un cuvint nu are echivalent in latină, dar are în alte limbi, ei trag conclizia că de acolo vine, deși de cele mai multe ori este exact pe dos, de ex cuvinte ca ciorap, ciortan, ciorbă nu provin din turcă ci în turcă provin din din romînă mai precis din dialecte romînești vorbite în Peninsula Balcanică și in Asia Mică.
Domnule Florin Croitoru, NAȚIONALISMUL exagerat deviază în NEGAȚIONISM? În toată India se spuen CHURI/SHIURI – cuțit, e un cuvânt Sanskrit, moștenit de romi din India, și adus în Europa de noi. Românii l-au prelaut de la noi. BESH – ”stai!”, e un imperativ indian, adus de noi din India. Tele – jos, este tot indian, noi am calchiat propoziția românească ”STAI JOS!” – ”besh tele!” Cirikli – pasăre, e un cuvânt țigănesc, pili – ea a băut, este în Romani și alte limbi indiene, de la imeprativul hindus și rom PI! – tu bea! Să ne negi și suprema arta, să negi că CIORDI – ”furată”, este indian, devii suspect. CHOR în toate limbile indiene înseamnă HOȚ. Baros e cuvânt țigănesc ”baro sî” – mare este…
Trebuie să puneți dovezi sau măcar argumente pt ceea ce afirmați. Eu am pus dovezi pt etimologiile mele.
Ciricliu și ciribel sînt formate în românește. Ambele sînt formate cu radicalul CIR cu care sînt formate alte cuvinte în românește, ca de ex cireșe, a ciripi, cirac, ciric. Cuvintele formate cu acest radical desemnează lucruri, ființe, situații . Cuvîntul cireașă e format de mii de ani. El nu provine din latină. E format pe vremea cînd nu existau decît cireșe sălbatice, mici și rele la gust. Cireșe sînt fructe de calitate inferioară în comparație cu fragii, murele sau zmeura, fructe care existau în Europa cu mii de ani în urmă și erau plăcute la gust în comparație ci cireșele de atunci .
A ciripi desemnează un sunte inferior celui scos de păsările numite cîntătoare, de ex privighetoarea sau canarul. Spunem că privighetoarea cîntă, dar vrabia ciripește.
CIRÁC, ciraci, s. m. 1. (Livr.) Elev, discipol, ucenic. 2. (Depr.) Persoană care împărtășește în mod servil și mecanic vederile, părerile etc. cuiva. 3. (Înv.) Om de încredere al cuiva. – Din tc. çirak.
Observați că în Dex este dat din turcă pt că el există și în turcă. Este greșit pt că e un cuvint format cu radicalul CIR, radical specific limbii române. Turca nu are acest radical, deci nu il putea forma. În turcă a ajuns acest cuvînt de la aromânii care au trăit în Turcia în număr foarte mare. Cartierul fanar din Istambul, numit cartier grecesc, era locuit majoritar de aromâni.
ciríc, cirícuri, s.n. (reg.) 1. sfert de pogon. 2. picior de miel; ciosvârtă.
ciríc (-curi), s. n. – Sfert, parte, bucată. Tc. çerek (Șeineanu, II, 133; Popescu-Ciocănel 22), cf. bg. çirek, sb. çerek.
ciríc n., pl. urĭ și e (turc. čerek, čeĭrek și čeriek, d. pers. čarĭek, sfert, d. čar, patru; bg. čerek). Munt. ș. a. Un sfert de pogon. Jumătate de sfert de pîĭne. – Și cerec (Ant. P.), jumătate din cîștig ș. a.
Observați că în Dex i s-a găsit și o etimologie din turcescul cear (patru), Ciricul însă nu este o pătrime de pîine ci este o optime. Argumentul din Dex este că dacă exită cuvîntul în turcă atunci e venit din turcă. Argumentul meu este că din moment ce cuvintele se formează cu radicali, iar cir e radical românesc, cuvîntul e format în română.
A ciordi desemnează o formă de furt primitivă, pe față, deci de calitate inferioară. E format în română cu radicalul CIOR. Cu acest radical sînt formate și alte cuvinte desemnînd lucruri, obiecte, ființe de calitate inferioară de cioară, ciortan, a se ciorovăi.
Cioară e dat greșit în Dex din limbă slavă, de la ciornîi (negru). În rusă însă cioara e vorona, iar in poloneză vrona, deci slavii nu au făcut pe cioară din ciornîi, dar au făcut românii, care nu spun ciornîi ci negru. Ideea din Dex e că cioară provine din cernit, iar cernit ar fi sinonim pt negru în română. Este eronat. Haine cernite nu a însemnat haine negre ci haine de calitate inferioară. Oricum dpdv fonetic tot nu merge cioară din cernit.
cer, ciar, cior, cear, cir, sînt variante ale aceluiași radical, cu care sînt făcute în românește sute de cuvinte. Aștept să puneți și Dv argumente și exemple din limbi din India pt ceea ce susțineți. Dați exemple din limbi indiene care conțin cuvintele, șuriu, (ciuriu), ciricliu, ciribel, altfel afirmațiile Dv goale nu au valoare.
Ideea mea în materie de etimologie a fost că trebuie analizate cuvintele după forma lor, adică cele evident formate cu un radical trebuie analizate împreună. Lingviștii au observat că există cuvinte asemănătoare în română și turcă și au conchis că ele provin în română din turcă. Nu au explicat însă cum s-au format ele în turcă, pe cînd eu explic cum s-au format în română.
În încheiere dau etimologia numelui Dunăre, ca să îl mai provoc pe dl Coja, care socoate că etimologiile mele sînt simple fantezii. Duna Bună și Duna Rea au fost denumiri ale fluviului . Duna Rea a fost pt cursul inferior, acolo unde apa făcea revărsări anuale și avea o porțiune foarte rea la trecerea prin munți. Duna Bună a fost în cea mai mare parte în Panonia. Din Duna Bună romanii au făcut pe Danubius, iar din Duna Rea grecii au făcut pe Donaris.
Menționez că denumirea fluviului în maghiară provine dintr-un grai românesc vorbit în Vest, Dunia, în care se pronunța din două silabe, adică Du-nia…nu din trei, adică Du-ni-a.
În germană denumirea este Donau. Se vede ușor legătura cu Don, rîu mare din Ucraina. Asta arată că aceste denumiri sînt extrem de vechi, adică de multe mii de ani.
Florin Croitoru
Mariane,
Fără îndoială că ȘURIU vine din CHURI și este cuvânt Hindus tot așa cum este și a CIORDI….însă aceste două cuvinte sunt formate pe rădăcini comune INDO EUROPENE care pleacă de la rădăcina CI/CH/KI care exprimă noțiunea logică generală de SEPARARE…
Atunci când FURI ceva SEPARI acel ceva de Proprietarul său inițial
Atunci când TAI ceva…produci o SEPARARE și uite așa apare CIOSVÂRTA sau CIOTUL ori CIOBUL sau CIOMAGUL
și atunci e normal să ai cuvinte ca SCINDARE în latină (cu rădăcina CI) sau a CIOPLI în română ori TO CHOP în engleză, sau a CIUNTI, a CIUGULI, A CIUMPĂZI, CIOT, CIOB…și multe altele construite pe rădăcina asta…care poate fi și CHI sau KI precum în grecescul SCHISMA, ori românescul/italienescul a ÎN+CHIDE sau DE+S+CHIDE…care implică SEPARAREA sau REVERSUL/OPUSUL SĂU!
CIRIKLI = PASĂRE….vine de acolo de unde vine și cuvântul românesc A CIRIPI sau englezescul CHIRPING = A CIRIPI…și este de origine ONOMATOPEICĂ…iar asta înseamnă că poate fi produsul oricărei limbi, în principiu!
Pentru a BEȘTELI lucurile sunt mai complicate, întrucât trebuie să ținem cont și de sensul său din limba română care este acela de a CERTA prin VORBE….adică așa cum faci și când BOSCORODEȘTI, BODOGĂNEȘTI sau BĂLĂCĂREȘTI pe cineva…deci în acest caz lucrurile sunt mai complicate și mă îndoiesc că acest cuvânt vine cu adevărat de la Romi…poate fi o simplă coincidență/fals prieten!
propun subiectul Etimologia vorbelor romînești. Orice vorbe de ex mormînt, pămînt, picior, Dunărea, ceară, cerneală, ciorbă. Comparație cu etimologiile din Dex.
Scuza-ma ca te corectez dar limba romîna nu exista , exista limba valaha . Referitor la bătrîn – bît scurtare familiară din „bătrînul, bunicul” , dictionarul iti confirma ipoteza .https://dexonline.ro/intrare/B%C3%A2t/197353
Nicule,
Dacă spui că nu există limba română ci doar limba valahă…atunci e ca și cum eu ți-aș spune că nu există limba ebraică ci doar limba JIDĂNEASCĂ…iar aici nu am în vedere o origine ofensatoare a cuvântului VALAH ci spun doar că VALAH este un exonim pe care alții ni l-au dat tot așa cum și Nemților li se spune GERMANI sau NEMȚI dar ei și-au spus din totdeauna și își spun DEUTSCH!
Așa că te rog să te abții de la a repeta tot felul de idioțenii preluate de la maghiari!
1) De ce accepți duelul tot pe terenul tău unde împărățești? De ce nu vii pe forumul lui Dan Waniek, unde scrie și Mihai Vinereanu și unde eu te-am mai invitat în trecut? Acolo nu pot interveni oameni care să te jigneasca.
2) presupun că ai să începi cu vechile șmecherii. Am probat că eu țin la tăvăleală și aceste șmecherii nu merg cu mine.
3)„Cu o condiție, să nu fie vorba, din nou, de nenorocitul ăla de inel din Bulgaria. Este un subiect la care nu mă pricep, nu m-a interesat în mod special. ”
Voi, lingviștii, nici nu vă pricepeți la descifrări de texte pt că în facultate nu s-a predat așa ceva, iar mai tîrziu nu v-a preocupat acest subiect. Nici MIhai Vinereanu nu se pricepe. A încercat să descifreze împreună cu mine textul de pe Placa 120, dar a trebuit să îl resping pt că debita prostii, așa că am descifrat singur acest text.
4) „Știu doar că „mari savanți” și-au declarat neputința de a descifra semnificația textului înscris pe inel.”
Eu îi știu bine pe toți cei care au lucrări la textul de pe Inelul de la Ezerovo (iezerovo…iezer! E un iezer acolo) Eu le-am studiat lucrările înainte să lucrez la text. Mi-am dat seama că sînt greeșite. Nici unul nu și-a declarat neputința!
5)„ Dacă dl Florin Croitoru este convins că are dreptate, se poate adresa acestor specialiști, nu mie.”
Ei nu sînt specialiști în descifrări de texte scrise continuu , în limbi necunoscute. Eu am dovedit că sînt.Nu e vina mea că nu pricepeți voi. Eu nu am ce discuta cu ei pt că ei nu pot pricepe. Cu descifratorii bulgari nu are rost să discut. Am discutat cu Serafimov, care mi-a replicat așa: „cum am putut eu să descifrez textul de pe inel în bulgară dacă nu a fost scris în bulgară?”. Am încercat să explic că textul despărțit de el nu e in bulgară ci o aiureală care aduce a bulgară. Degeaba.
George Pruteanu (lingvist și specialist in gramatică), care a murit la 61 de ani în 2009, mi-a răspuns că el nu se pricepe dar dacă specialiștii nu au descifrat acest text e clar că nu aș putea nici eu și m-a jignit cu proverbul acela latinesc „nu mai sus de sandală, cizmare”. Omul habar nu avea cu cine vorbește, iar la descifrări s-a declarat nepriceput.
Sorin Olteanu(lingvist) a încercat descifrarea pe 25 de texte dacice de pe plăcile de plumb. Nu a reușit nici unul.Nu se pricepe și nici măcar nu știe să aprecieze dacă cineva a descifrat bine un astfel de text. M-a jignit și el împreună cu diverși trepăduși și a falsificat fotografia unei stele funerare ca să dovedească faptul că eu nu am dreptate. E vorba de stela funerară de la Tomis, sec 1, pe care scrie ANTIGONA LU LOZANIS, text descifrat așa de mine.L-am dovedit ca falsificator într-un articol scris de mine pe internet, cu multe zeci de mii de citiri, așa încît insul și-a anulat pagina de internet.
Aurora Pățan și alți cîțiva lingviști pe care nici nu vreau să ii pomenesc, nu mi-au răspuns măcar.
care sînt acei specialiști în descifrări de texte la noi? Eu nu am aflat nici unul.
6) „Am încercat să pricep metoda folosită de F.C. în descifrarea textului, iar ideea dînsului că avem de-a face cu un text scris în limba …română pune capăt oricărei discuții serioase.”
Îmi e clar că nici nu ai înțeles metoda. Nu a înțeles-o nimeni dintre cei cărora le-am explicat-o cu răbdare; nici Olteanu nici Vinereanu. Afară de asta textele acelea sint scrise de oameni cu putină știință de carte, care nu au putut scrie bine nici propozișii. Ei nici nu aveau atunci un alfabet adecvat sau un standard de scriere. Nici limba literară nu se inventase. Scriau cum ar scrie azi un om care a învățat doar literele, adică prost.
Textul de pe inel precum și cele două texte de pe plăcile 16 și 120 descifrate de mine sînt absolut clar scrise în romînește. Mai e inscripția de la Tomis ANTIGONA lu LOZANIS, nume de tip romînesc.Mai e inscripția de pe Inelul unui episcop de la Apahida, sec 4-5, pe care scrie clar OMIELCUȘ (derivat de la OMILIE). Sînt prea multe ca să mă poată contrazice cineva.
7) „ce ți-a cășunat pe mine, domnule Croitoru? Cu ce te-am stârnit să fii atât de pornit împotriva mea de ani de zile? Ce e la mijloc? Ți-e clară motivația antipatiei pe care ți-am stârnit-o?”
Cășunat? „domnule Croitoru”? Nu mai sînt mocofan?
Pe mine mă stîrnesc toți închipuiții savanți care nu reușesc să priceapă nici cu dovezi și explicații că nu a existat nici o romanizare, adică nu s-a răspîndit în Imperiul Roman limba latină populară, practic dacii, galii, hispanicii, germanii etc au continuat să vorbească limbile lor vechi. Mai aveți și obiceiul prost că veniți cu jigniri. „Te pui cu prostul?” ce este?
Repetați argumentele slabe ale savanților din trecut, inclusiv urechismele lor de genul pămînt vine din pavimentum și mormînt din monumentum. Picior vine din pedus sau pedum…etc.
Pămînt e format in romînește din pom și mînt
Mormînt vine din mort și mînt
Picior vine din PICI iar acesta din onomatopeea pic
Eu am etimologii corecte pt cer, ceartă, a cere, cerneală, cioară, ciorbă, cerdac, cearșaf și multe altele, pt care în Dex etimologiile sînt greșite.
Eu cred ca batran vine de byter (buter ) in greaca , care inseamna batrin . PresButeri inseamna primii batrini dintr-o congregatie , sfatul batrinilor ….
Cit despre Ion , nu te supara pe el , a fost bonzaificat in dogma Romei . Dupa parerea lui , toate de la Rim se trag , chiar si cuvintul pizda . Adica vlahoaicele au uitat cum i se zice si au trebuit sa invete de la triburile
teverilor (Tivertsi), ancestors of Ukrainians and part of Moldovans and Valahs si ulichianilor , ulichi , ancestors of Ukrainians and part of Romanians , valaha (especially moldovans)
Nicule,
Iar bați câmpii cu etimologia lui PIZDA care este cuvânt Indo European ce desemnează ORGAN REPRODUCTIV FEMININ și nu ȘEZUT așa cum apare el p.e la slavi!
Din acest cuvânt Indo European (care există și prin anumite dicționare de limbă sanscrita vedică, unde există și cuvântul PULĂ care înseamna și acolo ORGAN SEXUAL MASCULIN și nu COCOȘEL adică PULLE în Franceză pentru PUI/GĂINĂ) …deci din indo Europeanul PISDA = ORGAN SEXUAL FEMININ…vine și latinescul PISTIS/PISTICUL = ORGAN SEXUAL AL UNEI FLORI sau PĂSTAIA sau PISTACIO (FISTIC) adică ORGANELE REPRODUCTIVE ALE UNEI PLANTE…de acolo vin copiii plantelor adică BOABELE/SEMINȚELE!
Cuvântul BĂTRÂN ca și BUNIC de altfel, nu vin din latinescul VETERANUS = CEL CARE OBȚINE TEREN/PĂMÂNT de lucrat în urma contribușiei sale la războaiele Romane și nici de la cuvântul BUN sau BUNĂTATE….în ciuda coincideței de formă!
BĂTRÂN sau BU+NIC (vezi și NEMER+NIC sau PUTER+NIC) vine din aceeași rădăcină cu grecescul dat de tine (BRAVO!) dar și din aceeași rădăcină cu româneștile BABĂ, BABALÂC, BOȘOROG, BETEAG sau S+BÂRCIT…aici lucurile sunt mai complicate pentru că acest cuvânt are legătura și cu verbul A SE BULI sau cuvântul BOALĂ ori BOB sau BEBE, BĂIAT, etc., respectiv se bazează pe un radical indo european de origine mesopotamiana si egipteană unde rădăcina BA/BE/BI/BO/BU însemna ENERGIA VIEȚII/ MIȘCĂRII/ EXPANSIUNII…
Când spui că s-a BULIT spui că nu mai MERGE/MIȘCĂ/FUNCȚIONEAZĂ CORECT….iar când spui că a DAT BOALA ÎN EL spui cam același lucru!
Un BĂTRÂN este o persoană a CĂRUI ENERGIE VITALĂ SCADE datorită VÂRSTEI și atunci devine și BETEAG și BOLNAV…și NU MAI POATE MERGE/ MIȘCA ÎN VOIE…adică se BULEȘTE și se SBÂRCEȘTE !
Domnule profesor,
acum nu va mai fi cu inelușul ci cu vasul pt brânză sau cu 3-4 bucăți dintre Tăblițele de la Sinaia!
Idei fixe, repetitive….
Eu am crezut că este la ATI, lovit de minuscula proteină Covid! Dar, uite că și virusul, cât este el de mic, are totuși onoarea lui! 😜👍😂