Relația lui Bill Gates cu Jeffrey Epstein a jucat un rol în divorț: Melinda Gates

De Katabella Roberts
7 martie 2022 Actualizat: 7 martie 2022

mai mare mai mic

Melinda Gates a spus că relația miliardarului  Bill Gates cu „răul personificat” Jeffrey Epstein a jucat un rol în divorțul ei de co-fondatorul Microsoft.

Epstein a fost găsit mort într-o închisoare federală din New York pe 10 august 2019, la vârsta de 66 de ani. În acel moment, el aștepta un proces pentru acuzații de trafic sexual pentru abuzarea de femei și fete în Manhattan și Florida din 2002 până în 2005.

El pledase nevinovat. Moartea lui a fost considerată o sinucidere prin spânzurare.

În primul ei interviu public de când cuplul și-a anunțat despărțirea în mai anul trecut, Melinda a explicat că, deși o serie de lucruri au contribuit la despărțirea ei de omul de afaceri miliardar, relația și întâlnirile lui cu regretatul finanțator au jucat și ele un rol.

Vorbind cu CBS , Gates a explicat: „Nu este un lucru, au fost multe lucruri. Dar nu mi-a plăcut că a avut întâlniri cu Jeffrey Epstein.

„I-am spus acest lucru clar lui [Bill]”, a spus ea, adăugând că l-a întâlnit și pe Epstein, pe care l-a descris drept „răul personificat”.

„L-am întâlnit și pe Jeffrey Epstein exact o dată. Pentru că am vrut să văd cine este acest bărbat. Și am regretat din clipa în care am pășit pe ușă. Era dezgustător. El a fost personificat rău. Am avut coșmaruri despre asta după aceea, așa că știi, mi se rupe inima pentru aceste tinere, pentru că așa m-am simțit. Și aici, sunt o femeie mai în vârstă. Doamne, mă simt groaznic pentru acele tinere. A fost îngrozitor”, a spus ea.

Când a fost întrebat dacă Bill Gates a continuat să petreacă timp cu Epstein după ce ea și-a exprimat îngrijorările și neplăcerile față de el cu soțul ei de atunci, Melinda a refuzat să detalieze.

„Orice dintre întrebările care au rămas despre relația lui Bill acolo – acestea trebuie să răspundă lui Bill”, a răspuns ea. „Dar am spus foarte clar ce simțeam pentru el.”

Bill Gates a spus de mai multe ori că regretă întâlnirea cu Epstein în timp ce încerca să strângă bani pentru fundația sa.

La conferința The New York Times Dealbook din 6 noiembrie 2019, Gates a spus: „Am făcut o greșeală în a judeca că am crezut că acele discuții vor duce, literalmente, la miliarde de dolari pentru sănătatea globală”.

„Și i-am oferit ceva beneficii din partea asociației. Așa că am făcut o greșeală dublu greșită acolo”, a adăugat el.

Anul trecut, Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a declarat pentru CNN că a avut „mai multe cine” cu Epstein în urmă cu aproximativ 10 ani, la ani după ce finanțatorul fusese condamnat și condamnat pentru solicitarea prostituției de la o minoră.

În 2008, Epstein a pledat vinovat de acuzații, executând 13 luni în arest, dar cu eliberare extinsă de muncă.

Gates a spus că perechea a  discutat despre perspectiva de a primi miliarde de dolari în filantropie, dar că asociația lor s-a încheiat după ce „părea că nu era un lucru real”.

„Am luat câteva cine cu el, știi, în speranța că ceea ce a spus despre obținerea de miliarde de filantropie pentru sănătatea globală prin contactele pe care le-a avut ar putea să apară, iar când s-a părut că nu era un lucru real, acea relație s-a încheiat.” a spus Gates atunci.

„Dar a fost o mare greșeală să petrec timp cu el, să-i dau credibilitatea, știi, că fiind acolo, erau mulți alții în aceeași situație, dar am făcut o greșeală”, a spus el.

Bill și Melinda și-au anunțat divorțul de miliarde de dolari în mai anul trecut, după 27 de ani de căsătorie.

Filantropul și fostul informatician Melinda a declarat pentru CBS că, deși cei doi se bucură de o relație de muncă decentă și sunt „prietenosi” unul cu celălalt, ea trebuie să facă încă multă „vindecare” înainte de a putea fi „prieteni”.

*

Nota redacției – Dacă Melinda Gates a fost nevoită să divorțeze de un soț ca Bill Gates din cauza lepădăturii umane numit Epstein asta ne îndreptățește la câteva concluzii:

– Epstein, ca întruchipare a răului. Se dovedește că tot ce s-a scris depre aberațiile sale este adevărat. Și este adevărat și că a fost tolerat de societatea americană la nivelul ei cel mai înalt.

– Bill Gates l-a tolerat pe monstrul Epstein, a avut înțelegere pentru deviațiile sale comportamentale, s-a „înhăitat” cu acesta, ceea ce Melinda nu a putut suporta. Nu a suportat că Bill s-a dedat la spurcăciunile practicate de Epstein, ceea ce denotă că domnul Bill Gates, filantropul planetei, nu are discernământ moral, nu este un ins normal psihic.

– Toată activitatea lui Bill Gates ca agent al viitorului omeniri trebuie examinată cu atenție și, fără prea multe discuții, individul trebuie eliminat din joc! Nu are statura morală pentru a decide în ce sens să evolueze lucrurile pe planeta noastră. Mărturia soției sale cu privire la starea mentală a lui Bill este edificatoare. Nu ne mai trebuie și alte argumente. Ne descurcăm și fără miliardele rătăcitului.

i.c.